Rămâi conectat

Politică Administrație

Familia unei femei din Alba Iulia, care a murit în spital, cere daune de 1,5 milioane de euro: Pacienta a fost operată la mandibulă, deși suferise infarct

Publicat

în

Maria Burlacu a decedat în 13 martie 2014, după ce a fost operată la mandibulă, deşi suferise un infarct. Soţul şi copiii unei femei din Alba Iulia care a decedat în 2014, ca urmare a tratamentului aplicat în spitalele judeţene de urgenţă din Alba Iulia şi Cluj-Napoca, au dat în judecată cele două unităţi spitalicești şi cer daune de 1,5 milioane de euro. 

Acţiunea civilă a fost deschisă de Valeriu Burlacu la Tribunalul Alba în 7 februarie 2017. Pârâţi în dosar sunt Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba şi medicul Mariana Adămuţiu, respectiv Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj şi medicii Ioana Elica Răcean şi Gligor Florin Onişor.

În acest caz sunt în cercetare la Parchete din Cluj şi două dosare penale cu obiect ucidere din culpă şi mărturie mincinoasă, nesoluţionate încă de către procurori. Pentru familia femeii din Alba Iulia zilele de 12 şi 13 martie 2014 au fost un coşmar.

Electrica Furnizare Discount

În 12 martie, Maria Burlacu a simţit la un moment dat o durere puternică în piept şi şi-a pierdut cunoştinţa. Era acasă cu cei doi băieţi, care l-au chemat pe tatăl lor. Femeia îşi revenise când a ajuns acasă, dar soţul a insistat să meargă la spital. La UPU Alba Iulia, Maria Burlacu a fost consultată pentru afecţiunea pe care o avea la mandibulă, medicul susţinând că de acolo provine durerea. ”Ne-am prezentat la spitalul din Alba Iulia cu simptome de infarct miocardic, dureri în piept, hipertensiune arterială, era clar şi evident că era vorba de un infarct în prealabil. Medicul de la Alba Iulia a tratat situaţia cu multă superficialitate, nu s-a uitat pe EKG-ul făcut, pe care era evident infarctul. Nu a vrut să o trimită la serviciul specializat de cardiologie”, spune Valeriu Burlacu, soţul femeii decedate.

În noaptea respectivă, Maria Burlacu a fost trimisă la Spitalul de Urgenţă din Cluj-Napoca. Aici a ajuns la clinica maxilo-facială unde, în cursul dimineţii de 13 martie, a fost operată la mandibulă. ”Au băgat-o într-o operaţie fără nicio pregătire preoperatorie, EKG, analize de sânge. După operaţie acuza în continuare dureri toracice şi în membrele inferioare, dar medicii nu au făcut nimic. Trebuia să fie monitorizată şi supravegheată atent, dar au lăsat-o singură în salon. Am sunat-o după operaţie şi mi-a spus că se simte foarte rău. Când am sunat-o a doua oară, la ora 13.00, abia mai putea să vorbească”, afirmă Valeriu Burlacu. Decesul a fost constatat la ora 14.29. Necropsia realizată a arătat că Maria Burlacu a murit în urma unui infarct masiv.

Ulterior, fişele medicale ale femeii au fost modificate. La UPU Alba, în loc de dureri abdominale, cum aparea iniţial, s-a corectat şi s-a scris dureri mandibulare. Au fost modificate şi valorile tensiunii arteriale, care iniţial erau foarte mari, cu unele normale. Medicii de la Cluj au scris că i-au administrat un medicament care nu apărea în prima variantă. De asemenea, pe fişa medicală de la Cluj au fost modificate orele la care s-au realizat unele intervenţii. De asemenea, trupul femeii a fost mutat imediat la IML şi abia după două zile a fost arătat soţului. Tot după două zile a fost anunţată şi poliţia, lucru care ar fi trebuit să se întâmple în ziua când a decedat.
Pe lângă plângerile penale, Valeriu Burlacu a depus şi plângeri la Colegiile Medicilor din Cluj şi Alba. Cei doi medici clujeni au scăpat fără nicio sancţiune pe motiv că ”nu sunt elemente care să ducă la concluzia că sunt vinovaţi”. Medicul de la UPU Alba Iulia a fost sancţionat cu avertisment. ”Consultul pacientei Burlacu Maria a fost superficial, fiind eludate datele anamnestice şi nu s-a efectuat un examen cardiologic de specialitate. Au fost efectuate corecturi în fişa UPU, cu scopul minimalizării simtomelor cardio-vasculare”, se arată în decizia Colegiului Medicilor Alba. Ulterior, Mariana Adămuţiu a demisionat de la spitalul din Alba şi a plecat în Franţa.

Managerul Spitalului Judeţean Alba, Nicolaeta Coşarcă, a precizat că aşteaptă şi ea să vadă care este adevărul în acest caz. ”Domnul Burlacu are dreptul să uzeze de toate drepturile pentru a-şi căuta dreptatea. Noi l-am ajutat cu orice ne-a cerut. I-am pus la dispoziţie toate documentele şi chiar şi înregistrările video. Aş vrea să ştiu şi eu care este adevărul în acest caz”, a declarat Nicoleta Coşarcă. Reprezentanţii Spitalului din Cluj-Napoca nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere.

Sursa Adevarul.ro

Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Publicat

în

Comunicat de presă| Deputat, Radu Marcel Tuhuț: Alba Iulia – milioane de euro pe vremea guvernării PSD și bătaie de joc de la Cîțu și PNL

Guvernul PNL, condus de Florin Cîțu, a continuat până în ultima clipă bătaia de joc la adresa albaiulienilor și nu a alocat nici un leu municipiului din fondul de rezervă. Alba Iulia a rămas captivă între prostia, tupeul și mojicia PNL, care nu realizează că deciziile sale îi afectează direct pe albaiulieni și nu au legătură cu orgoliile și sancțiunile politice.

Indiferent de opțiunile electorale, Guvernul PSD a alocat bani pentru investiții în Alba Iulia. La ultima guvernare social-democrată au fost finanțate investiții importante în infrastructura rutieră, educație, sănătate și cultură, între care:

Electrica Furnizare Discount

• 5,7 milioane de euro pentru modernizarea străzilor Izvorului, Nicolae Labiș, Barbu Catargiu, Biruinței, Busuiocului, Dumbrăviței și Brândușei;
• 1,1 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea clădirii Colegiului Economic ”Dionisie Pop Marțian”, respectiv pentru modernizarea clădirii Școlii Gimnaziale ”Liviu Rebreanu”;
• 4,2 milioane de euro pentru construcția viitoarei secții de psihiatrie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia;
• 3,1 milioane de euro pentru Sala Unirii și Podul Unirii, care face legătura între Monumentul Unirii (finanțat tot de Guvern cu peste 2 mil. euro) și Catedrala în care au fost Încoronați Regele Ferdinand și Regina Maria.

Personal, nu cred că Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și liderul PNL la nivel județean, nu a știut despre aceste alocări bugetare discreționare, care vizau doar criteriul politic. Atitudinea liberalilor ”de frunte” din Alba Iulia este rușinoasă și plină de lașitate. O parte au intrat în ”silenzio stampa”, iar alții s-au umplut de ridicol spunând că împărțirea banilor, cu 0 lei pentru Alba Iulia, a fost, de fapt, corectă!

Președinte PSD Alba, deputat Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| AUR se opune vaccinării forțate a personalului medical

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă demersul legislativ inițiat de PNL și UDMR, care prevede că personalul medical din spitalele publice și private va fi obligat să prezinte dovada vaccinării sau a testării.

„Două partide care se pretind de dreapta împing medicii către vaccinarea obligatorie. În loc să respecte libertatea de alegere a fiecăruia, inclusiv cea a medicilor, PNL și UDMR au pornit prigoana. Pentru Cîțu și gașca sa de extremiști, medicii nu mai sunt acum eroii din linia întâi, ci ticăloșii care trebuie puși cu botul pe labe, pentru simplul motiv că refuză să se vaccineze. Aceasta este o gândire bolnavă, totalitară, pe care o condamnăm categoric. În plus, atragem atenția că se atentează la siguranța națională, pentru că mulți medici vor prefera să nu se vaccineze, să rămână fără slujbă și să se judece cu statul, și astfel vom rămâne fără medici și asistenți într-o perioadă de criză sanitară majoră”, a declarat senatorul Claudiu Târziu, copreședinte AUR.

Electrica Furnizare Discount

„Statul nu are de unde să știe ce e mai bine pentru fiecare cetățean în parte. Decizia de a te vaccina este o decizie personală, care implică o evaluare foarte personală a riscurilor. AUR se angajează să apere cu toate mijloacele parlamentare și democratice libertatea de alegere a românilor. Suntem ultimii anticorpi la dictatură și vom respinge această inițiativă legislativă, precum și orice alte tentative de restrângeri de drepturi și libertăți și discriminări pe criterii sanitare”, a subliniat deputatul George Simion, copreședinte AUR.

Reamintim că AUR a depus la Senat un proiect de lege împotriva discriminării pe motiv de vaccinare, care prevede sancțiuni cu amendă de la 3.000 de lei la 30.000 de lei, dacă discriminarea vizează o persoană, respectiv cu amendă de la 5.000 de lei la 100.000 de lei, dacă discriminarea vizează o categorie sau un grup de persoane. Potrivit proiectului, emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracțiune și sancționată cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Publicat

în

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară ALBA solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară

Partidul Mișcarea Populară solicită Președintelui României convocarea de urgență a CSAT pentru situația critică în care a ajuns criza sanitară. Este nevoie cât mai rapid de un Plan de Urgență pe care să îl implementeze un Comitet format în principal din medici.

Guvernul a demonstrat deja că nu face față gestionării acestei crize, iar acum acest guvern interimar are și mai puține pârghii constituționale de acțiune.

Electrica Furnizare Discount

Totodată, considerăm o soluție ca România să solicite ajutor din alte state pentru personal medical specializat pe secții ATI. Suplimentar, e obligatorie reluarea campaniei de vaccinare, implicit intensificarea caravanelor de vaccinare, cu o mai mare atenție a autorităților pentru combaterea propagandei anti – pandemie și anti – vaccin.

Este limpede că suntem într-un punct mai mult decât critic când la fiecare 3 minute moare un om din cauza Coronavirus, medicii luptă fără resurse în iadul din spitale, morgile sunt pline, spitalele au cedat sub presiunea pandemiei. România a cerut sprijin NATO și a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, e nevoie urgent de măsuri ferme care să ajute sistemul de sănătate.

Biroul de presă PMP Alba

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare