Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Extinderea rețelelor de apă și canalizare în comuna Pianu, UNDĂ VERDE din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenția Națională pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare în comuna Pianu, respectiv în localitățile Pianu de Jos și Pianu de Sus.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În prezent, în comuna Pianu există rețele de distribuție apă și canalizare spre o mare parte din locuitorii satelor Pianu de Sus și Pianu de Jos, apa fiind asigurată din gospodăria de apă Pianu de Jos, respectiv Pianu de Sus (existente).

Gospodăriile de apă Pianu de Jos, respectiv Pianu de Sus existente sunt alimentate cu apă din “ sistemul microregional de alimentare cu apă al județului Alba “ – având ca sursă lacul de acumulare de la Obreji de Căpâlna județul Alba .

Sistemul de canalizare la nivelul Comunei Pianu este format din canalizarea existentă în localitatea Pianu de Sus, având colectorii principali pe str. Principală, respectiv canalizarea existentă în localitatea Pianu de Jos, joncțiunea între rețelele de canalizare din cele două localități este făcută printr-un colector cu D=315 mm, curgerea făcându-se gravitațional din Pianu de Sus, spre rețeaua Pianu de Jos din această rețea, apele sunt duse spre stația de epurare situată în extravilanul comunei, pe un teren neproductiv, aparținând comunei Pianu, pe malul stâng al Văii Pianu .

Se dorește extinderea rețelor de alimentare cu apă și canalizare și pe străzile Râului, “La Bunea”, Floarea, Ulița, Strâmturi din localitatea Pianu de Sus și strada “La Rudy” , Cloșca și pe Drumul Golfului din localitatea Pianu de Jos.

Rețea de alimentare cu apă:

– sursa de apă pentru strada Râului, La Bunea, Floarea, Ulița, Strâmturi se va asigura din rețeaua de alimentare cu apă potabilă existentă pe strada Principală din localitatea Pianu de Sus, respectiv din Gospodăria de apă Pianu de Sus .
– sursa de apă pentru strada Cloșca (porțiune din aceasta La Ciocu) și La Rudy se va asigura din rețeaua de alimentare cu apă potabilă existentă pe strada Cloșca din localitatea Pianu de Jos, respectiv din Gospodăria de apă Pianu de Jos .
– Drumul Golfului se va alimenta cu apă din gospodăria de apă Pianu de Jos (existentă) ce cuprinde un rezervor de înmagazinare cu V=200 mc, unitate de tratare cu hipoclorit, cât și stație de pompare pentru localitățile Pianu de Sus și Pianu de Jos .

Pentru a nu dezechilibra din punct de vedere hidraulic sistemul de distribuție apă al comunei Pianu, s-a propus ca alimentarea cu apă pe drumul Golfului să se facă din rezervorul de 200 mc, asfel apa preluată din rezervor va fi trecută printr-o stație de pompare, asigurându-se debitul și presiunea de servitute pentru hotelul, restaurantul aflat la cota cea mai înaltă a zonei de pe drumul Golfului.

Stația de pompare se va dota cu grup de pompare dotat cu pompă activă și pompă de rezervă, complet automatizat (pompele funcționând cu turație variabilă), apa preluată din rezervor îndeplinind condițiile de calitate pentru apa potabilă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Mai multe articole vestimentare, confiscate de polițiști în urma unor controale la comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj: Amenzi de 24.000 de lei 

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mai multe articole vestimentare, confiscate de polițiști în urma unor controale la comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj: Amenzi de 24.000 de lei Comercianții din Aiud, Sebeș și Blaj au fost verificați joi, 2 mai 2024, de polițiștii care au dat amenzi de 24.000 de lei și au constatat mai multe nereguli. Potrivit IPJ Alba, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea