Rămâi conectat

Ştirea zilei

„Fabrica de Arme Cugir se află pe un trend ascendent şi vrea să facă faţă competiţiei”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La Cugir s-a desfăşurat recent Adunarea Generală a Sindicatului „Apărarea” de la Fabrica de Arme, eveniment la care au luat parte ca invitaţi şi lideri ai sindicatelor de la uzine de profil din Sadu, Zărneşti, Mija şi Moreni. Invitat special, Marin Gruia, preşedintele sindicatului naţional al poliţiştilor. Reuniunea a fost onorată de liderul Confederaţiei Sindicatelor Cartel Alfa Bogdan Hosu şi preşedintele sindicatelor Solidaritatea Metal, Gheorghe Sora. La finalul întâlnirii, Bogdan Hossu a făcut câteva declaraţii cu referire la situaţia sectorului de apărare în ansamblul său, dar şi referiri legate de Fabrica de Arme Cugir pe care le-am consemnat cu acest prilej. Liderul Cartel Alfa a ţinut să arate că în general industria de apărare traversează un proces de restructurare, de schimbare, iar procentul de 10% cât a mai rămas din acest sector reprezintă structuri ce ar putea deveni competitive pe piaţa internaţională. Totul este să se perfecţioneze managementul iar acest fapt se vede şi la Fabrica de Arme care se află pe un trend ascendent, îşi plăteşte datoriile şi face tot ce este posibil să facă faţă competiţiei. Potrivit lui Hossu, sindicatul condus de preşedintele Ioan Neagu se află în dezvoltare odată cu revenirea la nivel de fabrică a salariaţilor care au lucrat la firmele private ce au deservit societatea.
Rugat să comenteze cum vede domnia sa cele două legi asumate de guvern – Codul Muncii şi Codul de Dialog Social, Bogdan Hossu a spus: „Cele două acte normative nu fac decât să reflecte interesul unor grupuri de investitori ce nu vor să-şi asume răspunderea socială în raporturile cu angajaţii. Sunt măsuri care nu crează politici prin care statul să încurajeze dezvoltarea economică. Taxa unică de impozitare a salariilor face ca speculanţii să fie în avantaj faţă de cei care muncesc cinstit pentru o bucată de pâine. De aceea, spune Hossu, sindicatele vor face plângere la Geneva şi Uniunea Europeană cerând sacţiuni pentru nerespectarea convenţiilor stabilite. Am subscris la promovarea statului social, deci în plan intern vom continua acţiunile la nivel naţional”. În ceea ce priveşte o aşa numită scindare sindicală în opinia preşedintelui Cartel Alfa, ea se datorează lipsei de comunicare şi manipulării prin mass-media cu sopul de a crea o scindare între salariaţii din domeniul economic şi bugetari. „Acolo unde s-a învăţat acţiunea sindicală, lupta sindicală este mai disciplinată iar ameninţarea cu restructurările şi disponibilizările nu are efectul pe care îl doresc cei ce guvernează”.
Legat de Legea industriei de apărare, Hossu crede că este nevoie de un act normativ care să protejeze acest important sector. „Totul se face prin hotărâri de guvern de la an la an, ceea ce ne face să credem că nu există variantă politică în această direcţie. Legea zace prin sertar din 2007, iar cei care ar trebui să o aprobe n-au curajul să decidă: „Vă închidem fabricile sau vă ajutăm să trăiţi”, a precizat liderul Cartel Alfa. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea