Rămâi conectat

Sport

Festivalul “Open Şah Alba” – Ovidiu Lupu obţine o nouă victorie de etapă la Sebeş *Astăzi, turneul final, la Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Open Sah Sebes 11Record de prezenţă la ultima etapă a festivalului “Open Şah Alba”, găzduită în sediul Primăriei Sebeş, la startul căreia s-au prezentat 72 de jucători! Cu siguranţă nu doar premiile oferite de Consiliul Judeţean Alba i-au atras pe participanţi, ci mai ales faptul că acest turneu le oferea ultima şansă de calificare în finalele de duminică.

Aflat într-o formă excelentă, Ovidiu Lupu (CSO Cugir) a pornit ca din puşcă obţinând 6 victorii în primele 6 partide. În ultima rundă experimentatul maestru FIDE cugirean a reuşit să reziste asaltului juniorului Adrian Sechereş şi să obţină remiza care i-a asigurat a doua victorie de etapă din cadrul festivalului, după cea de miercuri de la Aiud. Locul secund a fost obţinut de un alt jucător experimentat, maestrul Ionel Miron (Aiud), care a acumulat 6 puncte. Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Adrian Sechereş (Teiuş) cu 5,5 puncte, acelaşi punctaj fiind obţinut şi de George Ileană (Alba Iulia) şi Mihai Vîlceanu (Cugir).

S-au acordat următoarele premii speciale:

Veterani: 1.Mihai Vîlceanu (Cugir) 2.Ioan Zaharie (Cugir) 3.Gheorghe Todor (Cugir)

Feminin: 1.Iulia Vlad (Aiud) 2.Ozana Miclea (Teiuş) 3.Bianca Tincu (Sebeş)

Jucători locali: 1.Virgil Cristea (Sebeş) 2.Cornel Vasilca (Sebeş) 3.Radu Roncea (Sebeş)

Copii sub 12 ani: 1.Nicoleta Băcanu (Sibiu) 2.Camelia Gozner (Sibiu) 3.Mădălina Lupu (Cugir)

Copii sub 10 ani: 1.Ilie Arion (Cugir) 2.Aurel Tutelea (Sibiu) 3.Darius Boeru (Cluj-Napoca)

Copii sub 8 ani: 1. Radu Ţâmpea (Alba Iulia) 2.Raul Ferenţiu (Cluj-Napoca) 3.Renato Iordăchescu (Cugir)

Turneul de la Sebeş a fost arbitrat de Mihai Partenie (Giarmata Vii) şi Marius Ceteraş (Alba Iulia).

Turneele finale la seniori şi celelalte 6 secţiuni (veterani, feminin, campioni locali, copii sub 12 ani, copii sub 10 ani şi copii sub 8 ani)  se vor desfăşura duminică 24 august la Sala Unirii din  Alba Iulia. Sistemul de joc în finalele de duminică va fi eliminatoriu.

Clasamentul general după desfăşurarea celor 10 etape de calificare ale festivalului “Open Şah Alba 2014” şi alte informaţii despre festival sunt disponibile pe site-ul www.sahalba.ro .

[nggallery id=2220]


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Volero Le Cannet – Volei Alba Blaj 0-3, în Liga Campionilor! Victorie de senzație și revanșă a campioanei României!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, campioana României, a obținut o victorie de senzație în Franța, în disputa cu Volero Le Cannet, scor 3-0 (25-23, 26-24, 25-15), contând pentru etapa a 4-a a Grupei E din Liga Campionilor. Cadoul de la Moș Nicolae a însemnat o victorie în Champions League pentru Volei Alba Blaj. După cea mai bună […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare