Rămâi conectat

Actualitate

Factură IMENSĂ de la Electrica: O femeie are de plătit mii de lei, deşi ANRE şi ANPC i-au dat dreptate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Factură IMENSĂ de la Electrica: O femeie are de plătit 8.300 lei, deşi ANRE şi ANPC i-au dat dreptate

O femeie din Prahova, clientă Electrica, s-a trezit cu o factură de 8.300 de lei pe care trebuie să o achite deşi, în urma unor sesizări pe care le-a făcut, ANRE și ANPC i-au dat dreptate.

În acest caz, ar fi vorba despre o regularizare pentru perioada 2020-2022, iar păgubita susţine că angajaţii companiei electrice puteau citi contorul ei, deoarece acesta se află în afara proprietății, potrivit observatorulph.ro.

Femeia susţine că, deşi şi-a achitat la timp toate facturile, acum trebuie să plătească o regularizare de 8.300 de lei.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Pe scurt, am avut un contor (îl numim contor nr. 1) care a avut o ultimă citire de regularizare în data de 02.03.2020 cu un consum înregistrat pe aparat de 4478 KW. Din data de 02.03.2020 până în luna decembrie 2021 (1 an şi 10 luni) am primit doar facturi estimative, în loc să primesc conform legii şi facturi de regularizare o dată la 6 luni.

Facturile primite de mine în această perioadă de 1 an şi 10 luni au fost achitate. Precizez că contorul a fost la limita de proprietate (în afara curţii la care locuiesc), deci ei aveau acces mereu să vină să citească contorul.

În 22 decembrie 2021, Electrica a schimbat contorul meu vechi (nr. 1) cu un contor de tip wirelles (îl numim contorul nr. 2) ce poate fi citit de la distanţă. Din 22.12.2021 (la montarea contorului nr. 2) şi până în data de 13.05.2022 când a fost demontat la cererea mea pentru verificare, deoarece am observat un consum foarte mare de aproape 3.000 Kw în doar 5 luni, acest contor nu a fost citit niciodată şi nu s-au emis niciun fel de factură nici măcar estimativă sau de regularizare cum ar fi trebuit conform contractului.

De precizat că în 10.05.2022 am mers personal la sediul Electrica (…) pentru a reclama consumul mare al contorului şi pentru lipsa facturilor în tot acest timp. Angajata de la Electrica mi-a spus că contorul instalat în data de 22.12.2021 nici măcar nu era introdus în sistem şi de aceea nu am primit niciun fel de factură.

De precizat faptul că după ce au trimis la verificat contorul nr. 2 la metrologie s-a depistat faptul că contorul era funcţional şi consumul era mare din cauza noastră, că un aparat în casă s-a defectat şi avea un consum foarte mare.

Să mai adaug faptul că la demontarea contorului nr. 2 din data de 13.05.2022, a fost montat contorul cu nr. 3 în aceeaşi zi. Nici până pe 16.09.2022 (mai bine de 4 luni) nu am primit nicio factură pentru acest contor”, susţine Silvia Monica Vaida.

Femeia a făcut plângere la ANPC Cluj, care i-a confirmat în scris că Electrica şi-a încălcat contractul, dar că trebuie să achite cele cinci facturi emise în 19.07.2022 în valoare totală de 8.266,03 lei (facturi emise pentru contorul nr. 1 pentru perioada 02.03.2020 – 22.12.2021 şi pentru contorul nr. 2 pentru perioada 22.12.2021 – 13.05-2022).

Nemulţumită, femeia a depus o nouă plângere la ANRE Cluj şi a fost invitată la o discuţie cu un angajat Electrica şi cu un angajat al Distribuţie Energie Electrica Romania SA.

Concluzia a fost că Distribuţie Energie Electrica preferă să fie amendată de ANRE decât să anuleze factura.

„După această şedinţă, am primit oficial o foaie de la Distribuţie Energie Electrica în care este specificat faptul că într-adevar nu au venit în perioada 02.03.2020 – 22.12.2021 deloc la citirea de regularizare pentru contorul nr. 1, iar în acelaşi tabel au minţit că la contorul nr. 2 montat în 22.12.2021 şi demontat în 13.05.2022 au citit contorul în data de 15.02.2022, 15.03.2022, 15.04.2022 şi în 13.05.2022, fapt ce este total neadevărat, pentru că nu am primit niciun fel de factură în toată perioada existenţei acestui contor şi încă o dovadă că au minţit că au citit în acele luni, este faptul că toate facturile, patru la număr pentru acest contor, au fost emise toate odată în data de 19.07.2022 (după 7 luni ).

Cei de la ANRE Cluj mi-au trimis ca răspuns închiderea acestui caz, cum că am agreat o convenţie pentru eşalonarea datoriei restante, ceea ce este fals.

În final vreau să vă spun faptul că dacă cei de la Electrica Furnizare şi Distribuţie Energie România îşi făceau datoria şi veneau conform contractului să citească contoarele, eu nu ajungeam în situaţia de faţă să am un consum uriaş lunar pentru că vedeam prin factura de regularizare care este consumul real al casei şi nu se mai ajungea la un consum de peste 17.000 de Kw consumaţi în toată această perioadă de când nu au mai citit ei şi emis o factură de regularizare, respectiv 02.03.2022.

Încă o dovadă clară că nu se ajungea să am 17.000 de KW consumaţi în 2 ani şi 4 luni este faptul că acum am doar o medie de 160 KW consumaţi lunar, faţă de 670 KW consumaţi lunar în perioada de 2 ani şi 4 luni, perioadă în care nu au trimis factura de regularizare”, a mai spus clienta Electrica.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

FOTO| Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zece medalii de aur, argint și bronz obținute de sportivii județului Alba la Campionatul Balcanic de Atletism Masters

În perioada 23 09 – 25.09.2022, la Salonic – Grecia s-a desfășurat Campionatul Balcanic de Atletism Masters, eveniment la care și-au dat concursul sute de alergători din toate țările balcanice. Județul Alba a fost reprezentat de patru sportivi:

  – Ilie Cioca,(CSM – Unirea Alba Iulia) – categ. + 75 ani:

Elit - Gustul Desăvârșit

   Acesta a obținut 3 medalii de aur în probele: 5000 m, ștafeta 4 × 400 m, stafeta balcanică, două medalii de argint în probele de 1500 m și Ștafeta 4 × 100 m, o medalie de bronz în proba de 800 m.

 – Daniel Scrob (CSMetalurgistul Cugir) – categ.+ 40 ani: 2 medalii de aur în probele:1500 m și ștafeta balcanică, 1 medalie de argint în proba de 5000 m.

 – Aurelian Zăgrean (CSM Mica Romă Blaj) – categ.+45 ani: 1 medalie de aur în proba de 3000 m obstacole.

 – Ovidiu Hulea (CSM Unirea Alba Iulia – categ.+ 55 – proba 100 m (accidentat în timpul concursului).

Felicitări sportivilor și rezultate tot mai bune în competițiile viitoare!

Constantin PREDESCU


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Culda Ionică

Publicat

în

FOTO| Porcii mistreți fac ravagii în APUSENI: „Vin noaptea până lângă casă și sapă în curte”

Mai mulți locuitori din satul După-Pleșe, comuna Albac sunt disperați cu privire la faptul că porcii mistreți au dat ,,năvala” pe terenurile lor, distrugându-le. Aceștia au precizat că nu mai pot dormi noaptea deoarece trebuie să stea de pază.

Potrivit unui cititor ziarulunirea.ro, în fiecare an porcii mistreți le distrug pământurile pe care aceștia le cultivă, pagubele fiind uriașe.

După cum au declarat niște săteni animalele sălbatice  vin în ,,turme” de câte 10-20 de porci care lasă dezastru în urma lor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Un alt localnic a declarat pentru ziarulunirea.ro următoarele:,, Porcii vin noaptea chiar până lângă casa noastră și sapă în curte. Nici câinii nu le au treaba pentru că sunt mulți și le este frică de ei”.

În ultimii ani, populația de porci mistreți s-a înmulțit foarte mult și au început să se familiarizeze cu oamenii, aceștia făcând prăpăd spre supărarea oamenilor.

Problema nu este una izolată, mai multe sate din Apuseni sunt devastate de porcii mistreți, autoritățile fiind neputincioase.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

VIDEO| NASA lovește în seara asta un asteroid care amenință Pământul: Cât de mare este ținta sa

Ziarul Unirea

Publicat

în

NASA lovește în seara asta un asteroid care amenință Pământul: Cât de mare este ținta sa

Agenţia spaţială nord-americană NASA va efectua luni un test demn de celebrul film Armageddon. În cadrul operaţiunii DART (Double Asteroid Redirection Test), experţii de la NASA vor lovi cu o rachetă un asteroid care ameninţă Pământul, cu scopul de a-i schimba traiectoria.

Misiunea DART a fost lansată în noiembrie 2021 de la o bază din California. După o călătorie de 10 luni, sonda americană va lovi asteroidul Dimorphos luni seară, la ora 23:14 GMT, cu o viteză de peste 20.000 de km/h.

Vehiculul spaţial nu este mai mare decât un automobil, iar ţinta lui are un diametru de circa 160 de metri (jumătate din înălţimea Turnului Eiffel).

Elit - Gustul Desăvârșit

NASA relatează că, în noaptea de luni spre marţi, misiunea DART concepută de NASA va încerca să devieze un asteroid de pe traiectoria sa, ciocnindu-se cu Dimorphos, o mică „lună” care orbitează în jurul unui asteroid mai mare, Didymos, situat la o distanţă de 11 milioane de kilometri de Terra.

Dimorphos este un satelit al asteroidului Didymos (780 de metri în diametru), în jurul căruia efectuează o rotaţie completă în 11 ore şi 55 de minute. Scopul misiunii DART este acela de a reduce orbita lui Dimorphos în jurul lui Didymos cu aproximativ 10 minute.

Acest experiment doreşte să reducă orbita asteroidului mai mic în jurul asteroidului mai mare, pentru ca inginerii de la NASA să poată afla dacă omenirea este capabilă să modifice voluntar traiectoria unui asteroid ce ar ameninţa planeta noastră.

„Un astfel de sistem alcătuit din doi asteroizi reprezintă un banc perfect de testare pentru un exerciţiu de apărare planetară, dar este, totodată, un mediu complet nou”, a rezumat Ian Carnelli, coordonatorul misiunii HERA din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA).

Cu diametrul său de 160 de metri (de mărimea Marii Piramide din Gizeh), Dimorphos va fi cel mai mic asteroid explorat vreodată de către oameni.

Instrumentele de la bordul sondei HERA vor încerca să descifreze secretele lui Dimorphos: forma, masa, compoziţia chimică, structura internă, rezistenţa la şoc, forma craterului provocat de DART. La finalul misiunii, un micro-satelit va încerca să se plaseze pe suprafaţa asteroidului, pentru a măsura felul în care ar putea să ricoşeze.

„Astăzi, ne aflăm într-o eră în care toate suprafeţele solide din Sistemul Solar prezintă cratere. Pentru a regăsi însă scenariul original, trebuie să înţelegem ce se întâmplă atunci când două corpuri intră în coliziune. Nu în laborator, ci la o scară reală, graţie cuplului de misiuni DART-HERA”, au explicat oamenii de ştiinţă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea