Rămâi conectat

Actualitate

EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Proba la MATEMATICĂ, susținută astăzi de elevii de clasa a VIII-a. SUBIECTELE, publicate după examen

Ziarul Unirea

Publicat

în

EVALUARE NAȚIONALĂ 2023: Proba la MATEMATICĂ, susținută astăzi de elevii de clasa a VIII-a. SUBIECTELE, publicate după examen

Elevii de clasa a VIII-a susțin miercuri, 21 iunie, proba scrisă la Matematică în cadrul Evaluării Naționale 2023, urmând ca joi, 22 iunie, să fie susținută ultima probă a examenului – limba maternă.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

Reguli în sala de examen

Potrivit Ministerului Educației, elevii pot intra în sălile de examinare de la ora 8:00 până la ora 8:30, iar examenul va începe la ora 9:00. Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute și se calculează după completarea casetei de identificare.

Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidații pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Județeană de Organizare a Evaluării Naționale, în baza prevederilor Procedurii speciale pentru asigurarea condițiilor de egalizare a șanselor pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare.

Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/ schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică.

Elevii nu au voie să intre în sală cu manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri sau alte materiale ajutătoare care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor și nici cu telefoane mobile și orice instrument electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare.

De asemenea, elevii nu pot intra în sală cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete sau alte obiecte similare, acestea fiind lăsate la sala de depozitare. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiți în examen.

Nerespectarea dispozițiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea elevului din sală, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, și la notarea cu 1 (unu) a lucrării elevului eliminat.

Citește și: BAREME EVALUARE NAȚIONALĂ 2023 la LIMBA ROMÂNĂ: Cum se rezolvă SUBIECTELE primite de elevi

Calendar Evaluarea Națională 2023

19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă

28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum să uzi pomii fructiferi vara, pe timp de caniculă și secetă. Cum să aplici corect îngrăsămintele În timpul sezonului de vară, udarea corectă a pomilor fructiferi este crucială pentru a le asigura sănătatea și a obține o recoltă bogată. Temperaturile ridicate și seceta pot afecta grav pomii, mai ales pe cei tineri. Momentul ideal […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea