Rămâi conectat

Curier Județean

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Exproprieri în vederea modernizării mai multor străzi din Alba Iulia: Care este valoarea de piață a terenurilor

Un proiect de hotărâre privind aprobarea declanșării procedurii de expropriere a unor terenuri situate în Alba Iulia, afectate de modernizarea străzilor Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Alexandru Odobescu și Arieșului, se află pe ordinea de zi a ședinței de marți 27 septembrie a Consiliului Local Alba Iulia.

Printr-o hotărâre din anul 2020 a Consiliului Local s-au aprobat documentația tehnico-economică – faza Studiu de Fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții: “Modernizare străzi zone de dezvoltare Municipiul Alba Iulia Lot 3 – Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului”.

Circulația pe aceste drumuri se desfășoară în prezent în condiții grele, nefiind asigurate condițiile minime de siguranță și confort, din pricina deteriorării părții carosabile. Întrucât se impune realizarea, respectiv modernizarea tramei stradale, autoritatea locala a contractat serviciul de elaborare a unui studiu de fezabilitate în acest sens.

În cadrul studiului de fezabilitate a fost analizat și culoarul de expropriere, inclusiv valoarea împrejmuirilor ce limitează actualmente proprietățile și care intră sub incidența măsurilor propuse prin proiect.În vederea efectuării exproprierilor s-a încheiat un contract de prestare servicii. Suprafața totală a terenurilor de expropriat prin proiect este de peste 10 mii de metri pătrați. Valoarea de piață estimată a terenurilor s-a stabilit ca fiind 88 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona C și 120 lei/mp pentru terenurile amplasate în zona B. Conform documentației de expropriere sunt afectate 251 de proprietăți (terenuri).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ACCIDENT rutier la Câlnic: O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit

Ziarul Unirea

Publicat

în

ACCIDENT rutier la Câlnic: O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit Un accident rutier a avut loc miercuri la Câlnic. O femeie și un copil de 8 ani au ajuns la spital după ce două mașini s-au ciocnit. Citește și: ACCIDENT pe DN7: Un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea