Rămâi conectat

Ştirea zilei

Extinderea Centrului de consiliere si sprijin pentru părinţi si copii „Sfânta Maria”, din Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Extinderea Centrului de consiliere si sprijin pentru părinţi si copii „Sfânta Maria”, din Alba Iulia: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Pe masa consilierilor locali din Municipiul Alba Iulia se află, în cadrul ședinței din data de 7 februarie, un proiect de hotărâre pentru extindere pe verticală a unei clădiri din oraș, pentru amenajarea unui centru pentru persoane vulnerabile.

Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia a identificat nevoia a peste 42 de copii aflaţi cu vârste între 14-18 ani, analizand familii cu nevoi materiale şi financiare, în cadrul cărora riscul de separare a copilului creşte, precum şi riscul de abandon şcolar şi chiar de a nu fii înscrişi în sistemul naţional de învăţământ.

Având în vedere că la nivelul municipiului Alba Iulia, nu există alte centre de zi de natură publică sau privată, sau de tip ONG care să acopere nevoia actuală faţă de această categorie de vârstă, susţinem că serviciile noastre se pot raporta în rândul beneficiarilor de pe întreaga comunitate a municipiului.

Direcţia de Asistenţă Socială Alba Iulia a identificat şi soluţia de satisfacere a acestei nevoi, astfel, în cadrul ”Componentei 13 – Reforme sociale”, respectiv prin Investiţia II: „Crearea unei reţele de centre de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie”, se va depune o cerere de finanţare pentru înfiinţarea şi construcţia unui Centrul de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc de separare de părinţi şi dotarea acestuia pentru o bună funcţionalitate, cu o valoare maximă eligibilă de 484.000 Euro iară TVA, cu respectarea cerinţelor din ghidul specific.

Pentru imbunatatirea situaţiei, se propune extinderea pe verticala a clădirii unde la parter funcţionează Centrul de consiliere si sprijin pentru părinţii si copii „Sfanta Maria” prin adaugarea unui etaj peste parterul existent, cu o suprafaţa construita de 359.10 mp, cu scopul amenajării unui centru pentru persoane vulnerabile.

Funcţiunile existente la nivelul parterului se vor păstră, cu excepţia zonei in care sunt amenajate cabinetele medicale, aceasta zona fiind înlocuita cu casa scării pentru acces la etaj – incapere unde se va amplasa atat o scara de acces la etaj cat si un lift pentru accesul persoanelor cu dizabilitati.

La etaj se vor amenaja o sala de sport, o sala de mese cu chicineta, un birou de consiliere psihologica, un birou personal, o biblioteca – sala de lectura, o sala de activitati si grupuri sanitare pe sexe. Tot aici se va amenaja o a doua zona de grupuri sanitare pentru personalul centrului si o zona tehnica.

Finisajele exterioare se vor realiza astfel: la nivelul pereţilor exteriori de la etaj se va monta un termosistem cu grosimea totala de 30 cm din vata minerala – 20 cm in grosimea structurii metaice si 10 cm la exterior, care se va finisa cu tencuieli decorative de exterior, montate peste o placa OSB. Aceleaşi tencuieli decorative se vor aplica si la nivelul parterului. Acoperişul va fi tip terasa, pe structura metalica.

Valoarea totala a investiţiei, inclusiv TVA: 2.789.485,04 lei, din care C+M – 1.760.299,17 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea