Rămâi conectat

Actualitate

Facturi mai mici la curentul electric datorită eliminării taxei Radio-TV şi reducerii tarifelor pentru clienţii casnici

Ziarul Unirea

Publicat

în

curent electricÎncepând cu 1 februarie 2017, românii vor plăti facturi mai mici la curent electric, pe de o parte datorită reducerii tarifelor aplicate clienţilor casnici de la 1 ianuarie 2017, iar pe de altă parte din cauza eliminării taxei Radio-TV. 

Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, la sfârşitul anului trecut, valoarea contribuției pentru cogenerarea de înaltă eficiență începând cu 1 ianuarie 2017.

 Astfel, în baza prevederilor H.G. nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor şi a condiţiilor necesare implementării schemei de sprijin pentru promovarea cogenerării de înaltă eficienţă pe baza cererii de energie termică utilă, cu modificările și completările ulterioare, contribuţia pentru cogenerare se stabileşte anual de ANRE şi poate fi modificată semestrial. Conform cadrului de reglementare aplicabil, valoarea contribuţiei pentru anul 2017 s-a determinat pe baza corecţiei costurilor şi veniturilor realizate în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2015, a costurilor şi veniturilor facturate în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2016 şi a costurilor şi veniturilor estimate a se factura pentru lunile noiembrie și decembrie 2016.

În urma analizei elementelor din fundamentarea necesară aprobării şi determinarea valorii contribuţiei pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat contribuția pentru cogenerea de înaltă eficiență începând cu 1 ianuarie 2017 la nivelul de 13,01 lei/MWh, valoare cu 5,81% mai mică decât cea care era, în decembrie, de 13,81 lei/MWh.

Factura la curent electric va scădea din nou pentru consumatorii casnici, de la 1 februarie 2017, ca urmare a eliminării taxei obligatorii radio-TV. Astfel, de luna viitoare, românii vor plăti cu 6,5 lei mai puţin la electricitate. 

Începând cu prima zi a lunii februarie 2017, taxa radio-TV nu va mai trebui plătită nici de către persoanele fizice din România, nici de către cele juridice. Aceasta deoarece Legea nr. 1/2017 va elimina din Legea nr. 41/1994 privind organizarea şi funcţionarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune prevederile ce stabilesc această obligație.

Sursa: romaniatv.net

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea