Examenul de Rezidenţiat se va desfăşura pe 20 noiembrie, înscrierile se pot face doar până pe 7 octombrie
Ministerul Sănătăţii (M.S.) a stabilit condiţiile în care se va desfăşura în acest an concursul de Rezidenţiat. Examenul în cauză se va desfăşura în data de 20 noiembrie şi va fi organizat descentralizat, în şase centre universitare, metodologia pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat pe loc şi pe post în medicină, medicina dentară şi farmacie fiind aprobată prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 1226/2011. Ministerul Sănătăţii Ritli Ladislau a specificat că „prin descentralizarea Rezidenţiatului urmărim eficientizarea pregătirii în concurs. În premieră, subiectele de examen vor fi proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând o metodologie unică, în conformitate cu legislaţia în vigoare”. De asemenea ministrul Sănătăţii a mai subliniat că, anul acesta, M.S. va pune accent pe pregătirea medicilor în specialităţile deficitare. Astfel, posturile scoase la concurs sunt, în principal, pentru medicina de urgenţă, ATI, neonatologie, oncologie, farmacie clinică, specialităţi unde nu există în prezent o acoperire suficientă cu personal calificat.
Înscrierile pentru rezidenţiat se pot face doar până la data de 7 octombrie 2011, iar concursul se va desfăşura sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Conform Ministerului Sănătăţii ocuparea locurilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu. Pentru rezidenţiatul pe post clasificarea se face pe fiecare post. În sesiunea din 2011, absolvenţii universităţilor de medicină şi farmacie vor putea concura pe un număr de 2998 locuri şi 812 de posturi. Dintre cele 2998 locuri în rezidenţiat scoase la concurs, un număr de 2.600 locuri sunt pentru medicină, 290 locuri pentru medicină dentară şi 108 pentru farmacie. Posturile scoase la concurs pentru care nu au fost candidaţi înscrişi sau posturile pentru care candidaţii nu au obţinut punctajul minim de promovare, nu se vor putea alege de alţi candidaţi. (L.I.)
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Cultură Educație
Holcim România pregătește tineri absolvenți de liceu pentru industria construcțiilor în cadrul Școlii Tehnice Holcim, un program de școlarizare gratuit prin intermediul căruia vor deveni angajații companiei !(P)
Holcim România pregătește tineri absolvenți de liceu pentru industria construcțiilor în cadrul Școlii Tehnice Holcim, un program de școlarizare gratuit prin intermediul căruia vor deveni angajații companiei ! Programul educațional inițiat de Holcim România va începe în septembrie 2025 și are o durată de școlarizare de 2 ani. Toate costurile de școlarizare sunt suportate integral […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
MESAJE de SFANTUL NICOLAE. Idei de URARI şi FELICITARI pe care le poți trimite celor care își sărbătoresc onomastica
-
Actualitateacum 2 zile
9 decembrie: Zămislirea Sfintei Fecioare Maria de către Sfânta Ana
-
Opinii - Comentariiacum 20 de ore
10 decembrie: Ziua internațională a drepturilor omului
-
Actualitateacum 3 zile
8 decembrie – Ziua Constituției României
-
Oameni şi locuriacum 20 de ore
10 decembrie: Sfinții Mucenici Mina, Ermoghen și Eugraf, pomeniți în calendarul creștin ortodox
-
Opinii - Comentariiacum 5 zile
6 decembrie: Creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Nicolae, ocrotitorul copiilor și apărătorul credinței ortodoxe