Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia blochează plecarea lui George Petcuţ la Poli Timişoara

Dan HENEGAR

Publicat

în

Deja confirmată în Banat, trecerea mijlocaşului George Petcuţ de la FC Unirea la Poli Timişoara cunoaşte un episod tensionat. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani, venit gratis de la FCM Tg Mureş a semnat în vara trecută un contract valabil pe un an cu „alb-negrii”, înţelegere în care se stipula faptul că poate pleca, fără pretenţii de la Unirea în pauza competiţională în cazul unei oferte superioare. Însă, deocamdată, oficialii albaiulieni condiţionează acordarea documentelor aferente, de renunţarea jucătorului la rata contractuală cuvenită lunii decembrie (suma de 1150 euro).
Asta este viaţa, ce am stabilit în urmă cu şase luni nu mai este valabil în acest moment, din motive ce nu le înţeleg. Pentru Petcuţ există două variante, Unirea să dea acordul de transfer, lucru refuzat sau apelarea la comisiile de resort pentru a deveni liber, caz în care ar mai dura ceva timp până se finalizează litigiul”, a comentat impresarul jucătorului Dragoş Daniel.
 Petcuţ n-a putut fi legitimat la FC Unirea Alba Iulia în primele două runde ale sezonului din pricina faptului că nu-şi rezolvase situaţia cu prim-divizionara, a jucat 9 întâlniri sub comanda lui Gherman (a marcat un sigur gol, cel al victoriei cu UTA Arad), iar în ultimele 4 etape a absentat din motive medicale. „Randamentul fotbalistului n-a mai fost în ultima parte a turului acelaşi ca şi în primele jocuri, în plus a fost şi accidentat o perioadă. Aceasta este poziţia clubului referitoare la George Petcuţ. Deocamdată, n-am semnat niciun act şi teoretic, jucătorul ar trebui să se prezinte la reunirea lotului pe 16 ianuarie„, a afirmat Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al Unirii. Gruparea albaiuliană are pe rol un diferend cu Poli Timişoara, legat de grila lui Florin Ilie (în jur de 17.000 de euro) şi încearcă să forţeze mâna bănăţenilor pentru virarea banilor mai rapid, prin prelungirea „cazului” Petcuţ.

*Pascal este netransferabil

Intrat în luna ianuarie în ultimele 6 luni de contract cu divizionara secundă, căpitanul unirist Adrian Pascal poate semna cu orice formaţie, cel mai bun echipier al turului având încă la îndemână o ofertă de la o echipă din serie. „Portarul Pascal ne-a întrebat care este poziţia clubului referitoare la o eventuală plecare şi i-am spus ferm că este netransferabil, nici nu se pune problema să-l cedăm acum. Ne gândim să-i înaintăm o propunere, să semneze cu Alba pentru încă două sezoane”, a afirmat Dăscălescu. „Iarna trecută Unirea mi-a întins o mână şi recunosc că mă simt excelent în «Cetate». În aceste condiţii, din punctul meu de vedere Unirea este prima opţiune pentru un nou contract. Aştept să fiu chemat la discuţii„, a afirmat goalkeperul hunedorean. Altfel, antrenorul Stelian Gherman va fi prezent marţi la Alba Iulia pentru o întrevedere cu şefii clubului, în ideea „baterii în cuie” a programului de pregătire. Până în prezent au fost legate 6 partide de verificare, cu CS Zlatna, FC Cisnădie, Corvinul Hunedoara sau Voinţa Sibiu, primul test fiind programat pe 30 ianuarie cu Europa Alba Iulia.

*Ponoran şi M. Cristea ofertaţi de FC Cisnădie şi UTA Arad

Apropos de gruparea din Liga a IV-a, Europa Alba Iulia, aceasta are propuneri pentru transferurile lui Ad. Ponoran la FC Cisnădie (sub comanda lui Fogoroşi) şi M. Cristea la UTA Arad (interes mai vechi). „Sunt discuţii telefonice deocamdată, există interes, dar aşteptăm oferte concrete. Dacă ne vom înţelege, putem să-i cedăm pe cei doi contra unor sume cifrate între 2000-4000 euro, pentru transfer definitiv, sau în coproprietate„, a menţionat Liviu Coacăză, preşedintele executiv al Europei, grupare ce-i doreşte pe uniriştii I. Grozav sau Negură, în cazul în care aceştia nu vor mai fi păstraţi în lot.

Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea