Rămâi conectat

Cultură Educație

Fanfara Liceului Teoretic Teiuş l-a colindat pe regele Mihai

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevii Fanfarei „Aurel Sechereşiu” a Liceului Teoretic Teiuş au fost prezenţi la  Castelul de la Săvârşin, cu scopul de a aduce în sunet de fanfară vestea Naşterii Mântuitorului înaintea MS regele Mihai şi a familiei sale. Iniţiativa a aparţinut dr. Lia Gruiţa, sora lui Aurel Sechereşiu şi a fiului acesteia, dr. Cristian Gruiţa.

Elevii au fost instruiţi de către Ioan Vinţeler, iar din partea liceului elevii au fost însoţiţi de către prof. Gabriela Lascu. În urmă cu doi ani, în cadrul unei vizite în judeţul Alba, AS principele Radu a fost primit la Liceul Teoretic Teiuş în acordurile aceleiaşi fanfare, care a intonat Imnul de Stat al României, „Odă bucuriei” şi alte cântece patriotice.

Ing. Aurel Sechereşiu „Pilu” s-a reîntors în Teiuş în anul 2002, locuind peste 35 de ani în SUA, împreună cu familia, fiind un militant pentru reînvierea fanfarei la Teiuş. Prin eforturile financiare ale acestuia şi la insistenţele directorului liceului, prof. Octavian Rusu, în 2008 s-a reuşit înfiinţarea fanfarei şi dotarea ei cu uniforme şi instrumente. Fanfara a cântat la toate evenimentele importante din viaţa liceului, la dezvelirea, în vara anului trecut, a bustului regretatului inginer, în incinta liceului, în prezenţa fiului lui „nea Pilu”, dr. Adrian Sechereşiu, împreună cu soţia Emilia (fostă şefă de promoţie a Liceului Teoretic Teiuş, în prezent medic) şi băiatului lor, Paul, dar şi de „Ziua Eroilor”, „Zilele Oraşului Teiuş”, la Paşti şi la Crăciun.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa

Unirea Ziarul

Publicat

în

Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: Epicentrul internaționalizării și colaborării educaționale în Europa La Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc săptămâna aceasta prima întâlnire oficială a Consorțiului European University for Academic Continuing Education (EU.ACE), marcând un moment semnificativ pentru cooperarea academică europeană. Inițiativa, lansată în decembrie anul trecut printr-un memorandum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea