Rămâi conectat

Sport

FC Unirea în criză profundă!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

FC Unirea traversează o criză profundă şi în urma eşecului cu FC Bihor rămâne ţintuită pe ultima poziţie a ierarhiei, cu şanse diminuate de a evita retrogradarea. Deşi „principalul” unirist Gabriel Rotaru a inovat în primul unsprezece (C. Cristea – fundaş stânga, N. Stanciu retras în linia de mijloc, M. Oprea în premieră titular şi utilizat în avanposturi), trupa din „Cetate” a ratat şi examenul cu FC Bihor, ajungând la o uluitoare contraperformanţă ofensivă, al 5-lea joc la rând fără gol marcat, cu 483 de minute de sterilitate. Cu cel mai slab pasiv al seriei, albaiulienii încep să se gândească tot mai serios la retrogradare şi încep să calculeze chinuit, cu trimitere la „ţintarul” contracandidatelor ACU Arad şi Mureşul Deva… Fosta prim-divizionară, care în 1 mai 2010 bătea Steaua pe „Cetate” (ultima victorie în elită) a ajuns într-un punct critic, neputincioasă şi bântuită de retrogradarea în Liga a 3-a!
lTradiţie spartă pe „Cetate”
Bihorenii şi-au confirmat statutul de favoriţi şi s-au impus pe „Cetate” (maximum de puncte în jocurile externe ale primăverii), rupându-se astfel tradiţia nefavorabilă a celor 9 ani fără victorie la Alba Iulia. Inspiraţia lui Gheorghe Ghiţ a decis jocul, iar „rezerva” Mădălin Popa (component al lotului naţional Under 19, precum Mărkuş, Florean, N. Stanciu sau Al. Giurgiu) a punctat decisiv într-un final dominat categoric de vizitatori.
lAu căzut după minutul 75…
În ultimul sfert de oră Unirea a fost masată în propria suprafaţă de pedeapsă, inexplicabil amfitrionii s-au sufocat, câţiva jucători au început să acuze probleme medicale şi inevitabilul s-a produs. Portarul Pascal, care pe parcursul jocului îşi salvase echipa în 4 rânduri s-a văzut învins, însă eroul negativ s-a dovedit atacantul Silviu Mureşan în minutul 90+1, când singur la 7 metri cu portarul advers a ratat o imensă oportunitate, şutul său fiind scos cu piciorul de Pogacsics!
lAu terminat în piuneze
Portarul Pascal (dureri la spate din actul întâi), Călin Cristea (nerefăcut, a şchiopătat evident în repriza secundă, chinuindu-se să reziste în teren), Pleniceanu (entorsă la glezna dreaptă) şi Boboc (probleme majore la inghinali) reprezintă jucătorii care au acuzat probleme medicale după jocul de sâmbătă şi sunt incerţi pentru intermediara de mâine. „Din punctul meu de vedere este un rezultat nemeritat, după ocaziile avute, mai ales cea a lui S. Mureşan din prelungiri, când puteam egala. N-am ce să le reproşez băieţilor, în unele momente s-au autodepăşit, au dat mai mult decât pot. Şanse mai sunt până la final, chiar dacă Deva a câştigat”, a spus Gabriel Rotaru. „Asta este viaţa, preferam să fiu în teren decât pe bancă. N-am ce să-i reproşez lui Pascal, golul a fost greu de scos. Când nu marchezi de atâta vreme apare lipsa de încredere, ne lipseşte golul pentru a ne reveni”, a conchis Roti. În tribune, alături de Eutin Bojn s-a aflat şi antrenorul Dan Mănăilă, însă şefii Unirii nu agreează instalarea acestuia pe banca tehnică la momentul actual.
Dan HENEGAR
Foto Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

VIDEO: CSU Alba Iulia l-a prezentat pe antrenorul Alin Minteuan și obiectivele din viitorul sezon! „Vrem să ridicăm ștacheta”, a spus Minteuan

Dan HENEGAR

Publicat

în

La al treilea an consecutiv petrecut pe a treia scenă fotbalistică, CSU Alba Iulia ridică ștacheta, după ce sezonul precedent a evoluat în play-off. Formația universitară l-a adus antrenor principal pe clujeanul Alin Minteuan, care a fost prezentat astăzi, oficial, în cadrul unei conferințe de presă. Rectorul Daniel Breaz a anunțat obiectivele echipei în următorul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea