Rămâi conectat

Curier Județean

FC Unirea Alba Iulia blochează plecarea lui George Petcuţ la Poli Timişoara

Publicat

în

Deja confirmată în Banat, trecerea mijlocaşului George Petcuţ de la FC Unirea la Poli Timişoara cunoaşte un episod tensionat. Fotbalistul în vârstă de 25 de ani, venit gratis de la FCM Tg Mureş a semnat în vara trecută un contract valabil pe un an cu „alb-negrii”, înţelegere în care se stipula faptul că poate pleca, fără pretenţii de la Unirea în pauza competiţională în cazul unei oferte superioare. Însă, deocamdată, oficialii albaiulieni condiţionează acordarea documentelor aferente, de renunţarea jucătorului la rata contractuală cuvenită lunii decembrie (suma de 1150 euro).
Asta este viaţa, ce am stabilit în urmă cu şase luni nu mai este valabil în acest moment, din motive ce nu le înţeleg. Pentru Petcuţ există două variante, Unirea să dea acordul de transfer, lucru refuzat sau apelarea la comisiile de resort pentru a deveni liber, caz în care ar mai dura ceva timp până se finalizează litigiul”, a comentat impresarul jucătorului Dragoş Daniel.
 Petcuţ n-a putut fi legitimat la FC Unirea Alba Iulia în primele două runde ale sezonului din pricina faptului că nu-şi rezolvase situaţia cu prim-divizionara, a jucat 9 întâlniri sub comanda lui Gherman (a marcat un sigur gol, cel al victoriei cu UTA Arad), iar în ultimele 4 etape a absentat din motive medicale. „Randamentul fotbalistului n-a mai fost în ultima parte a turului acelaşi ca şi în primele jocuri, în plus a fost şi accidentat o perioadă. Aceasta este poziţia clubului referitoare la George Petcuţ. Deocamdată, n-am semnat niciun act şi teoretic, jucătorul ar trebui să se prezinte la reunirea lotului pe 16 ianuarie„, a afirmat Mihai Dăscălescu, preşedintele executiv al Unirii. Gruparea albaiuliană are pe rol un diferend cu Poli Timişoara, legat de grila lui Florin Ilie (în jur de 17.000 de euro) şi încearcă să forţeze mâna bănăţenilor pentru virarea banilor mai rapid, prin prelungirea „cazului” Petcuţ.

*Pascal este netransferabil

Intrat în luna ianuarie în ultimele 6 luni de contract cu divizionara secundă, căpitanul unirist Adrian Pascal poate semna cu orice formaţie, cel mai bun echipier al turului având încă la îndemână o ofertă de la o echipă din serie. „Portarul Pascal ne-a întrebat care este poziţia clubului referitoare la o eventuală plecare şi i-am spus ferm că este netransferabil, nici nu se pune problema să-l cedăm acum. Ne gândim să-i înaintăm o propunere, să semneze cu Alba pentru încă două sezoane”, a afirmat Dăscălescu. „Iarna trecută Unirea mi-a întins o mână şi recunosc că mă simt excelent în «Cetate». În aceste condiţii, din punctul meu de vedere Unirea este prima opţiune pentru un nou contract. Aştept să fiu chemat la discuţii„, a afirmat goalkeperul hunedorean. Altfel, antrenorul Stelian Gherman va fi prezent marţi la Alba Iulia pentru o întrevedere cu şefii clubului, în ideea „baterii în cuie” a programului de pregătire. Până în prezent au fost legate 6 partide de verificare, cu CS Zlatna, FC Cisnădie, Corvinul Hunedoara sau Voinţa Sibiu, primul test fiind programat pe 30 ianuarie cu Europa Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Ponoran şi M. Cristea ofertaţi de FC Cisnădie şi UTA Arad

Apropos de gruparea din Liga a IV-a, Europa Alba Iulia, aceasta are propuneri pentru transferurile lui Ad. Ponoran la FC Cisnădie (sub comanda lui Fogoroşi) şi M. Cristea la UTA Arad (interes mai vechi). „Sunt discuţii telefonice deocamdată, există interes, dar aşteptăm oferte concrete. Dacă ne vom înţelege, putem să-i cedăm pe cei doi contra unor sume cifrate între 2000-4000 euro, pentru transfer definitiv, sau în coproprietate„, a menţionat Liviu Coacăză, preşedintele executiv al Europei, grupare ce-i doreşte pe uniriştii I. Grozav sau Negură, în cazul în care aceştia nu vor mai fi păstraţi în lot.

Dan HENEGAR


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

Publicat

în

Construire rețea de iluminat public în zona străzii Ana Ipătescu din Alba Iulia: Investiție de peste 220.000 de lei

În ședința din data de 30 mai 2022, consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor avea de aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Construire rețea de iluminat public în Municipiul Alba Iulia în zona străzii Ana Ipătescu”.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 220.228,32 lei, fără TVA.

Propunerea are ca obiect realizarea iluminatului public la standarde europene de infrastructura publica urbana in zona străzii Ana Ipatescu, pe străzile: Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu din Municipiul Alba Iulia, județul Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Instalațiile nou proiectate se vor amplasa în intravilanul Municipiului Alba Iulia, pe teren neproductiv aparținând domeniului public al Primăriei Municipiului Alba Iulia.

Traseele instalațiilor electrice proiectate, precum și amplasamentele construcțiilor existente se vor prezenta la faza de PT pe planurile de situație.

Pentru a asigura un iluminat corespunzător pe străzile Ana Ipatescu, Elena Cuza, Cezar Boliac, Nicolae Golescu, Gheorghe Magheru, Alexandru Zane si Costache Romanescu, din Municipiul Alba Iulia, se vor monta unilateral 94 stâlpi metalici zincati de 8m inaltime (St.l-5-St.94) in fundație turnata cu dimensiuni 0.80 x 0.80 x l.Om (lxlxh). Acești stâlpi se vor monta la distanta de cca. 34 m intre ei si la 0.3m de marginea carosabilului.

Pe stâlpii St.l+ St.94, se vor monta aparate de iluminat cu surse LED 8600-11900 lm, cate un aparat pe fiecare stâlp. Aparatele de iluminat se vor monta prin intermediul sistemului de fixare (consola 1.0×0.5×5°), in vârf de stâlp. Aparatele de iluminat vor fi echipate cu modul de telegestiune.

Alimentarea aparatelor de iluminat se va face din rețeaua subterana proiectata prin intermediul unui cablu de tip CYY-F 3×1.5 mm2 racordat la clemele de legătură aflate in cutia de alimentare a stâlpului. Cutia de alimentare a stâlpului este prevăzută cu o siguranța de 6A pentru protecția corpului de iluminat.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Publicat

în

Grădinița „Voinicel” din Cugir va beneficia de modernizări și lucrări de eficientizare energetică: A fost semnat contractul în valoare de peste 1.8 milioane lei

Marți, 24 mai, la sediul Primăriei Cugir, edilul Adrian Teban a semnat contractul de execuție a lucrărilor de modernizare a Gradiniței “Voinicel” din cadrul Școlii Gimnaziale Singidava.

Investiția, în valoare de aproximativ 1.875.000 lei, va fi executată de S.C.Primex Invest S.R.L, societate care va avea la dispozitie 12 luni pentru a finaliza lucrările prevăzute.

Finanțarea provine din fonduri europene accesate de către administrația locală în baza proiectului „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preșcolar la Școala Gimnazială SINGIDAVA”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Este a doua oară când proiectul parcurge întregul proces de achiziție, după ce precedentul contract de execuție, semnat în urmă cu aproximativ 9 luni, a fost reziliat ca urmare a decesului administratorului societății S.C. Vatcons Team S.R.L.

Grădinița „Voinicel” va beneficia de modernizări interioare/exterioare și de lucrări de eficientizare energetică:

 • Refacerea învelitorii și termoizolației existente;
  Inlocuirea hidroizolației învechite de la subsol;
  Înlocuirea tuturor instalațiilor utilitare;
  Modernizarea grupurilor sanitare;
  Înlocuirea pardoselilor din sălile de grupă;
  Rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii;
  Instalație de protecție împotriva șocurilor electrice, instalație de paratraznet;
  Instalații antiefracție, de voce – date si de supraveghere video;
  Instalații de detectare, semnalizare și avertizare la incendiu
  sistem de ventilare a sălilor de grupă;
  Sisteme de iluminat echipate cu surse LED de înaltă performanță energetică;
  Panouri solare pentru producerea de apă caldă menajeră.

“Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională pentru învățământul preşcolar la Şcoala Gimnazială Singidava Cugir” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10 – „Îmbunătăţirea infrastructurii educaţionale”,


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Publicat

în

FOTO| Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia: Au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front

Elevii de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, au fost marți, 24 mai, în vizită la Colegiul Militar din Alba Iulia. Aceștia au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României și au asistat la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front.

„Am primit astăzi vizita elevilor de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Dej, dorinici să ne cunoască. Ne-a bucurat prezența lor în mijlocul nostru, interacțiunea cu elevii școlilor gimnaziale lipsindu-ne în ultima perioadă.

Micuții au aflat informații despre colegiul în care elevii militari își încep pregătirea pentru o carieră în Armata României, despre cum pot să devină și ei la rândul lor elevi într-un colegiu militar, despre programul, instrucția, performanțele școlare sau activităţile extracurriculare desfăşurate în Colegiul Naţional Militar ,,Mihai Viteazul” Alba Iulia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Micuții oaspeții au putut asista și la un exerciţiu demonstrativ de instrucţie de front, prezentat de elevii din clasa a XI-a A, conduşi de locotenent Alexandru Simion. La finalul exercițiului, elevii au fost răsplătiţi cu aplauze”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar Național „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare