Rămâi conectat

Curier Județean

Extinderea Cimitirului Municipal pe latura de Vest, pe o suprafață de 5.800 mp, în consultare publică la Primăria Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia a anunțat demararea etapei de informare şi consultare a publicului privind documentaţia ce urmează să reglementeze urbanistic extinderea şi reglementarea unei zone de servicii pentru Cimitirul Municipal.

Zona propusă pentru reglementarea funcțională, pentru care se propune studiul, este situată în intravilan, Bulevardul Încoronării, pe un teren aflat parţial în proprietatea Municipiului Alba lulia, aparţinând domeniului public, parţial în proprietate privată.

Se propun două obiective:

1. Studierea posibilităţii extinderii cimitirului municipal Alba lulia pe o suprafaţă totală de 5.800 mp, situată pe latura de vest a cimitirului, teren liber de construcţii – Necesitatea extinderii cimitirului rezultă din faptul că suprafaţa existentă în prezent este insuficientă pentru înhumare, ceea ce ar determina închiderea Cimitirului Municipal. O posibilă extindere ar prelungi activitatea cimitirului pe o perioadă de 8-10 ani, cu costuri mai mici decât înfiinţarea unui alt cimitir municipal într-o nouă locaţie.

2. Zonă servicii pentru Cimitirul Municipal, propusă spre reglementare pe o suprafaţă de 3263 mp, situată între B-dul Încoronării şi strada Take lonescu – Necesitatea reglementării unei zone de servicii rezultă urmare a disfuncţionalităţilor determinate de lipsa unor funcţiuni specifice necesare, de situaţia circulaţiilor auto şi pietonale, de existenţa unui număr insuficient de parcaje in zonă, identificate ca urmare a solicitării scrise a administratorului cimitirului. întocmită în baza unui tabel de semnături a unui număr mare de cetăţeni.

”Se justifică astfel oportunitatea realizării unui spaţiu multifuncţional compus din: sală evenimente, spaţii auxiliare aferente, birouri administrative, comerţ specific; precum şi restudierea circulaţiilor pe zona respectivă şi suplimentarea numărului de parcaje. Solicităm persoanelor interesate să îşi prezinte opiniile şi propunerile în perioada 20.09.2018 – 20.10.2018, pe site-ul Primăriei municipiului Alba lulia sau direct la sediul instituţiei la camera 8, situat pe Calea Moţilor, nr. 5A, Alba lulia. La sediul Primăriei municipiului Alba lulia. la camera 4, puteţi consulta documentaţia care a stat la baza prezentei informări”, se precizează în anunțul administrației locale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Proteste ale angajațiilor de la Registrul Comerțului Alba: Ce revendicări au membrii SAONRC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Proteste ale angajațiilor de la Registrul Comerțului Alba: Ce revendicări au membrii SAONRC Este a doua zi consecutivă de proteste organizate la nivel național, de către membrii SAONRC, care s-au adunat în fața instituției pentru a-și manifesta nemulțumirile. Solicitările acestora sunt majorări salariale, precum și un sport de 15% din salariu, specific ramurii ocupaționale din […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea