Rămâi conectat

Curier Județean

Europa Alba Iulia se mută la… Chişineu Criş! *Alba rămâne fără fotbal, Unirea Alba Iulia la un pas de retragere

Publicat

în

Divizionara terţă Europa Alba Iulia mai există doar cu numele în judeţul Alba, urmând ca în returul Ligii a 3-a să evolueze în Arad, la… Chişineu Criş! Cum criza financiară a lovit din plin şi nou-promovata de la Drâmbar, şefii „europenilor” au aşteptat în zadar sprijin financiar în această iarnă de la Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, o altă variantă vehiculată intens fiind retragerea din campionat, însă până la urmă s-a decis să se recurgă la vânzarea clubului înfiinţat în 2009, rezultând o mutare a echipei şi o fuziune fotbalistică cu Crişul Chişineu Criş (Liga a IV-a Arad)! „În proporţie covârşitoare, lucurile sunt rezolvate. Îi aşteptăm luni, la Alba Iulia pe oficialii de la Arad, pentru semnarea actelor şi schimbarea acţionariatului. Dacă ne vom înţelege, echipa va juca sub acest nume până la vară, la Chişineu Criş„, a confirmat Liviu Coacăză, preşedintele Europei Alba Iulia. Pe de altă parte, în această săptămână şi Unirea Alba Iulia îşi va anunţa abandonul din eşalonul secund, urmând să continue activitatea numai la nivel de juniori.

*Locul şi 12 jucători!

Aflând că Europa Alba Iulia are dificultăţi de ordin financiar, conducerea Crişului a luat repede taurul de coarne, iar sâmbătă s-a şi întâlnit cu „oficialii” clubului respectiv. Eugen Lăpădat și Liviu Coacăză, patronul, respectiv președintele secţiei de fotbal al Europei Alba Iulia au fost la negocieri în oraşul de pe malul Crișului Alb. Din partea divizionarei a patra arădene la masă s-au aşezat Eugen Gagea, reprezentantul Primăriei din localitate, Karoly Gombos, patronul echipei şi Daniel Cherecheşi, directorul executiv al clubului, ei aflând exact condițiile în care s-ar putea face tranzacţia. „Dintre toate propunerile de asociere, cea venită din partea clubului Europa Alba Iulia este cea mai bună şi mai curată. Ni s-a demonstrat că formația din Alba nu are datorii la Federaţie sau în altă parte, plus că ar avea nişte jucători care ne-ar putea ajuta în Liga a 3-a. Ţinem cont de toate acestea, iar domnul Gombos va da un răspuns final cel târziu luni. Dacă acesta va fi pozitiv, atunci vom merge cu toţii la Alba Iulia, vom înregistra actele la Tribunal şi-i dăm bătaie”, a declarat Daniel Cherecheşi pentru sportarad.ro. După prima parte a sezonului, cu 13 puncte acumulate, Europa Alba Iulia ocupă poziţia  a 10-a în clasamentul seriei a V-a din Liga 3-a. În primă instanţă, obiectivul noii grupări ce-şi va disputa meciurile din campania de primăvară la Chişineu Criş va fi evitarea retrogradării. Singura problemă aflată în calea finalizării tranzacţiei (confirmată şi de site-ul sportarad.ro) ar fi negocierile purtate în jurul sumei cu care va fi cedat clubul Europa Alba Iulia, cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro.

Elit - Gustul Desăvârșit

După ce s-a despărţit de P. Muntean (Seso Câmpia Turzii, dar nu poate fi legitimat întrucât ar fi a treia echipă după FC Cisnădie şi Europa Alba Iulia), Arsene (FC Oşorhei), Bratima şi M. Cristea (Unirea Dej), D. Lupşan (CSO Cugir), Europa mai are în efectiv 12 fotbalişti (Burdun, V. Răducanu, R. Cotoară, Haiduc, Samoilă, Circov, Hârciagă, Apetri, Felindean, Al. Popa, Issa, P. Munteanu) care vor fi redirecţionaţi spre gruparea din Arad, jucătorii având însă posibilitatea să refuze, în cazul în care nu le convine situaţia financiară. În consecinţă, şi echipa secundă a Europei Alba Iulia se va retrage în retur din Liga a 5-a Alba.

UPDATE: azi s-au semnat actele, 7 jucători la Crişul!

Astăzi s-au semnat actele şi Alba va avea o echipă de Liga a 3-a… la Chişineu Criş, până la vară! „Se schimbă proprietarul clubului şi acţionarii la Europa”, a confirmat Liviu Coacăză. Arădenii au optat pentru 7 jucători de pe lista Europei: Burdun, Apetri, Circov, Hârciagă, P. Munteanu, Issa şi I. Andrea, care de marţi se vor şi prezenta la antrenamente în Arad. Ceilalţi fotbalişti „europeni” vor deveni liberi!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Bărbat „alcoolizat” din Aiud prins de polițiști în timp ce demonta mai multe piese de pe o mașină: S-a ales cu dosar penal

Publicat

în

Bărbat „alcoolizat” din Aiud prins de polițiști în timp ce demonta mai multe piese de pe o mașină: S-a ales cu dosar penal

La data de 24 mai 2022, în jurul orei 06,00, polițiștii din Aiud, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe strada Ion Creangă din municipiu, au depistat un bărbat de 54 de ani, din Aiud, care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, demonta oglinda, suportul numărului de înmatriculare și grila radiatorului unui autoturism parcat, care aparține unui cetățean din Aiud.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că bărbatul nu-l cunoștea pe proprietarul autoturismului și nici nu ar fi avut intenția de a sustrage bunurile demontate.

Față de acesta, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere, precum și pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs fapta.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

APEL la donare de sânge grupele O pozitiv și A pozitiv, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem nevoie URGENT”

Publicat

în

APEL la donare de sânge grupele O pozitiv și A pozitiv, lansat de Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: „Avem nevoie URGENT”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat miercuri, 25 mai, un apel la oamenii care doresc să doneze sânge grupele O pozitiv și A pozitiv.

„Avem nevoie URGENT de donatori cu grupele O pozitiv si A pozitiv. Va asteptam la donare! Telefon: 0258834050”, transmit reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

Elit - Gustul Desăvârșit

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Comuna Galda de Jos achiziționează servicii de exploatare masă lemnoasă, din fondul forestier propriu. Licitația de peste 420.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Comuna Galda de Jos achiziționează servicii de exploatare masă lemnoasă, din fondul forestier propriu. Licitația de peste 420.000 de lei, lansată în SEAP

Consiliul Local Galda de Jos achiziționează servicii de exploatare masă lemnoasă, din fondul forestier aflat în proprietatea Comunei Galda de Jos, în volum de 3237 mc, cu o valoare totală estimată a contractului de 420810 de lei. Licitația a fost lansată în Sistemul Electronic de Achiziții Publice la data de 23 mai 2022.

Locul de desfășurare a serviciilor care fac obiectul caietului de sarcini este în comuna Galda de Jos, zona Pârâul Bazii, Pârâul Cailor și Cetița până în platforma primară.

Elit - Gustul Desăvârșit

Durata contractului este estimată la 12 luni . Perioada de prestare a serviciilor va începe în cel mai scurt timp dupa primirea ordinului de prestare.

Serviciile de exploatare forestieră  ce fac obiectul licitației din Sistemul Electronic de Achiziții Publice ( SEAP )  vor fi achitate din bugetul autorității locale.

Conditii de participare

Capacitatea de exercitare a activitatii profesionale, inclusiv cerintele privind inscrierea in registrele profesionale sau comerciale:

Ofertantul va face dovada ca nu se incadreaza la situatiile prevazute de art 60, 164, art 165, art.167 din Legea 98/2016.
Declaratia privind neincadrarea in prevederile art. 60 din Legea 98/2016 , se va prezenta o data cu DUAE de către toti participanții la procedura de atribuire (ofertanți, terți susținători, subcontractanți) cu informațiile aferente situației lor;

Modalitatea prin care poate fi demonstrata indeplinirea cerintelor :

Se va prezenta DUAE in conformitate cu prevederile art 193 alin 1 din Legea 98/2016 iar documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate in DUAE urmeaza a fi prezentate la solicitarea autoritatii contractante, doar de catre ofertantul clasat pe locul I in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor. Cerintele privind neincadrarea in situatiile prevazute la art.60, art.164, art 165, art.167 se adreseaza si subcontractantilor si tertilor conform art 170/1 si 183/1 din Legea 98/2016.

Documentele justificative vor putea fi, in masura in care furnizeaza toate informatiile solicitate in DUAE, urmatoarele :

1. Certificate constatoare privind plata obligatiilor la bugetul general consolidat (bugetul local si bugetul de stat) care sa confirme faptul ca ofertantul si-a indeplinit obligatiile RESTANTE de plata a impozitelor, taxelor si contributiilor de asigurari sociale la sediul principal, iar pentru sediile secundare, si/sau punctul/punctele de lucru se va prezenta o declaratie pe propria raspundere privind indeplinirea obligatiilor de plata a impozitelor, taxelor sau contributiilor la bugetul general consolidat datorate , valabile la data prezentării acestora.
2. Cazier judiciar pentru operatorul economic valabil la data prezentării acestuia.
3. Cazier judiciar al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC / actul constitutiv valabile la data prezentării acestora.
4. Dupa caz, documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 166 alin. (2), art. 167 alin. (2), art. 171 din Legea 98/2016 privind achizitiile publice;
5. Orice documente echivalente emise de autoritati din tara in care ofertantul este rezident.
6. Orice alte documente edificatoare.

Operatorii economici ce depun oferta trebuie sa dovedeasca o forma de inregistrare in conditiile legii din tara de rezidenta, din care sa reiasa ca operatorul economic este legal constituit, ca nu se afla in niciuna din situatiile de anulare a constituirii precum si faptul ca are capacitatea profesionala de a realiza activitatile care fac obiectul contractului.

Modalitatea prin care poate fi demonstrată îndeplinirea cerinței:

Operatorii economici participanti la procedura vor completa si prezenta DUAE cu informatiile aferente situatiei lor, in conformitate cu Notificarea ANAP nr. 240/2016 referitoare la Ghidul de utilizare al DUAE, urmând ca la solicitarea autoritatii contractante, ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluarii ofertelor, sa prezinte documentele justificative, respectiv:

-Certificat constatator emis de Oficiul Registrului Comertului de pe lânga Tribunalul Teritorial, continand informatii privind domeniul de activitate principal/ secundar, codurile CAEN aferente acestora, iar pentru activitatea specifica domeniului obiectului contractului sa se faca dovada autorizarii conf. Art. 15 din Legea nr. 359/2004. Informatiile cuprinse in certificatul constatator trebuie sa fie reale/actuale la data depunerii documentului.
Obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul CAEN al ofertantului. In cazul unei asocieri, se va urmari corespondenta dintre codul CAEN si activitatile din contract care ii vor reveni fiecarui membru din cadrul asocierii.

Operatorii economici vor prezenta :

Atestat de exploatare tehnica conform prevederilor Legii nr. 46/2008 (Codul Silvic) si a prevederilor O.M. nr. 1540/2011 cu completari si modificari ulterioare.

Modalitate de indeplinire: completare DUAE in conformitate cu prev. art. 193 alin. 1 din Legea 98.2016.

Ofertantul clasat pe primul loc in clasamentul intermediar intocmit la finalizarea evaluarii ofertelor va prezenta, la solicitarea autoritatii, copie a atestatului de exploatare forestiera si a cazierului tehnic pentru anul in curs reale/actuale la data PREZENTARII , solicitata in vederea analizarii conditiilor necesare atribuirii contractului de prestari servicii de exploatare, completat la zi cu cota de masa lemnoasa exploatata. Avand in vedere reglementarile valabile in vigoare , acest document atesta capacitatea prestatorului privind volumul de masa lemnoasa exploatat, sanctiunile aplicate sau volumul de masa lemnoasa ce mai poate fi exploatat. Solicitarea are la baza prevederile Legii nr. 46/2008 (Codul Silvic) si a prevederilor O.M. nr. 1540/2011 modificat cu O.M. nr. 915/2014 si modificarile si completarile ulterioare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare