Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Europa Alba Iulia se mută la… Chişineu Criş! *Alba rămâne fără fotbal, Unirea Alba Iulia la un pas de retragere

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Divizionara terţă Europa Alba Iulia mai există doar cu numele în judeţul Alba, urmând ca în returul Ligii a 3-a să evolueze în Arad, la… Chişineu Criş! Cum criza financiară a lovit din plin şi nou-promovata de la Drâmbar, şefii „europenilor” au aşteptat în zadar sprijin financiar în această iarnă de la Consiliul Local Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, o altă variantă vehiculată intens fiind retragerea din campionat, însă până la urmă s-a decis să se recurgă la vânzarea clubului înfiinţat în 2009, rezultând o mutare a echipei şi o fuziune fotbalistică cu Crişul Chişineu Criş (Liga a IV-a Arad)! „În proporţie covârşitoare, lucurile sunt rezolvate. Îi aşteptăm luni, la Alba Iulia pe oficialii de la Arad, pentru semnarea actelor şi schimbarea acţionariatului. Dacă ne vom înţelege, echipa va juca sub acest nume până la vară, la Chişineu Criş„, a confirmat Liviu Coacăză, preşedintele Europei Alba Iulia. Pe de altă parte, în această săptămână şi Unirea Alba Iulia îşi va anunţa abandonul din eşalonul secund, urmând să continue activitatea numai la nivel de juniori.

*Locul şi 12 jucători!

Aflând că Europa Alba Iulia are dificultăţi de ordin financiar, conducerea Crişului a luat repede taurul de coarne, iar sâmbătă s-a şi întâlnit cu „oficialii” clubului respectiv. Eugen Lăpădat și Liviu Coacăză, patronul, respectiv președintele secţiei de fotbal al Europei Alba Iulia au fost la negocieri în oraşul de pe malul Crișului Alb. Din partea divizionarei a patra arădene la masă s-au aşezat Eugen Gagea, reprezentantul Primăriei din localitate, Karoly Gombos, patronul echipei şi Daniel Cherecheşi, directorul executiv al clubului, ei aflând exact condițiile în care s-ar putea face tranzacţia. „Dintre toate propunerile de asociere, cea venită din partea clubului Europa Alba Iulia este cea mai bună şi mai curată. Ni s-a demonstrat că formația din Alba nu are datorii la Federaţie sau în altă parte, plus că ar avea nişte jucători care ne-ar putea ajuta în Liga a 3-a. Ţinem cont de toate acestea, iar domnul Gombos va da un răspuns final cel târziu luni. Dacă acesta va fi pozitiv, atunci vom merge cu toţii la Alba Iulia, vom înregistra actele la Tribunal şi-i dăm bătaie”, a declarat Daniel Cherecheşi pentru sportarad.ro. După prima parte a sezonului, cu 13 puncte acumulate, Europa Alba Iulia ocupă poziţia  a 10-a în clasamentul seriei a V-a din Liga 3-a. În primă instanţă, obiectivul noii grupări ce-şi va disputa meciurile din campania de primăvară la Chişineu Criş va fi evitarea retrogradării. Singura problemă aflată în calea finalizării tranzacţiei (confirmată şi de site-ul sportarad.ro) ar fi negocierile purtate în jurul sumei cu care va fi cedat clubul Europa Alba Iulia, cifrată undeva în jurul a 10.000 de euro.

După ce s-a despărţit de P. Muntean (Seso Câmpia Turzii, dar nu poate fi legitimat întrucât ar fi a treia echipă după FC Cisnădie şi Europa Alba Iulia), Arsene (FC Oşorhei), Bratima şi M. Cristea (Unirea Dej), D. Lupşan (CSO Cugir), Europa mai are în efectiv 12 fotbalişti (Burdun, V. Răducanu, R. Cotoară, Haiduc, Samoilă, Circov, Hârciagă, Apetri, Felindean, Al. Popa, Issa, P. Munteanu) care vor fi redirecţionaţi spre gruparea din Arad, jucătorii având însă posibilitatea să refuze, în cazul în care nu le convine situaţia financiară. În consecinţă, şi echipa secundă a Europei Alba Iulia se va retrage în retur din Liga a 5-a Alba.

UPDATE: azi s-au semnat actele, 7 jucători la Crişul!

Astăzi s-au semnat actele şi Alba va avea o echipă de Liga a 3-a… la Chişineu Criş, până la vară! „Se schimbă proprietarul clubului şi acţionarii la Europa”, a confirmat Liviu Coacăză. Arădenii au optat pentru 7 jucători de pe lista Europei: Burdun, Apetri, Circov, Hârciagă, P. Munteanu, Issa şi I. Andrea, care de marţi se vor şi prezenta la antrenamente în Arad. Ceilalţi fotbalişti „europeni” vor deveni liberi!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea