Rămâi conectat

Curier Județean

Fanfara judeţului Alba va reprezenta România la Festivalul Naţional al Strugurilor din Ungaria

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba va participa, în perioada 21-23 septembrie 2013, la Festivalul Naţional al Strugurilor din localitatea Syeksyard, regiunea Tolna – Ungaria. Compusă din 20 de instrumentişti şi dirijată de Coriolan Laurian Honcaş, fanfara va urca pe scenă cu un repertoriu variat, printre piesele interpretate numărându-se şi prelucrări folclorice din folclorul naţional şi al judeţului Alba. Participarea la festival face parte din cadrul unui parteneriat încheiat între Consiliul Judeţean Alba şi Regiunea Tolna din Ungaria. Prima etapă a avut loc la Alba Iulia, iar acum se va desfăşura cea de-a doua etapă.

În cadrul parteneriatului încheiat de Consiliul Judeţean Alba şi Regiunea Tolna din Ungaria, va avea loc cea de-a doua etapă a schimbului cultural dintre Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba şi Fanfara Alisca Brass Band din Ungaria.

Prima etapă a parteneriatului dintre cele două fanfare a avut loc la Alba Iulia, în cadrul Festivalului National al Muzicii de Fanfara, organizat de Centrul de Cultură Augustin Bena Alba iar cea de-a doua etapă va avea loc în perioada 21-23 septembrie 2013, în Ungaria. Pe parcursul celor trei zile Fanfara Augustin Bena a judeţului Alba va sustine concerte în cadrul Festivalului Naţional al Strugurilor din localitatea Syeksyard, regiunea Tolna- Ungaria.

„Fanfara regiunii Tolna „Alisca Brass Band” a petrecut zile frumoase în Alba Iulia. Ne-am îmbogăţit cu cunoştinţe noi şi am avut prilejul să cunoaştem oameni minunaţi. Acum este rândul nostru să vă facem cunoscută regiunea noastră nu numai din punct de vedere turistic ci şi cultural, a declarat Baumann Peter, preşedintele Asociaţiei pompierilor de etnie germană „Alisca Brass Band”, organizatoarea acestui eveniment.

„Sperăm să reprezentăm cu cinste judeţul Alba, Consiliul Judeţean Alba şi România în cadrul festivalului din Ungaria. Fanfara condusă de dirijorul Coriolan Honcaş va  prezenta în cadrul festivalului un repertoriu muzical variat, ce va include lucrări folclorice dar va avea loc şi un schimb de materiale de promovare a judeţului nostru din punct de vedere cultural dar şi turistic”, a declarat Daniela Floroian, directorul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

FOTO: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Tânăr de 19 ani, din Sebeș, suspect că s-a urcat drogat la volan: Este cercetat de către polițiști Un tânăr de 19 de ani, din Sebeș, este suspectat că s-a urcat drogat la volan și este cercetat de către polițiști. Conform IPJ Alba la data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 20.40, polițiștii rutieri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea