Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Facturile la energie electrică: Un nou AJUTOR va apărea pentru cetățeni, din aprilie. Nicolae Ciucă: „Facturile care nu au respectat plafoanele vor fi refăcute”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Facturile la energie electrică: Un nou AJUTOR va apărea pentru cetățeni, din aprilie. Nicolae Ciucă: „Facturile care nu au respectat plafoanele vor fi refăcute”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că facturile nu o să fie penalizate. Șeful Guvernului îi liniștește în acest fel pe români, în contextul în care au început să vină facturi foarte mari la energie.

„Umează a fi refăcute facturile care nu au respectat plafoanele. Până la refacere aceste facturi nu o să fie penalizate. De la 1 aprilie consumatorii casnici o să beneficieze de un nou ajutor. O să reducem costul energiei electrice la consumator. Vom elabora o schenă de sprijin și pentru gaze naturale.

Analizăm introducerea unei noi scheme de sprijin pentru IMM-uri din 1 aprilie. O să dispunem măsuri în consecință. E important să înțelegem că aceste măsuri necesită coerență și coordonare”, a spus premierul Nicolae Ciucă.

Exemplul de la Pitești

Primăria Piteşti a anunţat, marţi, că 3.200 de clienţi din municipiu, persoane fizice şi firme, nu au achitat facturile către societatea de termoficare, existând riscul întreruperii furnizării gazelor către punctele termice.

„În aceste condiţii, există riscul ca Termo Calor să intre în imposibilitatea de a achita serviciile furnizorului de gaze, acesta putând sista oricând furnizarea gazelor naturale, ceea ce ar conduce la oprirea furnizării energiei termice către populaţia municipiului Piteşti, iar bugetul oraşului să suporte majorările pentru întârzieri la plată către furnizorul de gaze. De asemenea, există şi neplăcerea executării silite pentru cei 3.200 de rău platnici”, se arată într-un comunicat al Primăriei Piteşti.

Conform aceleiaşi surse, societatea Termo Calor a demarat deja punerea în executare silită a facturilor care depăşesc termenul scadent de 15-45 de zile de la data emiterii documentelor de plată.

Fiecare dintre cei 3.200 de clienţi care au intrat în executare vor fi obligaţi la plata sumei de pe facturile restante la care se adaugă 131,40 lei titlu executoriu pentru fiecare factură, plus taxe judiciare şi cheltuieli de executare silită.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, clienţii cu facturi neplătite reprezintă aproximativ 16% din total.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord

Ziarul Unirea

Publicat

în

Momentul IMPACTULUI dintre cele două mașini din accidentul de la Alba Iulia, surpins de o cameră de bord Accidentul de miercuri seara, petrecut în Alba Iulia, a fost filmat cu o cameră de bord de un alt participant la trafic. Impactul dintre cele două mașini a dus la rănirea a trei persoane, 2 adulți și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea