Ex-unirişti la loturile naţionale: Gicu Grozav convocat la naţională, Nicuşor Stanciu la Under 19

Doi tineri jucători albaiulieni, Gicu Grozav şi Nicuşor Stanciu au fost convocaţi la loturile naţionale, primul la reprezentativa lui Victor Piţurcă, celălalt la selecţionata Under 19, pentru turneul de calificare din Serbia.

Atacantul albaiulian Gheorghe Grozav a explodat sub comanda lui Claudiu Niculescu la „U” Cluj în retur şi a fost achiziţionat definitiv de „şepcile roşii” de la Standard Liege. Drept urmare, Gicu (21 de ani) a primit convocarea la echipa naţională pentru turneul din Elveţia şi Austria, aflându-se în premieră sub comanda selecţionerului Victor Piţurcă. „E visul oricărui fotbalist să joace la naţională. Nu pot decât să sper că voi juca bine şi voi rămâne în atenţia domnului Piţurcă şi pentru preliminarii. Visez la Cupa Mondială din Brazilia, dar mai e mult până acolo„, a declarat pentru „Ziua de Cluj”, atacantul în vârstă de 21 de ani, monitorizat deja de cluburi din Primera Division şi Serie A.

ELIT

*Nicuşor Stanciu se duelează cu Ungaria, Germania şi Serbia

Gicu Grozav putea fi coleg la prima reprezentativă cu un alt fost unirist Nicuşor Stanciu (ambii componenţi ai echipei de tineret) însă Piţurcă l-a lăsat pe mijlocaşul în vârstă de 19 ani la dispoziţia selecţionatei Under 19 pentru turneul de Elită din Serbia. „Tricolorii” pregătiţi de Ovidiu Stângă întâlnesc Ungaria (vineri, 25 aprilie, Novi Sad, stadion „Slana Bara”, ora 17.30), Germania (duminică, 27 aprilie, stadion „Slana Bara”, ora 17.30) şi ţara gazdă Serbia (miercuri, 30 mai, stadion „Karadjordje”, Novi Sad, ora 18.00). „Aşa a fost situaţia, mă bucuram dacă eram alături de Gicu la «naţionala mare», însă interesul este să ne calificăm cu echipa Under 19 şi asta a contat„, a spus Nicuşor, vicecampion naţional cu FC Vaslui, cel mai bun „tricolor” anul trecut la turneul final al Campionatului European Under 19, găzduit în ţara noastră (a marcat unicul gol al României).

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Foto Ziua de Cluj, Prosport

Dan HENEGAR

1 comentariu

JEANETA 23 mai 2012 at 12:54

Nu traverseaza o perioada foarte buna fotbalul din judetul nostru…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...