Fanfara Liceului Teoretic Teiuş l-a colindat pe regele Mihai

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Elevii Fanfarei „Aurel Sechereşiu” a Liceului Teoretic Teiuş au fost prezenţi la  Castelul de la Săvârşin, cu scopul de a aduce în sunet de fanfară vestea Naşterii Mântuitorului înaintea MS regele Mihai şi a familiei sale. Iniţiativa a aparţinut dr. Lia Gruiţa, sora lui Aurel Sechereşiu şi a fiului acesteia, dr. Cristian Gruiţa.

Elevii au fost instruiţi de către Ioan Vinţeler, iar din partea liceului elevii au fost însoţiţi de către prof. Gabriela Lascu. În urmă cu doi ani, în cadrul unei vizite în judeţul Alba, AS principele Radu a fost primit la Liceul Teoretic Teiuş în acordurile aceleiaşi fanfare, care a intonat Imnul de Stat al României, „Odă bucuriei” şi alte cântece patriotice.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ing. Aurel Sechereşiu „Pilu” s-a reîntors în Teiuş în anul 2002, locuind peste 35 de ani în SUA, împreună cu familia, fiind un militant pentru reînvierea fanfarei la Teiuş. Prin eforturile financiare ale acestuia şi la insistenţele directorului liceului, prof. Octavian Rusu, în 2008 s-a reuşit înfiinţarea fanfarei şi dotarea ei cu uniforme şi instrumente. Fanfara a cântat la toate evenimentele importante din viaţa liceului, la dezvelirea, în vara anului trecut, a bustului regretatului inginer, în incinta liceului, în prezenţa fiului lui „nea Pilu”, dr. Adrian Sechereşiu, împreună cu soţia Emilia (fostă şefă de promoţie a Liceului Teoretic Teiuş, în prezent medic) şi băiatului lor, Paul, dar şi de „Ziua Eroilor”, „Zilele Oraşului Teiuş”, la Paşti şi la Crăciun.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Robert GHERGU

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

MIRCEA TRIFU 29 decembrie 2011 at 22:50

AM avut onoarea sa fim invitati si noi ,org.P.N.T.C.D.-ALBA de FAM.GRUITA la acest eveniment.Fanfara din TEIUS este magnifica..COPII

Comentariile sunt oprite