Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că România va primi peste 1,5 miliarde de euro pentru a combate abandonul școlar

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că România va primi peste 1,5 miliarde de euro pentru a combate abandonul școlar

Europarlamentarul Eugen Tomac a anunțat o veste de mare importanță pentru sistemul educațional românesc. În cadrul unor dezbateri intense și eforturi susținute, România a obținut un sprijin financiar semnificativ pentru a lupta împotriva abandonului școlar, o problemă gravă care afectează dezvoltarea viitorului țării.

România se confruntă cu una dintre cele mai ridicate rate ale abandonului școlar din Uniunea Europeană. Potrivit datelor furnizate de Eurostat pentru anul 2022,15,6% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani renunță la școală, lăsând un semnal de avertisment cu privire la necesitatea unei intervenții urgente.

În cadrul acestei situații critice, vicepreședintele Comisiei Europene, Margaritis Schinas, a dat asigurări că România va primi sprijin financiar substanțial pentru a aborda această problemă crucială. Astfel, prin intermediul Fondului Social European Plus, România va beneficia de 500 de milioane de euro, dedicate combaterii abandonului școlar și integrării copiilor din zonele defavorizate în piața muncii. Acest sprijin financiar este parte a unei abordări mai largi pentru perioada 2024-2027, în care se urmărește îmbunătățirea sustenabilă a sistemului educațional românesc.

De asemenea, România va primi peste 950 de milioane de euro pentru a consolida infrastructura școlară. Acești bani vor fi prioritizați pentru instituțiile de învățământ care se confruntă cu rate ridicate de abandon școlar, cu scopul de a crea un mediu propice pentru educație și dezvoltare.

Eugen Tomac a subliniat importanța acestor fonduri și s-a angajat personal să monitorizeze implementarea programelor, să viziteze școli și licee, să discute cu elevi, profesori și autorități locale și centrale, subliniind că succesul acestor proiecte nu depinde doar de finanțare, ci și de implementarea lor eficientă. În final, el a reafirmat că viitorul României este strâns legat de calitatea educației de astăzi și a subliniat importanța unei abordări proactive și orientate către rezultate pentru a aborda provocările abandonului școlar în țară.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Producătorii, obligați să repare produsele, inclusiv după expirarea garanției. Ce este ”dreptul la reparare” Parlamentul European a adoptat directiva privind așa-numitul „drept la reparare” pentru consumatori, cu 584 voturi pentru, trei împotrivă și 14 abțineri. Normele clarifică obligațiile producătorilor de a repara bunurile chiar și după expirarea garanției. Producătorul va avea obligația să repare produsul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea