Rămâi conectat

Actualitate

Eugen Nicolaescu: Spitalele pilot sunt şi rămân spitale publice, forma lor de proprietate rămâne de stat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Eugen Nicolaescu precizat joi faptul că unităţile medicale care vor fi incluse în proiectul pilor de modificare a statului spitalelor „sunt şi rămân publice”, iar personalul va fi preluat în cadrul noii forme de organizare a spitalului,

„Spitalele pilot sunt şi rămân spitale publice. Nu trebuie confundată forma lor de organizare din punct de vedere economic, ca societăţi comerciale sau ONG-uri de utilitate publică, cu forma lor de proprietate care rămâne de stat. Forma de proprietate şi obiectul de activitate al spitalelor-pilot nu se schimbă”, a subliniat Nicolăescu, joi, zi în care Ministerul Sănătăţii (MS) a lansat în dezbatere publică o nouă formă a proiectului de Lege pentru implementarea Proiectului pilot referitor la modificarea statutului spitalelor.

Eugen Nicolaescu a adăugat că structura organizatorică, reorganizarea, restructurarea, schimbarea sediului şi a denumirilor pentru spitalele-pilot din reţeaua proprie a MS se stabilesc doar prin ordin al ministrului Sănătăţii, iar pentru spitalele-pilot din reţeaua proprie a altor ministere şi instituţii publice cu reţea sanitară proprie, numai cu avizul conform al MS.

„Asta ca să risipesc orice îndoieli că vine cineva şi face ce vrea cu un spital. În ce priveşte cadrele medicale, personalul existent la data începerii proiectului pilot va fi preluat în cadrul noii forme de organizare a spitalului. Salarizarea personalului preluat se va face pornind de la un minim reprezentat de salariul existent la momentul preluării. Deci nu există varianta unor salarii mai mici decât cele de la momentul începerii proiectului, ci doar a unei creşteri posibile de venituri. Încadrarea cu personal se face conform cu Normativele de personal aprobate prin ordin al ministrului sănătăţii, care reprezintă baza minimă de încadrare cu personal de specialitate, indiferent de forma de organizare a spitalelor”, a mai precizat ministrul.

Proiectul pilot, care va include 12 spitale, ar urma să înceapă la 1 iulie 2014, pe o perioadă de un an, cu monitorizare permanentă din partea MS şi cu evaluări periodice.

În expunerea de motive a proiectului de act normativ se arată că „se propune implementarea unui proiect pilot preferitor la modificarea statutului spitalelor care dă posibilitatea acestor unităţi să devină instituţii autonome, cu mai multă flexibilitate în asigurarea unui management eficient”.

Sursa Mediafax.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea