Curier Județean
Fanfara ,,Transilvania” din Cugir la ,,Ziua Internațională a Jazzului 2016”
Cunoscuți pentru calitățile și talentul dovedite în arta muzicii instrumentale, membrii grupului „Fanfara Transilvania”Cugir, au fost selectați pentru a se alatura interpreților care vor participa la ,,Internațioal Jazz Day”(Ziua Internațională a Jazzului) eveniment ce va avea loc pe scena Casei de Cultura a Studentilor din Cluj Napoca, în data de de 22 aprilie 2016.
La manifestare sunt invitați să participe peste 50 de muzicieni maeștri ai improvizației din SUA, Italia, Franța, Elveția, România s.a. Evenimentul va fi o ediție dedicată celor doi muzicieni care au compus standardul de jazz ,,Take Five”: Paul Desmond şi Dave Brubeck. Intr-o interpretare unică și complexă, pentru prima dată ,,Take Five” va fi pus in scenă pe muzică cu influențe simfonice, tradiționale, folclorice naționale, lăutărești, militare. ,,Pentru fanfare ,,Transilvania” este o premiera sa fie invitată sa participe într-un festival de jazz de o asemenea anvergură, formația de la poalele Drăganei reprezentând cel mai longeviv grup artistic din zona Cugirulu”, dar și printre cele mai cunoscute grupuri în domeniu din Europa , ne-a declarat Cristi Roman, unul dintre membrii fanfarei.
Constantin PREDESCU

Curier Județean
FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet
FOTO| Săptămâna Prevenirii Criminalității în Alba: Polițiștii și elevii au dezbătut subiecte de interes precum PIN-ul și CVV2/CVC2-ul cardului, phishing-ul prin email și siguranța pe internet
În cea de-a patra zi din Săptămâna Prevenirii Criminalității, poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Biroului Siguranță Școlară precum și cei din cadrul subunităților urbane și rurale au desfășurat activități de prevenire a victimizării în mediul on-line.
Polițiștii le-au oferit explicații tinerilor legate de tipurile de fraude informatice: phishing-ul prin email, care este un mesaj electronic trimis către sute sau mii de destinatari, pretinzând a fi din partea unei surse legitime – prieten, instituție, magazine virtuale, phishing-ul prin telefon, care este o modalitate prin care o persoana pretinde că sună din partea unei surse de încredere cum ar fi banca, membru al familiei, autoritate și, apelând la tehnici de inginerie socială, solicită informații confidențiale cum sunt adresa, nume complet, datele părinților, fraudele pe platforme market place și alte subiecte de interes privind siguranța pe internet .
Polițiștii au prezentat și consecințele acestor fraude informatice, făcând totodată o serie de recomandări în vederea prevenirii implicării în diferite situații de victimizare, cum ar fi:
– să nu deschidă link-uri/ atașamente din email-uri/sms-uri nesolicitate,
– să nu comunice nimănui PIN-ul, datele înscrise pe card inclusiv codul CVV2/CVC2, date personale de identificare, orice alte informații de securitate aflate pe carduri sau parolele de securitate utilizate în tranzacționare (datele înscrise pe card trebuie cunoscute exclusiv de titular și trebuie completate doar când acesta efectuează cumpărături online pe site-uri securizate),
– să utilizeze parole puternice ( o parolă puternică are litere mari și mici, cifre și caractere speciale precum: @!#*) etc.
Ieri, 25 mai, activitățile au vizat prevenirea victimizării și a disparițiilor de minori.
Atât copiii aflați în centre de plasament din județ cât și sute de elevi care învață în unități de învățământ, au fost sfătuiți să nu plece de acasă fără înștiințarea părinților sau a tutorelui, să nu se încreadă în persoane necunoscute și să nu dea curs solicitării unor persoane străine de a-i însoți, indiferent de motivul invocat de acestea.
Curier Județean
FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie
FOTO| Elevii Colegiului Militar din Alba Iulia, la APEL pentru donare de sânge: Spirit social și responsabilitate civică, pentru semenii în nevoie
Centrul de Transfuzie Sanguină Alba a lansat recent un apel la donare. Necesitatea de sânge a Spitalului Județean și a pacienților internați depășește cantitatea de sânge colectat de la cetățeni ce aleg să doneze.
Astfel, mai mulți elevi de Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au dat dovadă de spirit social și responsabilitate civică răspunzând pozitiv la APEL, pentru semenii în nevoie.
Reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au transmis mulțumiri publice, atât elevilor de la Colegiul Militar, cât și tuturor persoanelor ce au înțeles, în urma apelului, că sângele, la ora actuală, nu are înlocuitor, iar singura modalitate prin care poate fi asigurat necesarul de multe ori vital și componentele din spitale este aceea de a dona.
„Mulțumim elevilor de la Colegiul Militar , de asemenea tuturor persoanelor care au răspuns cu promptitudine solicitării noastre de a dona sânge.” au transmis reprezentații CTS Alba, reiterând invitația către alte persoane: „Vă așteptăm în continuare la donare!”
Curier Județean
89 de sancțiuni și un permis reținut de polițiștii din Alba după o acţiune cu efective suplimentare, la Vinţu de Jos
89 de sancțiuni și un permis reținut de polițiștii din Alba după o acţiune cu efective suplimentare, la Vinţu de Jos
Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au aplicat 89 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni cu efective suplimentare, desfăşurată pe raza localităţilor aflate în competenţă.
La data de 25 mai 2022, polițiștii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos au organizat, pe raza localităţilor rurale aflate în competenţă, o acţiune cu efective suplimentare care a avut ca scop prevenirea şi combaterea infracțiunilor şi creşterea siguranţei rutiere.
Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, toate la regimul rutier, a fost reținut un permis de conducere și au fost identificate două persoane care sunt bănuite de săvârșirea de infracțiuni.
-
Ştirea zileiacum 5 ore
UPDATE FOTO| Alertă în Alba: Femeie de 58 de ani din Ciuruleasa, dată DISPĂRUTĂ: A fost găsită în timp ce se deplasa pe DN 74
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”
-
Ştirea zileiacum 5 ore
FOTO VIDEO| „CADOUL” primit de un diriginte din Alba, din partea elevilor săi, cu ocazia încheierii clasei a XII-a: „Avea nevoie de un tuning”
-
Actualitateacum 24 de ore
A murit Sylvia Hoișie, inventatoarea Polidinului: La vârsta de 13 ani a fost deportată în Transnistria
-
Ştirea zileiacum 11 ore
L-AȚI VĂZUT? Alertă în România: Polițiștii caută un bărbat suspectat că şi-a ucis iubita şi a abandonat-o pe un câmp
-
Curier Județeanacum 9 ore
FOTO| Imagini inedite în Apuseni: Un RÂS, surprins tolănit la soare în zona Dealul Piciorului
-
Ştirea Taacum 23 de ore
FOTO ȘTIREA TA| Intervenție „de urgență” la fântâna din Piața Cetății din Alba Iulia: ISU și Salvamont au ajutat la scoaterea mizeriei și sticlelor aruncate în ea
-
Curier Județeanacum 11 ore
FOTO| Șofer din Alba, judecat pentru ucidere din culpă: A provocat un accident soldat cu decesul fiului său. Ce a hotărât Judecătoria Aiud
-
Actualitateacum 10 ore
Pensiile de stat și salariu minim vor crește substanțial în Rusia de la 1 iunie 2022. Anunțul președintelui Vladimir Putin
-
Ştirea Taacum 9 ore
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
-
Actualitateacum 13 ore
Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu
-
Actualitateacum 13 ore
Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC