Rămâi conectat

Curier Județean

Festivalul internațional de literatură umoristică, fotografie și caricatură Alb-Umor, Alba Iulia, 7-9 iunie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Afis Alb-Umor-Alba Iulia-2013În perioada 7-9 iunie 2013, județul Alba va fi loc de întâlnire pentru umoriști și caricaturiști din țară și străinătate, participanți la cea de a IV-a ediție a Festivalului internațional  literatură umoristică  şi caricatură„Alb–Umor”.

Organizat de către Consiliul Județean Alba, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga”,  Uniunea Epigramiștilor din România și Asociația Caricaturiștilor Profesioniști din România și având ca parteneri Filiala Alba-Hunedoara a U.S.R., Fundaţia Popa’s și Casa de cultură a sindicatelor Alba Iulia, festivalul va fi din nou onorat de prezența maestrului Ștefan Popa Popa’s, românul intrat în celebra carte a recordurilor, care a întrecut calculatorul în rapiditatea realizării caricaturilor.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 7 iunie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 16,00, cu participarea domnului George Corbu, președintele Uniunii Epigramiștilor din România.

„Continuăm și în acest an, în județul Alba, o manifestare culturală de elită, ce face parte din programul Consiliului Județean Alba de promovare a culturii de calitate.

Festivalul a fost gândit astfel încât să acopere mai multe zone ale județului. Vom avea deci lecturi publice, expoziții de caricatură și fotografie umoristică nu doar în Alba Iulia ci și în Sebeș și Ighiu.

În premieră, în acest an, festivalul va cuprinde și un moment dedicat parteneriatului nostru cu raionul Ialoveni din Republica Moldova, un foarte bun umorist din Ialoveni participând la festivalul nostru.” – a declarat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Potrivit organizatorilor, “pe parcursul ediției din acest an a Festivalului Alb-Umor, studenții academiei Popa’s vor realiza caricaturi la minut pentru publicul prezent la expozițiile din Alba Iulia, Sebeș sau Ighiu. De asemenea, vor avea loc lansări de carte, fiind prezentate publicului lucrări apărute sub semnătura lui Nicolae Mereacre din Republica Moldova și a jurnalistului Dorel Lazăr din Aiud.”

Festivitatea de premiere și gala laureaților va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor sâmbătă 8 iunie, cu începere de la ora 17,00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea