Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Eugen Nicolaescu: Noua listă de medicamente este trecută prin mai multe site şi va intra în vigoare cu pachetul de bază

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu a declarat marţi că noua listă de medicamente este trecută prin mai multe site, este verificată şi revizuită în mai mult etape şi va intra în vigoare cu pachetul nou de servicii de bază, potrivit Mediafax.ro.

„Unde aţi văzut scris aşa ceva la Ministerul Sănătăţii? Am primit la mesaje, mail-uri cum nu vă puteţi imagina. Oamenii sunt îngrijoraţi. Primul şi cel mai important lucru este că trebuie să ajutăm populaţia din România cu medicamente noi, inovative. E un obiectiv. Aveţi deja documente oficiale şi poate cel mai informat este organismul care adună la un loc producătorii de medicamente, ARPIM. Au avut multe discuţii cu noi şi cred că lucrurile s-au clarificat. Pe site-ul Ministerului Sănătăţii este calendarul cu tot ce ne-am propus cu finanţatorii internaţionali. Un punct pe care ni l-am asumat este că până la 31 decembrie o listă nouă de medicamente va fi aprobată şi va intra în funcţiune. Am avut săptămâna trecută întâlnire cu ARPIM şi am convenit ca în jur de 15 noiembrie să punem în dezbatere propunerea de listă nouă”, a declarat Nicolăescu, la conferinţa Mediafax Talks about Innovation in HealthCare.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ministerul Sănătăţii este în faza finală de evaluare a tehnologiilor medicale, iar un pas mare care se face constă în faptul că noua listă de medicamente compensate va fi făcută pe o evaluare, potrivit lui Nicolaescu.

„Principala instituţie nemulţumită este CNAS, care se îngrijorează că nu va avea bani suficienţi să suporte lista nouă. Este de înţeles. Când ai responsabilitatea gestionării banului public nu poţi să te uiţi liniştit. Lista noua nu va pica din cer, este trecută prin multe site, este verificată şi revizuită în mai multe etape şi va intra în vigoare cu pachetul nou de servicii de bază şi cu pachetul programelor naţionale de sănătate, în care am încercat să facem o serie de evaluări, să creăm spaţiul necesar ca lista nouă să producă efecte. Nu avem forţa tehnică necesară, adică atâţia specialişti în evaluare, pentru a avea o listă care să poată da o siguranţă”, a mai spus Eugen Nicolăescu, citat de Mediafax.ro

Ministrul Eugen Nicolăescu a infirmat faptul că medicamentele generice nu se vor compensa, precizând că, din cauza informaţiilor eronate transmise de mass-media, a primit foarte multe mesaje la Ministerul Sănătăţii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea