Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Extinderea programului de compensare în 2024: Care sunt pensionarii care beneficiază de medicamente compensate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Extinderea programului de compensare în 2024: Care sunt pensionarii care beneficiază de medicamente compensate

Guvernul a luat decizia de a extinde beneficiile programului de compensare cu 90% a prețului medicamentelor pentru pensionari, conform unui proiect aprobat în ședința de joi.

Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, această facilitate va fi disponibilă pentru pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, în comparație cu plafonul actual de 1.608 lei pe lună. Această măsură are ca scop sprijinirea accesului la medicamente pentru un număr mai mare de pensionari.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a făcut anunțul oficial, subliniind importanța acestei hotărâri în facilitarea accesului la tratament pentru categoriile cu venituri mai reduse. În perioada ianuarie-septembrie a anului curent, s-au eliberat peste 2 milioane de rețete, acoperind nevoile a aproximativ 400.000 de pensionari.

Citește și: Venitul minim de incluziune 2024: Cine sunt românii care pot beneficia și cum pot fi depuse cererile

„Prin această hotărâre, Guvernul a avut în vedere să susțină accesul cât mai larg al pensionarilor la medicamente. Majorarea plafonului de venituri pentru compensarea cu 90% a prețului medicamentelor este un pas semnificativ în această direcție. De la 1 ianuarie 2024, pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună vor beneficia de această compensare, în comparație cu pragul actual de 1.608 lei pe lună”, a explicat Mihai Constantin.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Legea mirosurilor te poate lăsa fără bani în portofel! Amenzi de 30.000 de lei pentru cei care stau la bloc pentru mirosul de mâncare gătită! Inițiatorii legii mirosurilor au explicat cum pot fi trași la răspundere cei care stau la bloc, în cazul în care ceilalți locatari se plâng de mirosul de mâncare gătită. Legea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea