Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Emanuela Iliescu, elevă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, mențiune la olimpiada de biologie, etapa județeană: ”Un prim pas către o posibilă carieră în medicină”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Emanuela Iliescu, elevă la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia, mențiune la olimpiada de biologie, etapa județeană: ”Un prim pas către o posibilă carieră în medicină”

O elevă de la Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia a obținut mențiune la olimpiada de biologie, etapa județeană: ”Un prim pas către o posibilă carieră în medicină”.

Pasiunea pentru biologie, o știință absolut fascinantă, a fost cea care i-a adus elevei sergent Emanuela Iliescu (clasa a XI-a) motivația de a participa la olimpiada de profil, iar munca depusă în înțelegerea acestei științe a vieții și dedicarea i-au adus confirmarea că nimic nu a fost în zadar.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Coordonată de doamna profesoară Adela Tudor, Ema a reușit să obțină Mențiune la faza județeană a Olimpiadei de Biologie. Această distincție câștigată strânge la un loc noi cunoștințe dobândite, dar și oportunități pentru o viitoare carieră.

Citește și: Iulia Bîrlea, de la Colegiul Național ”David Prodan” din Cugir, premiul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limba Engleză: ”Scopul meu este de a reprezenta colegiul la etapa națională”

„Pasărea cunoașterii, așa îmi place să numesc biologia. Este domeniul în care se întâlnesc miracolul vieții și rigurozitatea științei. De fiecare dată când pășesc în laboratorul de biologie, simt că intru într-o lume secretă ce așteaptă cu nerăbdare să fie descoperită. Anul acesta, în clasa a XI-a, prin intermediul doamnei profesoare, am descoperit o pasiune aprinsă pentru studiul anatomiei și fiziologiei umane. Fie că studiez structura unei celule sau sistemul cardiovascular, fiecare detaliu mă fascinează. Olimpiada a fost o provocare, dar și o oportunitate.

Am pășit în această călătorie sub îndrumarea doamnei profesoare Adela Tudor, căreia îi mulțumesc foarte mult pentru că m-a încurajat să explorez, să întreb și să descopăr tainele acestei științe. Mențiunea obținută reprezintă pentru mine o realizare deosebită și o confirmare a efortului și dedicării mele în studiul acestei științe, care este mult mai mult decât o simplă disciplină școlară.

De asemenea, participarea la olimpiada de biologie a reprezentat pentru mine și o oportunitate de a explora și de a mă apropia de domeniul medical, reprezentând un prim pas către o posibilă carieră în medicină. Întreaga experiență mi-a demonstrat faptul că biologia nu este doar o disciplină școlară, ci o călătorie fascinantă în lumea vieții”, a mărturisit Ema.

Felicitări pentru rezultatul obținut și mult succes în continuare!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea