Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul ”Unitate și Prietenie” – joc strategic, în Cetatea Alba Carolina

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În cadrul Festivalului Naţional „Unitate şi Prietenie”, cercetaşii albaiulieni le-au pregătit participanţilor la eveniment un joc strategic, desfăşurat în Cetatea Alba Carolina.

Indiferent de rolurile avute în cadrul jocului (ucenici, profesioniști independenți sau ajutoare), cu toții au avut ocazia de a cunoaște cetatea, de a fi în miezul pregătirilor pentru Ziua Națională a României, de a socializa și de a-şi demonstra aptitudinile dobândite prin intermediul cercetășiei.

În goana după puncte, talentul de negociator era necesar unor bune ajutoare de ucenici, la fel cum viteza mișcărilor a fost atu-ul principal în duelurile dintre ucenici și profesioniștii independenți. La final, punctele acumulate vor decide învingătorii, dar experiența și amintirile sunt premii câștigate de toți cercetașii.

Festivalul Național „Unitate și Prietenie”, ajuns la cea de-a 15-a ediție, se desfășoară în fiecare an, la Alba Iulia și găzduiește peste 300 de cercetași sosiți din toate colțurile țării pentru a-și revedea prietenii, pentru a cunoaște oameni noi, dar și pentru programul care le este pregătit de cercetaşii albaiulieni.

Tema acestei ediții este ”Breslele zilelor noastre”, în contextul în care, pe vremuri, veneau la Alba Iulia de 1 Decembrie, meșteri din toate colțurile tării, de la fierari, la croitori și pantofari. De data aceasta, participanții la eveniment vor face parte din diferite bresle moderne, precum cea a inginerilor, doctorilor sau arhitecților.

Pe parcursul celor 4 zile de festival cercetașii participă la diferite ateliere şi la jocuri şi activităţi spontane, având ocazia de a cunoaşte mai bine atât istoria orașului, cât și orașul în sine.

Nu în ultimul rând, trebuie să precizăm că în seara de 1 Decembrie, aceștia vor putea fi văzuți în Piața Cetății, la spectaculoasa și deja tradiționala defilare cu torțe, în încheierea manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României.

Festivalul ”Unitate și Prietenie” este organizat în fiecare an de Centrul Local „Axente Sever”, al cercetaşilor din Alba Iulia și are susținerea Primăriei municipiului și Consiliului Județean Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pompierii intervin la Alba Iulia, pe Calea Moților, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție Joi, 25 aprilie, pompierii din Alba Iulia, intervin pe Calea Moților, în jurul orei 11:30, pentru îndepărtarea unor elemente de construcție. Potrivit IPJ Alba, detașamentul de pompieri Alba Iulia intervine pentru îndepărtarea unor elemente de construcție în mun. Alba Iulia, Calea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea