Rămâi conectat

Ştirea zilei

Exploatarea cuprului din Apuseni, profit-record în 2022. Licitație internațională pentru producția din 2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cupru Min SA, companie minieră aflată în subordinea Ministerului Economiei, continuă și în 2022 performanța economică record din 2021. Societatea care exploatează cel mai mare zăcământ de cupru din România a avut în primele șase luni din 2022 un profit de circa 35 de milioane de lei (7 milioane de euro), sumă raportată la o cifră de afaceri de 222 de milioane de lei.

Cifrele sunt duble față de perioada similară a anului 2021, când, la mijlocul anului, a existat un profit de 14 milioane de lei (3 milioane de euro) și o cifră de afaceri în valoare de 116 milioane de lei. La sfârșitul anului trecut, profitul a fost unul record: 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro), cu o evoluție fulminantă față de anul anterior (6,9 milioane de lei).

Recent, exploatarea minieră a lansat o nouă licitație internațională pentru vânzarea concentratului de cupru ce va fi exploatat în anul 2023.

În 2021 și 2022, concentratul de cupru a fost vândut prin intermediul companiei Trafigura Group Pte. Ltd din Singapore, una dintre cele mai mari pe plan mondial în domeniul tranzacţiilor de metale şi energie. Producţia exploatării miniere din Apuseni este transportată până în Portul Constanţa, de unde ajunge în China.

Cantitatea care se va vinde în 2023 este de 50.000 de tone. Deschiderea ofertelor va avea loc pe data de 16 decembrie 2022, ora 14.00, la sediul societăţii din orașul Abrud. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic. În prezent, prețul tonei de cupru pe bursa de la Londra este de aproximativ 8.300 de dolari, valoare care asigură companiei din Alba un an cu performanțe economice similare celor din 2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea