Rămâi conectat
Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Ştirea zilei

Festivalul Cetăților Dacice, 22-23 iunie, de la Cricău. Reconstituiri lupte daco-romane, cascadorii, concert Holograf

Bogdan Presecan

Publicat

în

conferinta Festivalul Cetatilor DaciceAstăzi, lângă Poarta Castrului Roman din Cetatea Alba Carolina, a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate evenimentele ce se vor desfășura în acest weekend la Cricău – a VII-a ediție a Festivalului Cetăților Dacice, “principala manifestare de gen din România“, așa cum au subliniat organizatorii.

La întâlnirea cu presa au participat Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba și Dan Popescu, directorul Serviciului Tehnic și de Turism din cadrul instituției, reprezentanții Muzeului Unirii și daci și romani din Gărzile cătora muzeul albaiulian le-a dat viață.

Acest festival reprezintă un produs turistic important pentru județul Alba și face parte dintr-o strategie amplă a administrației județene de promovare și punere în valoare a patrimoniului cultural local. Potrivit președintelui Ion Dumitrel, se are în vedere restaurarea Cetății dacice de la Căpâlna și punerea în valoare a tuturor celor 5 de astfel de cetăți din județul nostru.

Elit - Gustul Desăvârșit

Dan Popescu, coordonatorul principal în organizarea festivalului a declarat că sâmbătă și duminică vor fi doiă zile pline de evenimente și surprize deosebite, care nu merită pierdute de nimeni.

Afis - Festivalul Cetatilor DacicePe lângă tradiționalele întrecerile între trupele dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori), reconstituirile luptelor daco-romane, cascadorii cu cai, concerul Holograf, spectacol cu foc cei care vor veni la eveniment vor avea parte de multe alte surprize.

Copii se vor putea distra într-o zonă special amenajată pentru ei. Aici vor putea desena/colora cărți cu daci și romani, vor putea confecționa păpuși dac și roman și vor putea participa la activități de olărit, sub coordonarea specialiștilor din cadrul Muzeului Unirii din Alba Iulia.

Cele mai mari reconstituiri de lupte daco-romane din România vor avea loc cu participare de trupe din Italia, Polonia, Cluj, Zalău și Alba Iulia, unde se vor aduna peste 150 de daci și romani.

În program vor avea loc, de asemenea, un târg de meșteri, expoziții de machete cu specific daco-roman, tir cu arcul.

Ca în fiecare an, festivalul are un prezentator de notorietate. Acesta va fi, în 2013, Daniel Buzdugan, celebra voce de la Radio ZU.

Ediția de anul acesta îi va avea pe scenă pe membrii trupei Holograf, în deschiderea cărora vor conta formațiile Zadar, Bohemian Groove și Poarta 3. De asemenea, în ziua de sâmbătă vor avea loc ritualurile de aprindere a torțelor și a rugului lui Zamolxe, zeul dacilor, precum și dansul Nimfelor Dace.

Vineri seara, în 21 iunie, trupele de reenactment vor porni în marș din Alba Iulia spre Festivalul Cetăților Dacice. Se vor întâlni pe esplanada dintre cele două catedrale și vor fi conduse de garda pretoriană, sosită tocmai din Italia.

Festivalul Cetăților Dacice înseamnă, de fapt, Întrecerile Dacice. Echipe de feciori din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului (Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori) se întrec în probe pline de culoare şi umor, pentru câştigarea dreptului de a găzdui următoarea ediţie a festivalului. De pildă, anul acesta are loc la Cricău, ca urmare a câștigării ediției 2012 de către echipa Cricăului, la Cetatea de Baltă. Ca în fiecare an, se vor folosi arme reale iar întreaga competiție va fi comentată de Daniel Buzdugan.

Cricăul va deveni un uriaș câmp de luptă între daci și romani, în sensul că va avea loc cea mai amplă reconstituire de bătălii daco-romane din câte s-au văzut până acum în România. Vor intra în luptă daci și romani care fac parte din trupe de reenactment din România și din Europa (Italia și Polonia), precum Grvppo Storico Romano, Goths’  Village Association of Maslomecz, Legionarii din Pro Antica XIIII GMV, Barbari din Hellas & Roma, Terra Dacica Aeterna, Cohorhs III Campestris Civium Romanorum Milliaria, Lupii Daciei, Legiunea a XIII-a Gemina – Apulum, Lupii de fier ai Apoulonului.

Miezul verii, în județul Alba, înseamnă istorie și spectacol. Între 22 și 23 iunie, la Cricău, va avea loc Festivalul Cetăților Dacice, un eveniment viu și divers, ajuns la ediția a VII-a, al cărui scop e promovarea patrimoniului dacic de pe cuprinsul județului Alba. Desfășurat pe durata a două zile, festivalul va conține întreceri dacice, cascadorii cu cai, concert Holograf și, mai ales, cele mai mari reconstituiri de lupte daco-romane din România. În program vor avea loc, de asemenea, un târg de meșteri, expoziții de machete cu specific daco-roman, tir cu arcul și vor fi amenajate spații de joacă pentru copii și terase de vară. Ca în fiecare an, festivalul are un prezentator de notorietate. Acesta va fi, în 2013, Daniel Buzdugan, celebra voce de la Radio ZU.

Parada gărzilor romane. Vineri seara, în 21 iunie, trupele de reenactment vor porni în marș din Alba Iulia spre Festivalul Cetăților Dacice. Se vor întâlni pe esplanada dintre cele două catedrale și vor fi conduse de garda pretoriană, sosită tocmai din Italia.

Festivalul mai cuprinde: tir cu arcul, ateliere istorice interactive, paradă a motocicliștilor Apulum Bikers, spații de joacă pentru copii, terase, discotecă.

Evenimentul costă peste 200.000 de lei și este finanțat de către Consiliul Județean Alba.

PROGRAM: CRICĂU, 22-23 IUNIE 2013, EDIȚIA A VII-A

 

Sâmbătă, 22 iunie

Ora 16:00 Deschiderea Festivalului Cetăților Dacice. Târg de Meșteri Populari

Ora 17:00 Vernisajul expoziției „Războaiele Daco-Romane ilustrate în machete”

Film documentar Draco – Chipurile de Piatră

Ora 18:00 Demonstrații de lupte ale trupelor de reenactment: Grvppo Storico Romano, Goths’  Village Association of Maslomecz, Legionarii din Pro Antica XIIII GMV, Barbari din Hellas & Roma, Terra Dacica Aeterna, Cohorhs III Campestris Civium Romanorum Milliaria, Lupii Daciei, Legiunea a XIII-a Gemina – Apulum, Lupii de fier ai Apoulonului

Ora 20:00 Concert Holograf. În deschidere: Zadar, Bohemian Groove, Poarta III

Ora 23:00 Rugul lui Zamolxe. Ritualuri şi dansuri cu Nimfele Dace și trupele de reenactment

Duminică, 23 iunie

Prezentator: Daniel Buzdugan

Ora 15.00 Parada luptătorilor și demonstraţii de lupte ale trupelor de reenactment

Ora 15:30 Întrecerile Dacice: Arcul viteazului, Rapid şi puternic, Suliţaşul cetăţii, Cel mai iute de picior, Braţul de fier

Ora 17:00 Demonstraţii de lupte: Goths’ Village Association of Maslomecz, Legionarii din Pro Antica XIIII GMV

Ora 17:30 Întrecerile dacice: Luptătorul, Îndemânare şi curaj, Să ne unim forţele, Voinicul din cetate, Cărăuşii cetăţii

Ora 18:30 Cascadorii ecvestre cu: Filimon Iordache, Georgiana Neselan, Cornel Lucian, Dinu Marius Robert, George Niţulescu, Lucian Forda

Ora 19:00 Premierea cetății câştigătoare

Ora 20:00 Spectacol susținut de Ansamblul Folcloric al Județului Alba. Dirijor: Alexandru Pal. Soliști: Dorina Narița, Floricica Moga, Maria Filimon, Nicolae Tuhuț, Cătălin Hașa

Formația de dansuri și soliști populari „Dor Cricăuan”

Prezintă: Daniela Floroian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 510 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Sebeș și Teiuș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba: 510 de posturi disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Sebeș și Teiuș

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta la sediul agenției județene pentru ocuparea forței de muncă de domiciliu sau resedință.

Mai jos, lista locurilor de muncă vacante în județul Alba și numerele de telefon la care puteți afla mai multe detalii:

Elit - Gustul Desăvârșit

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ ALBA IULIA

ALBA IULIA CREADORA DECO S.R.L. ADMINISTRATOR SOCIETATE COMERCIALA 1 0723632070
ALBA IULIA TMG GUARD SRL AGENT DE SECURITATE 1 0751124982
ALBA IULIA C G P VULTURUL ALBA SRL AGENT DE SECURITATE 2 0748143151
ALBA IULIA Provident Financial Romania AGENT DE VÂNZARI 1 0746022022
ALBA IULIA CETATEA APUSENI SA AJUTOR BUCATAR 1 0744605753
ALBA IULIA ELIT SRL AMBALATOR MANUAL 10 0729399359
ALBA IULIA DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI CLUJ ASFALTATOR 1 [email protected]
ALBA IULIA PANORAMIC VIEW S.R.L. ASISTENT MEDICAL RADIOLOGIE 2 [email protected]
ALBA IULIA CETATEA APUSENI SA BUCATAR 3 0744605753
ALBA IULIA JD STORE CHAIN SRL CASIER 1 0723433440
ALBA IULIA ORIZONT EUROPE S.R.L. Conducator auto transport rutier de persoane 1 0768004433
ALBA IULIA GIORDI TRANS SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 1 0731317232
ALBA IULIA PEMONT LENJERIE SRL CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 25 0744588699
ALBA IULIA NATIONAL IPURL CONSILIER JURIDIC 1 0731020903
ALBA IULIA NATIONAL IPURL ECONOMIST ÎN COMERT SI MARKETING 1 0731020903
ALBA IULIA POP G. IOAN OVIDIU ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ CONTABIL 1 0748920392
ALBA IULIA PREMIUM NAILS S.R.L. COSMETICIAN 1 0744134939
ALBA IULIA S.C. EMILIAN EXPRES SRL CURIER 2 0740939708
ALBA IULIA S.C.CRYSTAL GROUP S.R.L. ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1 0735545122
ALBA IULIA S.C. CRYSTAL INDUSTRY SRL ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1 0735545122
ALBA IULIA SC APULUM SA ELECTRICIAN ÎN CONSTRUCTII 2 0731489087
ALBA IULIA TERMOCOMPLET SRL FUNCTIONAR ADMINISTRATIV 1 [email protected]
ALBA IULIA CASA DE INSOLVENTA ZISU SPRL FUNCTIONAR ADMINISTRATIV 1 0762274657
ALBA IULIA S.C.CRYSTAL GROUP S.R.L. INGINER AUTOMATIST 1 0735545122
ALBA IULIA S.C.CRYSTAL GROUP S.R.L. INGINER ELECTRICIAN 1 0735545122
ALBA IULIA SC APULUM SA INSTALATOR APA, CANAL 1 0731489087
ALBA IULIA DELPHI ELECTRIC SRL INSTALATOR PENTRU SISTEME FOTOVOLTAICE SOLARE 2 0258811977
ALBA IULIA GOLFPOINT S.R.L. INSTRUCTOR (MONITOR) SCHI/CALARIE/GOLF/TENIS/ÎNOT/SPORTURI EXTREME 2 [email protected]
ALBA IULIA SC APULUM SA ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 15 0731489087
ALBA IULIA ADVANCE CONT S.R.L. ÎNGRIJITOR CLADIRI 1 0358103516
ALBA IULIA CABINET MEDICAL SUCIU MONICA KINETOTERAPEUT 1 0729837566
ALBA IULIA BIO TERAPIA PLUS SRL KINETOTERAPEUT 1 0723278582
ALBA IULIA SC APULUM SA LACATUS MECANIC 5 0731489087
ALBA IULIA NATIONAL IPURL LICHIDATOR 1 0731020903
ALBA IULIA SERGIO NEW SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 0730029880
ALBA IULIA KAUFLAND ROMANIA LUCRATOR COMERCIAL 4 [email protected]
ALBA IULIA JD STORE CHAIN SRL LUCRATOR COMERCIAL 4 0723433440
ALBA IULIA MARION 1 SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0754695565
ALBA IULIA AGENTIA DE SERVICII PROFESSIONAL LUCRATOR COMERCIAL 1 0755099517
ALBA IULIA SC PROFELIS C&VSRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0747222311
ALBA IULIA ELIT SRL MANIPULANT MARFURI 10 0729399359
ALBA IULIA DUMA SMART CONSTRUCT SRL MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 2 0757292160
ALBA IULIA TUDOR HEALTHCARE SYSTEM S.R.L.-D. MEDIC SPECIALIST 1 0747054712
ALBA IULIA PANORAMIC VIEW S.R.L. MEDIC STOMATOLOG 1 [email protected]
ALBA IULIA ALBATROS GOLD SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN AGRICULTURA 1 0728014600
ALBA IULIA RO.DE.X FASHION SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 22 0745136305
ALBA IULIA SC SATURN SA MUNCITOR NECALIFICAT ÎN METALURGIE 7 0258812764
ALBA IULIA YUKAMOB STYLE MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 1 0742131242
ALBA IULIA AREAL FLORA CONSTRUCT MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1 [email protected]
ALBA IULIA NOVOCASA CONSTRUCT MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 1 [email protected]
ALBA IULIA CETATEA APUSENI SA OSPATAR (CHELNER) 2 0744605753
ALBA IULIA TOTAL NSA INVEST SRL PAZNIC 1 [email protected]
ALBA IULIA NEMO INVESTIGO SRL PAZNIC 1 0760265477
ALBA IULIA SCOALA PRIMARA 1 DECEMBRIE 1918 PEDAGOG SCOLAR 1 0744393297
ALBA IULIA SCOALA PRIMARA 1 DECEMBRIE 1918 PROFESOR ÎN ÎNVATAMÂNTUL PRESCOLAR 1 0744393297
ALBA IULIA PANORAMIC VIEW S.R.L. REGISTRATOR MEDICAL 1 [email protected]
ALBA IULIA ORIZONT EUROPE S.R.L. SECRETARA 1 0768004433
ALBA IULIA SC SATURN SA SUDOR MANUAL CU ARC ELECTRIC 1 0258812764
ALBA IULIA TOTAL BUSINESS LAND SRL TEHNICIAN CADASTRU 1 0747561146
ALBA IULIA PROFI ROM FOOD SRL VÂNZATOR 5 0726122280
ALBA IULIA CONTAKT EXPRESS LOGISTIK SRL VÂNZATOR 2 0799933449
ALBA IULIA TURUS SERV SRL VÂNZATOR 1 0742518018
ALBA IULIA SC LIDL DISCOUNT SRL VÂNZATOR 3 [email protected]
ALBA IULIA PROFI ROM FOOD SRL VÂNZATOR 12 0372568838
ALBA IULIA DIRECTIA REGIONALA DE DRUMURI SI PODURI CLUJ ZIDAR PIETRAR 1 [email protected]

BĂRĂBANŢ CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL ASISTENT SOCIAL NIVEL SUPERIOR 1 0729010745
BĂRĂBANŢ CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL INFIRMIER/INFIRMIERA 1 0729010745
BĂRĂBANŢ CASA NOASTRĂ BĂRĂBANŢ SRL ÎNGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA 1 0729010745
BĂRĂBANŢ ASOCIATIA SFANTUL ANDREI BARABANT LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 [email protected]

CIUGUD CONTACTIV EXPERT SRL DIRECTOR SOCIETATE COMERCIALA 1 0745325855

DRÂMBAR Transilvania Nuts S.R.L. FEMEIE DE SERVICIU 1 0790229959
DRÂMBAR Transilvania Nuts S.R.L. MANIPULANT MARFURI 10 0790229953
DRÂMBAR PEMA ELECTROTEHNIC SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 10 0746285284

ŞARD AGROMIX FOOD SRL MANIPULANT MARFURI 1 [email protected]

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ AIUD

AIUD MC PROTECT SRL AGENT DE SECURITATE 2 0746074524
AIUD Provident Financial Romania AGENT DE VÂNZARI 1 0746022022
AIUD MIOMAR UNIVERSAL SRL DIRECTOR MAGAZIN 4 0744207618
AIUD PREBET AIUD SA FIERAR BETONIST 1 0258861661
AIUD PREBET AIUD SA FOCHIST LA CAZANE DE APA CALDA SI CAZANE DE ABUR DE JOASA PRESIUNE 1 58861661
AIUD MIOMAR UNIVERSAL SRL GESTIONAR DEPOZIT 2 0744207618
AIUD PREBET AIUD SA INSTALATOR APA, CANAL 1 0258861661
AIUD MIOMAR UNIVERSAL SRL LUCRATOR COMERCIAL 8 0744207618
AIUD HORVATH EXTREM SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 4 0745858560
AIUD PREBET AIUD SA MUNCITOR NECALIFICAT LA ÎNTRETINEREA DE DRUMURI, SOSELE, PODURI, BARAJE 10 0258861661

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ BLAJ

BLAJ IQBAL MAZHAR MUHAMMAD AFAQ JAMIL S.R.L. AJUTOR BUCATAR 6 0753526742
BLAJ KRONOS LIFE CONSTRUCT SRL FIERAR BETONIST 1 0365882478
BLAJ KAUFLAND ROMANIA LUCRATOR COMERCIAL 3 [email protected]
BLAJ KRONOS LIFE CONSTRUCT SRL TÂMPLAR UNIVERSAL 1 0734567031
BLAJ KRONOS LIFE CONSTRUCT SRL ZIDAR PIETRAR 1 0734567031
BLAJ KRONOS LIFE CONSTRUCT SRL ZUGRAV 1 0734567031

CRĂCIUNELU DE JOS AMICI DEL LEGNO S.R.L. Conducător auto transport rutier de mărfuri 1 0766398677

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ CÂMPENI

ABRUD ROMINVEST TOWER CENTER S.R.L. AGENT CURATENIE CLADIRI SI MIJLOACE DE TRANSPORT 1 0757690309
ABRUD NEMO INVESTIGO SRL AGENT DE SECURITATE 1 0760265477
ABRUD S.C.VIDAC GRUP SRL Conducător auto transport rutier de mărfuri 2 0744420521
ABRUD S.C. DEI-AUTO CENTER S.R.L. ELECTRICIAN DE ÎNTRETINERE SI REPARATII 1 0740221149
ABRUD MORAR NATALIA MAGDALIA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ LUCRATOR COMERCIAL 1 0743513317
ABRUD Silinel Turist SRL LUCRATOR COMERCIAL 3 [email protected]
ABRUD S.C.VIDAC GRUP SRL MECANIC AUTO 1 0744420521
ABRUD ROMINVEST TOWER CENTER S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA DEMOLAREA CLADIRILOR, CAPTUSELI ZIDARIE, PLACI MOZAIC, FAIANTA, GRESIE, PARCHET 2 0757690309
ABRUD AISHA DENAUTO SRL SPALATOR VEHICULE 1 0757303882
ABRUD ROMINVEST TOWER CENTER S.R.L. ZIDAR ROSAR-TENCUITOR 1 0757690309
ABRUD ROMINVEST TOWER CENTER S.R.L. ZUGRAV 1 0757690309

ARIEŞENI SC FRATII MATEIU ARIESENI TRAN ÎNGRIJITOR CLADIRI 1 [email protected]
ARIEŞENI DYACONCULDA S.R.L. MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 1 0747753858
BAIA DE ARIEŞ ARIESUL CONF SA CONFECTIONER-ASAMBLOR ARTICOLE DIN TEXTILE 8 0748115730
BAIA DE ARIEŞ S.C.KAGER CONSTRUCT SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0743334044
BAIA DE ARIEŞ ARIESUL CONF SA MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 30 0748115730

BISTRA S.C. ELA CATA SRL FEMEIE DE SERVICIU 1 0744778626
BISTRA JOLDEŞ ANDREI BOGDAN PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ ÎNGRIJITOR ANIMALE 1 0730583403
BISTRA LUP NICOLAE RAUL PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ ÎNGRIJITOR ANIMALE 3 0258754676

CÂMPENI AMS CARDIO – OFTA S.R.L. ASISTENT MEDICAL GENERALIST 2 [email protected]
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL BRUTAR 3 [email protected]
CÂMPENI RAY APUSENI S.R.L. BUCATAR 1 0745616100
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL BUCATAR 3 0258771839
CÂMPENI ELMARIA CONSTRUCTII MONTAJ S.R.L. Conducător auto transport rutier de mărfuri 1 0756152598
CÂMPENI SC EFES DAVID SRL ÎNCARCATOR-DESCARCATOR 1 0740019310
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL ÎNGRIJITOR CLADIRI 3 [email protected]
CÂMPENI S.C.APUSENI COFETARIE SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 1 0730038878
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 3 [email protected]
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR COMERCIAL 4 0258771839
CÂMPENI YAX SYSTEM SRL LUCRATOR COMERCIAL 2 0731353222
CÂMPENI RAY APUSENI S.R.L. LUCRATOR COMERCIAL 1 0745616100
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL LUCRATOR GESTIONAR 6 [email protected]
CÂMPENI EUROMIDOS FOREST SRL MANIPULANT MARFURI 1 [email protected]
CÂMPENI SPITALUL ORASENESC CAMPENI MEDIC SPECIALIST 1 [email protected]
CÂMPENI SC MULTICOM SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE 3 0744613110
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL OSPATAR (CHELNER) 3 [email protected]
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 3 [email protected]
CÂMPENI RAY APUSENI S.R.L. SOFER DE AUTOTURISME SI CAMIONETE 1 0745616100
CÂMPENI RIVALY C.H. SRL VÂNZATOR 3 [email protected]

CĂRPINIŞ S.C. NIKOMAR&ELY S.R.L. DIRECTOR ECONOMIC 1 [email protected]
CÂRŢULEŞTI APUSENI TOPO SOLUTION S.R.L. ADMINISTRATOR 1 0742864133

CIURULEASA SC NICU VIO SRL EXCAVATORIST PENTRU EXCAVATOARE CU ROTOR DE MARE CAPACITATE 2 0767677599
CIURULEASA SC NICU VIO SRL IMPIEGAT AUTO 1 0745605649

DEALU FRUMOS TODEA TITIANA LUMINIŢA PERSOANĂ FIZICĂ AUTORIZATĂ ÎNGRIJITOR ANIMALE 2 [email protected]

GÂRDA DE SUS PIXEL WIZARD SRL AJUTOR BUCATAR 1 0358402211
GÂRDA DE SUS PIXEL WIZARD SRL MANIPULANT MARFURI 1 0358402211
GÂRDA DE SUS PIXEL WIZARD SRL OSPATAR (CHELNER) 1 0358402211
HOREA EXPERT FINISAJE LEMN SRL MANIPULANT MARFURI 2 0768450909
HOREA BIO REAL FOOD S.R.L. PREPARATOR CONSERVE, LEGUME SI FRUCTE 4 0788321726
HOREA IOANA & ALEXIA SWEETS S.R.L. PREPARATOR DE SEMIFABRICATE SI PREPARATE CULINARE 4 0766639631

LUNCA VESEŞTI RAȚ MARIANA VALERIA ÎNTREPRINDERE INDIVIDUALĂ ÎNGRIJITOR CLADIRI 1 0741511330

LUPŞA S.C. AUTOVAN TRUCKS S.R.L. LUCRATOR BUCATARIE (SPALATOR VASE MARI) 2 0741236260
LUPŞA S.C. AUTOVAN TRUCKS S.R.L. OSPATAR (CHELNER) 2 0741236260

POIANA VADULUI PAVEL PĂȘTEȘTI S.R.L. MUNCITOR NECALIFICAT LA SPARGEREA SI TAIEREA MATERIALELOR DE CONSTRUCTII 1 0784535797

POŞAGA NICFRESH VEST S.R.L. MANIPULANT MARFURI 2 0745766143

ROŞIA MONTANĂ PYKY STAR AUTO SRL DIRECTOR SOCIETATE COMERCIALA 1 0745021841

STĂNEŞTI ADMIN MOTU S.R.L. FEMEIE DE SERVICIU 1 [email protected]
STĂNEŞTI ADMIN MOTU S.R.L. OPERATOR INTRODUCERE, VALIDARE SI PRELUCRARE DATE 1 [email protected]
SUB PIATRĂ S.C. ARMEANU S.R.L. AJUTOR BUCATAR 1 0768332545
SUB PIATRĂ S.C. ARMEANU S.R.L. BUCATAR 1 0768332545

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ CUGIR

CUGIR EUREST ROM BUCATAR 1 0786306523
CUGIR EUREST ROM CASIER 3 0786306523
CUGIR SERVICII FUNERARII BARASTEANU GROPAR 2 0727718224
CUGIR EUROFINE SRL INGINER CONSTRUCTII HIDROTEHNICE 1 0751037466
CUGIR CINPROD SRL MANIPULANT MARFURI 5 0740562994

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ SEBEȘ

RĂHĂU CASA M SRL AJUTOR BUCATAR 2 0744783150
RĂHĂU CASA M SRL BARMAN 1 0744783150
RĂHĂU CASA M SRL BUCATAR 3 0744783150
RĂHĂU RAPEL SRL DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) 2 0744783150
RĂHĂU CASA M SRL INSTRUCTOR (MONITOR) SCHI/CALARIE/GOLF/TENIS/ÎNOT/SPORTURI EXTREME 1 0744783150
RĂHĂU RAPEL SRL MAISTRU ÎN INDUSTRIILE TEXTILA, PIELARIE 1 0744393975
RĂHĂU RAPEL SRL MAROCHINER-CONFECTIONER MAROCHINARIE, DUPA COMANDA 1 0744393975
RĂHĂU CASA M SRL MENAJERA 2 0744783150
RĂHĂU RAPEL SRL MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA, MONTAREA PIESELOR 11 0258732788
RĂHĂU CASA M SRL PIZZAR 1 0744393975
RĂHĂU RAPEL SRL ZIDAR ROSAR-TENCUITOR 6 0744783150

SEBEŞ VMV SECURITY SRL AGENT DE SECURITATE 5 0744599912
SEBEŞ Provident Financial Romania AGENT DE VÂNZARI 1 0746022022
SEBEŞ SC HIDROCONSTRUCTIA SA CONDUCATOR AUTOTRAILER 1 [email protected]
SEBEŞ CONSTRUCTUS SRL DULGHER (EXCLUSIV RESTAURATOR) 2 0740999323
SEBEŞ CONSTRUCTUS SRL FAIANTAR 2 0740999323
SEBEŞ CONSTRUCTUS SRL FIERAR BETONIST 2 0740999323
SEBEŞ FLANCO RETAIL SA LUCRATOR COMERCIAL 1 [email protected]
SEBEŞ KAUFLAND ROMANIA LUCRATOR COMERCIAL 5 [email protected]
SEBEŞ SC HIDROCONSTRUCTIA SA MACARAGIU 1 [email protected]
SEBEŞ SC HIDROCONSTRUCTIA SA MASINIST LA MASINI PENTRU TERASAMENTE (IFRONIST) 1 [email protected]
SEBEŞ DONNA CONFEZIONI S.R.L. MECANIC ÎNTRETINERE SI REPARATII MASINI DE CUSUT INDUSTRIALE 1 0759011561
SEBEŞ SC HIDROCONSTRUCTIA SA MECANIC UTILAJ 1 [email protected]
SEBEŞ CARESTA BAGS SRL MUNCITOR NECALIFICAT ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR 1 0773752325
SEBEŞ SC HIDROCONSTRUCTIA SA SAPATOR MANUAL 6 [email protected]
SEBEŞ SC NATUR PRODCARN SRL VÂNZATOR 2 0740247500
SEBEŞ CONSTRUCTUS SRL ZIDAR ROSAR-TENCUITOR 2 0740999323

PETREŞTI GOLD UNLIMITED S.R.L. MECANIC AUTO 5 0747332279

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ OCNA MUREȘ

OCNA MUREŞ MC PROTECT SRL AGENT DE SECURITATE 3 0746074524
OCNA MUREŞ HANU GENERAL SERVICES SRL CONTABIL 1 0758395933
OCNA MUREŞ HANU GENERAL SERVICES SRL INSPECTOR/REFERENT RESURSE UMANE 1 0758395933

AGENȚIA LOCALĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ TEIUȘ

SÂNTIMBRU ROVETS HELP SRL ASISTENT VETERINAR 1 0743173073
SÂNTIMBRU ROVETS HELP SRL FEMEIE DE SERVICIU 1 0743173073
SÂNTIMBRU MATIAS FEMEIE DE SERVICIU 1 [email protected]
SÂNTIMBRU ROVETS HELP SRL LUCRATOR COMERCIAL 1 0743173073
SÂNTIMBRU ROVETS HELP SRL MEDIC VETERINAR 1 0743173073

TEIUŞ SOCAR PETROLEUM S.A. FOCHIST PENTRU CAZANE DE ABUR SI DE APA FIERBINTE 1 [email protected]

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

VIDEO| Un polițist din Cluj, filmat în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat. Agenții au intervenit la un conflict izbucnit la un local

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un polițist din Cluj a fost filmat în timp ce calcă pe cap un bărbat încătușat. Agenții au intervenit la un conflict izbucnit la un local.

Imaginile au apărut în spațiul public, iar conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a dispus verificări interne.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit site-ului stiridecluj.ro, un echipaj de poliție a fost filmat pe Calea Turzii, în noaptea de 25 spre 26 noiembrie, în timpul unei intervenții de reținere a unui bărbat. În imagini se vede cum unul dintre agenți îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat.

VIDEO poate fi urmărit AICI

În primele secunde ale filmării apar doi agenți, iar ulterior vine al treilea, care este vădit iritat de faptul că cel de la pământ s-a opus reținerii și a vrut să se răzbune. Unul dintre polițiști l-a tras la o parte, încercând să îl calmeze.

Se pare că polițiștii au fost chemați să intervină la un conflict izbucnit la un local. Agenții de pază ar fi cerut unui grup de tineri să părăsească localul, dar unul dintre ei a devenit recalcitrant. Pentru a putea evacua persoanele din interior, agenții de pază au folosit spray lacrimogen.

Persoana de la care a pornit scandalul a refuzat să se legitimeze și a fugit, iar polițiștii au urmarit-o. Până la urmă politiștii au folosit forța pentru imobilizarea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

PROGRAM de 1 Decembrie 2022, ZIUA NAȚIONALĂ, la Alba Iulia: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROGRAMUL evenimentelor de 1 Decembrie, Ziua Națională, organizate de primăria Alba Iulia: PARADĂ militară, concerte și foc de artificii

De Ziua Națională a României, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni. La fel ca în fiecare an Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește.

18 NOIEMBRIE 2022

Elit - Gustul Desăvârșit

18.00 Cântecul Generațiilor
Spectacol cu participarea artiștilor: Ioan Bocșa, Veta Biriș, Traian Jurchela, Mariana Deac, Bogdan Toma, Romulus Cipariu, Georgeta Plută, Gheorghe Albu, Adrian Albu, Victor Geogean, Andrei Haneș, Traian Stoita, Orchestra Ovidiu Barteș, Grupul vocal „Icoane”;
Casa de Cultură a Sindicatelor
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile

Citește și: Ziua Națională a României la Alba Iulia

19 NOIEMBRIE 2022

16.30 Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc – ediția a 12-a
Câmpia Libertății din Blaj – Sala Unirii din Alba Iulia
Sala Unirii – Festivitatea de premiere

24 NOIEMBRIE 2022

19.00 Stradivarius Opera – Dragostea pentru muzică ne unește sufletele
Recital pian și vioară – Andreea și Răzvan Stoica
Casa de Cultură a Studenților
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile

25 NOIEMBRIE 2022

17.00 Artă și Istorie – Arc peste timp – Episcopul Unirii, Cardinalul Iuliu Hosu
Expoziție cu obiecte rare care i-au aparținut Cardinalului Iuliu Hosu
Muzeul Principia
*Eveniment organizat în parteneriat cu ALZIAR, Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică și Asociația „Casa Colecțiilor” Turda

18.00 Tabăra internațională de pictură cu tema: „Artă în Cetatea Alba Carolina”, ediția I
Vernisaj
Galeriile Municipale de Artă

26 NOIEMBRIE 2022

11.00 Crosul Unirii – ediția a 53-a
Șanțurile Cetății Alba Carolina – Piața Amfiteatrului

29 NOIEMBRIE 2022

14.00 Din Alba Iulia, mesaje pentru România
Proiect educativ
Muzeul Principia
Acces liber – în limita locurilor disponibile

18.00 Theotokos – 35 ani
Concert aniversar
Casa de Cultură a Sindicatelor
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile
*Eveniment organizat în parteneriat cu Centru de Cultură „Augustin Bena”

30 NOIEMBRIE 2022

09.30 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui Ion I.C. Brătianu
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

10.00 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui Iuliu Maniu
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

11.00 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuia lui Mihai Viteazul
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

11.30 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Statuile Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

12.00 Arborarea Drapelului Național al României
Piața Tricolorului, esplanada Catedralei Încoronării
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN, Instituția Prefectului Județul Alba și Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia

19.00 Gala Operetei Românești
Spectacol
Casa de Cultură a Sindicatelor
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile

19.00 Enescu – Spirit redescoperit
Concert
Parohia Greco-Catolică Alba Iulia, cu hramul Spiritul Sfânt – Tolstoi
Acces liber în limita locurilor disponibile
*Eveniment organizat în parteneriat cu Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică

1 DECEMBRIE 2022

11.00 Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun
Reconstituire istorică
Piața Cetății

12.00 Te Deum
Catedrala Încoronării
*Eveniment organizat în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia

12.30 Tricolor pe cer – foc de artificii de zi
Catedrala Încoronării

13:40 Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Monumentul Unirii
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

14:00 Ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României
Bulevardul 1 Decembrie 1918
*Eveniment organizat în parteneriat cu MAPN și Instituția Prefectului Județul Alba

14:45 Marea Unire a bucătarilor
Masa populară
Piața Cetății / Curtea Universității “1 Decembrie 1918” Alba Iulia

15:00 Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia și Rugăciune de mulțumire
Monumentul Unirii
*Eveniment organizat în parteneriat cu Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică

17.00 Phoenix – Povestea
Proiecție de film, cu participarea fondatorului Nicolae Covaci
Casa de Cultură a Studenților
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile

18.00 Pornirea iluminatului de sărbători
Latura de Vest a Cetății Alba Carolina

19.00 Irina Rimes X Damian Drăghici X Surorile Oșoianu, Zdob și Zdub
Concerte
Piața Cetății – scenă

22.00 La mulți ani, România!
Spectacol de artificii
Piața Cetății – scenă

7 DECEMBRIE 2022

18.00 „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale – Teatru
Cu Adrian Temișan, Monica Davidescu, Adrian Nartea, Ovidiu Cuncea, Monica Odagiu, Cosmin Vijeu, Radu Ștefan Bănică; regia Alexandru Nagy; o producție a Companiei de Teatru „Concordia”
Casa de Cultură a Studenților
Acces liber pe bază de invitație – în limita locurilor disponibile

*programul activităților poate suferi modificări


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea