Rămâi conectat

Ştirea zilei

Extinderea cimitirului municipal din Alba Iulia și reglementarea zonei de servicii aferentă, în dezbatere publică

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Extinderea cimitirului municipal din Alba Iulia și reglementarea zonei de servicii aferentă, în dezbatere publică.

Municipalitatea albaiuliană a demarat etapa premergătoare de informare și consultare a publicului privind extinderea cimitirului municipal din Alba Iulia și reglementarea zonei de servicii aferentă. Spațiul propus pentru reglementare funcțională, pentru care se propune studiul, este situat în intravilan, Bulevardul Încoronării, pe un teren aflat parțial în proprietatea municipiului Alba Iulia, aparținând domeniului public, parțial în proprietate privată. În acest sens, municipalitatea propune 2 obiective.

Primul se referă la extinderea cimitirului municipal pe o suprafață de 1.900 mp, în zona de vest a acestuia. Suprafața existentă în prezent este insuficientă pentru înhumare, iar fără extindere cimitirul actual ar trebui închis. Extinderea propusă ar prelungi activitatea cimitirului pe o perioadă de 8-10 ani, cu costuri mai mici decât cele presupuse de înființarea unui alt cimitir municipal, în alt loc.

Cel de-al doilea obiectiv propus vizează zona de servicii pentru cimitirul municipal, propusă spre reglementare pe o suprafață de 3.263 mp, între Bulevardul Încoronării și strada Take Ionescu. Necesitatea reglementării unei zone de servicii s-a conturat în urma solicitării scrise din partea administratorului cimitirului, întocmită în baza unui tabel de semnături a unui număr mare de cetățeni care semnalează un număr insuficient de parcări în zonă și lipsa unei săli cu destinație specifică, pentru parastase.

Se justifică astfel oportunitatea realizării unui spațiu multifuncțional, compus din: sală de evenimente, spații auxiliare aferente, birouri administrative, comerț specific, precum și suplimentarea numărului de locuri de parcare.

Persoanele interesate să își prezinte opiniile și propunerile o pot face până în data de 12 mai, pe site-ul Primăriei Alba Iulia sau direct la sediul instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș

Ziarul Unirea

Publicat

în

LOCURI de MUNCĂ în județul Alba, la data de 5 AUGUST 2024: 424 posturi sunt disponibile în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Cugir, Ocna Mureș și Sebeș Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând www.anofm.ro, selectați AJOFM Alba, secțiunea Persoane fizice – Locuri de muncă vacante sau se pot prezenta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea