Rămâi conectat

Actualitate

Emil Boc cumpără toalete inteligente la Cluj Napoca cu fabuloasa sumă de 50.000 de euro/bucata

Ziarul Unirea

Publicat

în

Emil Boc cumpără toalete inteligente la Cluj Napoca cu fabuloasa sumă de 50.000 de euro/bucata

Un nou set de toalete inteligente vor fi instalate în Municipiul Cluj-Napoca. O nouă licitație pentru patru toalete „smart” a fost lansată de către autoritățile locale, arată știridecluj.ro.

Primăria din Cluj-Napoca vrea să cumpere alte toalete inteligente. Acestea au un cost pe măsură: 50.000 de euro bucata!
Emil Boc cumpără patru noi toalete inteligente pentru a fi instalate în municipiu

Primăria condusă de Emil Boc a lansat licitaţia pentru a achiziţiona patru astfel de toalete “smart”, pentru care va plăti 985.360 de lei, adică 200.000 de euro. Rezultă astfel un preţ pentru fiecare toaletă ce va fi amplasată în municipiu de 50.000 de euro.

“Toalete automate care pot fi utilizate inclusiv de către persoane cu dizabilităţi, racordabile la reţelele de utilităţi (4 buc). Operatorii economici pot solicita clarificări cu maxim 20 zile înainte de data limita stabilită pentru depunerea ofertelor.

Autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/informații suplimentare în a 11-a zi înainte de data limită stabilită pentru depunerea ofertelor”, este anunţul SEAP privind licitaţia pentru cele patru toalete “smart”.

O adevărată telenovelă cu instalarea precedentelor toalete achiziţionate de Primărie

În anul 2018, Cluj-Napoca a mai achiziţionat patru astfel de toalete inteligente, plătind tot 50.000 de euro pentru fiecare bucată, potrivit stiridecluj.ro.

Din păcate, aceşti bani nu acopereau şi montajul toaletelor, care s-a dovedit a fi foarte dificil. O toaletă din Piața Lucian Blaga a fost amplasată abia la un an de la cumpărare, cu nereguli, pentru că persoanele cu dizabilități nu au putut să o folsească încă un an. Un muncitor cu exces de zel a montat o treaptă în plus, blocând astfel accesul în toaletă pentru cei cu dizabilităţi. În cele din urmă, toaleta inteligentă s-a și stricat la puţin timp după ce a devenit funcţională.

Toaletele au fost cumpărate chiar la cererea clujenilor. Asta după ce printre proiectele câştigătoare de bugetare participativă s-a aflat şi unul propus de o clujeancă, intitulat sugestiv „Toalete pentru toţi”. Un număr de 247 de clujeni au votat încă din 2017 pentru acest proiect, suficient pentru a fi declarat câştigător.

Sursa: stiridecluj.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea