Rămâi conectat

Actualitate

Examen de primire în profesia de avocat, sesiunea octombrie 2012. Vezi unde se desfăşoară şi care sunt condiţiile de înscriere

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Examen de primire în profesia de avocat- sesiunea octombrie 2012

Uniunea Naţională a Barourilor din România anunţă organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea octombrie 2012.

Examenul se va desfăşura în perioada 08 octombrie 2012 –  19 octombrie 2012, conform următorului calendar:

* Luni, 08 octombrie 2012 – proba scrisă tip grilă pentru candidaţii care vor dobândi calitatea de avocat stagiar;

*Miercuri, 17 octombrie 2012 – proba scrisă la disciplinele: Drept civil şi Drept procesual civil (două teze distincte), pentru toţi candidaţii;

*Joi, 18 octombrie 2012 – proba scrisă la disciplina Organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, pentru toţi candidaţii;

*Vineri, 19 octombrie 2012 – proba scrisă la disciplinele Drept penal şi Drept procesual penal (două teze distincte), pentru toţi candidaţii.

Examenul va avea loc la I.N.P.P.A. central ( pentru Barourile: Bucureşti, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Constanţa, Tulcea, Dâmboviţa şi Maramureş), precum şi la centrele teritoriale ale I.N.P.P.A. din Braşov ( pentru Barourile: Braşov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureş, Prahova şi Sibiu), Cluj-Napoca ( pentru Barourile: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj şi Sălaj), Craiova ( pentru Barourile: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea), Iaşi ( pentru Barourile: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui), Galaţi ( pentru Barourile: Galaţi, Brăila şi Vrancea) şi Timişoara (Barourile Arad, Bihor, Caraş-Severin, Hunedoara, Satu-Mare şi Timiş)

Cererile de înscriere a candidaţilor la examen, însoţite de actele prevăzute în regulamentul de examen aprobat prin Hotărârea nr. 04/2011 din 08 iulie 2011 a Consiliului U.N.B.R., republicată conform art. III din Hotărârea nr. 357/03.03.2012 pentru modificarea şi completarea Regulamentului – Cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat şi admitere în cadrul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – INPPA (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) şi de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, se vor depune în intervalul  03 septembrie 2012 – 12 septembrie 2012 la secretariatul baroului la care candidatul urmează să-şi desfăşoare activitatea în cazul în care va fi declarat admis.

Regulamentul de examen, tematica şi bibliografia sunt cele aprobate prin Hotărârea nr. 04/2011 din 08 iulie 2011 a Consiliului U.N.B.R., republicată conform art. III din Hotărârea nr. 357/03.03.2012 a Consiliului U.N.B.R. şi sunt publicate pe pagina de web a U.N.B.R. (www.unbr.ro).

Taxa de înscriere la examen este de 800 lei şi se va achita în contul Institutului Naţional pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Avocaţilor – INPPA din Bucureşti nr. RO56RNCB0082044172480001 deschis la B.C.R. – Sucursala Unirea – Bucureşti cu menţiunea „Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, sesiunea octombrie 2012”, respectiv „Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea octombrie 2012”.

Informaţii suplimentare în legătură cu înscrierea la examenul pentru intarea în profesia de avocat în Baroul Alba se pot obţine la sediul acestuia din Alba Iulia, str. Teilor, nr. 15, jud. Alba, telefon – 0258.812.905.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea