Rămâi conectat

Actualitate

Fermierii vor putea beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora: Care sunt condițiile de eligibilitate

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Fermierii vor putea beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora: Care sunt condițiile de eligibilitate

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunțat că micii fermieri din țara noastră vor beneficia de o linie de finanțare dedicată special acestora. Mai exact, intervenția numită ”DR-14 – Investiții în fermele de mici dimensiuni”, este inclusă în Planul Național Strategic (PNS), care va intra în vigoare de anul viitor.

Fermele mici vizate în cadrul acestei intervenții sunt definite ca fiind exploatații agricole cu o dimensiune economică între 4.000 euro SO și 11.999 euro SO, în acest segment încadrându-se o parte considerabilă din fermele de pe teritoriul țării noastre. În cazul exploatațiilor zootehnice de creștere a animalelor din rasele autohtone sunt eligibile exploatațiile cu dimensiunea economică de minimum 2.000 euro SO.

Elit - Gustul Desăvârșit

Condiții de eligibilitate:
– Investiția trebuie să se realizeze în cadrul unei ferme cu o dimensiune economică cuprinsă între 4.000 și 11.999 euro SO, respectiv 2.000 și 11.999 euro SO pentru fermele zootehnice populate cu rase autohtone;

– Solicitantul prezintă un plan de afaceri în care prezintă situația exploatației și obiectivele pe 3 ani;

– Solicitantul va figura în sistemul APIA/ANSVSA (după caz), anterior depunerii cererii de
finanțare, cu forma de desfășurare a activității economice cu care solicită sprijin prin prezenta intervenție;

– Solicitantul trebuie să demonstreze asigurarea cofinanțării investiției;

– Investițiile în procesarea de la nivelul fermei, inclusiv dotările aferente, vor reprezenta o componentă secundară a proiectului (din punct de vedere financiar);

– În cazul în care proiectul prevede investiții în echipamente de irigații la nivelul fermei acestea sunt eligibile doar dacă, îndeplinesc condițiile specificate în art 74 din Reg. (UE) nr. 2115/2021, iar la nivelul proiectului, este demonstrat faptul că:

1. în urma evaluării ex-ante, investiţia asigură posibile economii de apă de minimum10%

2. în cazul în care investiţia afectează corpuri de apă subterană sau de suprafaţă care au fost identificate ca nesatisfăcătoare în planul coresupunzător de management al bazinului hidrografic din motive legate de cantitatea de apă, este realizată o reducere efectivă a utilizării apei de minimum 50% din posibilele economii stabilite la punctul a) sau în conformitate cu procentul stabilit de autoritatea competentă (dacă este cazul), care să contribuie la atingerea stării bune a acelor corpuri de apă”.
Potrivit documentului publicat de Ministerul Agriculturii, sprijinul public nerambursabil maxim din fonduri europene pentru micii fermieri este de 50.000 EURO/proiect, cu o intensitate de maximum 85% din costurile eligibile.
Conform calculelor financiare prezentate de MADR, linia de finanțare pentru micii fermieri ar urma să fie deschisă doar pe parcursul anilor 2025 și 2026.

 

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Lovitură pentru băncile austriece. Un partid cere ca pensiile românilor să nu mai fie plătite prin băncile care au capital austriac

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII 2023: Lovitură pentru băncile austriece. Un partid cere ca pensiile românilor să nu mai fie plătite prin băncile care au capital austriac

Continua protestele față de întreprinderile austriece. PMP cere ministrului Muncii să nu mai plătească pensiile românilor prin băncile din Austria.

Scrisoare deschisă adresată ministrului Muncii, Marius Budăi

Domnule ministru,

Elit - Gustul Desăvârșit

În urma votului negativ dat de Austria admiterii României în Schengen, Partidul Mișcarea Populară vă cere să puneți capăt convențiilor încheiate de Casa Națională de Pensii Publice cu Banca Comercială Româna și cu Raiffeisen Bank pentru plata pensiilor românilor.

Dacă doriți cu adevărat să arătați Austriei că suntem serioși și că nu suntem dispuși să acceptăm tratamentul necorespunzător pe care îl primim, aveți prilejul să le trimiteți astfel austriecilor un mesaj puternic și să le arătați că acțiunile lor au consecințe. Înțelegem că atât PSD cât și PNL îndeamnă românii să boicoteze firmele austriece, dar considerăm că statul român nu utilizează pârghiile pe care le are la dispoziție în relația cu aceste firme.

Boicotul este o opțiune legitimă pe care o are fiecare cetățean care se simte jignit de atitudinea sfidătoare și arogantă a austriecilor, iar companiile austriece din România trebuie să simtă că există consecințe ale deciziei Vienei.

Atragem atenția asupra faptului că, în timp ce oamenii pot boicota companiile austriece, statul român are mecanisme și pârghii legale și instituționale mult mai puternice. Ministerul Muncii, de exemplu, poate să înceapă prin a nu mai plăti pensiile românilor prin băncile austriece. Să plătiți aceste pensii prin băncile românești. Vreți să vă arătați, în calitate de ministru, demni în fața Austriei? Luați măsuri, treceți la acțiune. Nu rămâneți un simplu demagog. Sperăm că veți lua în considerare propunerea PMP și veți acționa în consecință. Demonstrați Austriei că Guvernul României luptă pentru drepturile și interesele românilor cu toate instrumentele pe care statul le are la dispoziție.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

PROTEST față de simbolurile austriece din ALBA: Un scriitor cere retragerea spectacolelor Gărzii Cetății

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

PROTEST față de simbolurile austriece din ALBA: Un scriitor cere retragerea spectacolelor Gărzii Cetății

Protestele românilor față de companiile, precum și simbolurile austriece, continuă în cele mai diverse moduri.

Scriitorul Darie Ducan, membru al Uniunii Scriitorilor din România, a redactat o scrisoare deschisă prin care cere Prefectului de Alba și Primarului Municipiului Alba Iulia să facă demersurile necesare pentru „retragerea gărzii austriece (folosită în scop turistic) din cetatea Alba Carolina”.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Stimate dle. Prefect, Stimate dle. Primar, Stimate Consiliu local,

Vă solicit retragerea gărzii austriece (folosită în scop turistic) din cetatea Alba Iulia, precum și rebotezarea acestei cetăți din Cetatea „Alba Carolina” în Cetatea „Alba Iulia” în materialele publicitare.

E de bun-simț, după atitudinea de dispreț pe care Austria a prezentat-o față de România.

Vă mulțumesc!

Cu stimă,

Darie Ducan, Scriitor,
Membru al Uniunii Scriitorilor din România”, se arată în mesajul redactat de scriitor.

Darie Ducan este un poet român din tânăra generaţie. S-a născut la Târnăveni, judeţul Mureş, unde a urmat gimnaziul şi liceul.

În această perioadă a activat ca membru al cenaclului literar local Elena din Ardeal. A debutat cu poezie în anul 2000.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Un bărbat din Alba s-a îmbătat și și-a agresat iubita: De la ce a pornit totul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Alba s-a îmbătat și și-a agresat iubita: De la ce a pornit totul

La data de 9 decembrie 2022, Poliția Municipiului Sebeș a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 38 de ani, din comuna Câlnic, cu privire la faptul că a fost agresată de concubin.

Din primele cercetări efectuat de polițiștii deplasați la fața locului, a rezultat că pe fondul unor discuții contradictorii și al consumului de alcool, bărbatul, în vârstă de 32 de ani, și-ar fi agresat partenera.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii au aplicat formularul de evaluare al riscului, rezultând că se impune emiterea ordinului de protecție provizoriu, bărbatului fiindu-i interzis să se apropie de concubina sa.

Pe numele său, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Cercetările sunt continuate.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea