Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Elis Pavaje, rezultate excepționale în primele 10 luni ale anului 2023: Și-a menținut poziția de lider de piață în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elis Pavaje, rezultate excepționale în primele 10 luni ale anului 2023: Și-a menținut poziția de lider de piață în România

Elis Pavaje, companie localizată in Petrești, județul Alba, a avut rezutate mai bune decat se aștepta inițial pe anul in curs. Creşterea peste așteptări a rezultatelor companiei este consecinţa creşterii volumului de lucrări de infrastructură.

Elis Pavaje îşi menţine poziţia de lider de piaţă şi înregistrează astfel o creştere de peste 25% faţă de anul 2022. Cea mai mare pondere în volumul de vânzări o reprezintă cele realizate prin intermediul companiilor de construcţii şi montaj, care au crescut cu 31% în primele luni ale anului.

În ciuda contextului economic dificil din acest an şi a incertitudinilor din societate, Elis Pavaje anunţă pentru al doilea an consecutiv depăşirea semnificativă a estimărilor anuale. Produsele care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri sunt pavelele şi dalele, cu o pondere de peste 45% în valoarea vânzărilor de prefabricate din beton, urmate de borduri şi rigole.

Conform rezultatelor studiului sectorial realizat anual de Neomar Consulting pe piaţa prefabricatelor mici din beton, Elis Pavaje a avut în 2023 o cotă de piaţă de 25,5%.

Ponderea vânzărilor în funcţie de destinaţie – spaţii rezidenţiale, versus zone comerciale sau industriale şi infrastructura publică (drumuri şi poduri) – s-a schimbat anul acesta în favoarea lucrărilor mari de infrastructură. Lucrările de drumuri şi autostrăzi înregistrează anul acesta o creştere accelerată, continuând să evolueze pe trendul ascendent demarat în toamna anului trecut, când s-a pus în aplicare legislaţia privind actualizarea valorii contractelor cu nivelul majorat al preţurilor materialelor de construcţii.

Aceste lucrări au putut fi abordate de Elis Pavaje ca urmare a creşterii capacităţilor şi randamentului de producţie, după investiţiile realizate de companie în noua fabrică de la Arad şi în urma modernizării facilităţilor de producţie de la celelalte fabrici. Serviciile pentru lucrările de infrastructură au fost gestionate atât prin colaboratori cât şi prin resurse proprii ca urmare a dezvoltării diviziei de antrepriză generală.

Citește și : Elis Pavaje din Alba se pregătește să producă pentru export și vizează creșterea serviciilor de construcții și reparații de drumuri și autostrăzi

În urma unei investiţii de 20 de milioane de euro, Elis Pavaje a deschis în 2022 la Arad o nouă fabrică cu capacitate de producţie de 7000 mp/zi, cu un flux de producţie complet automatizat. Producţia din această unitate este destinată în mod special zonei de vest a ţării şi ca platformă pentru dezvoltarea de noi produse urmărind în acest fel a răspunde unei cereri de piaţă tot mai diversificate.

„Succesul nostru se datorează unei echipe de oameni dedicaţi misiunii companiei, aceea de a produce prefabricate din beton sau de a asigura servicii de calitate pentru realizarea lucrarilor. În construcţii, lucrările sunt duse la bun sfârşit în termenul şi standardele impuse de proiecte datorită flexibilităţii şi atitudinii foarte bune a angajatului care vrea să facă lucrurile bine. Mi-aş dori ca reprezentanţii guvernării să vadă importanţa strategică a industriei de construcţii şi să conceapă programe dedicate pentru a păstra forţa de muncă în ţară.” a declarat Emil Goţa, Directorul General al Elis Pavaje.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE cu URARI și FELICITARI de Florii 2024: Trimite un mesaj prin SMS persoanelor care își serbează onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE de FLORII • URARI de Florii și FELICITARI de Florii 2024: Mesaj de Florii prin SMS persoanelor care își serbează onomastica Credincioșii sărbătoresc duminică, Floriile, ocazie cu care le poți trimite un mesaj, o urare, o felicitare, persoanelor care își serbează onomastica. Duminica Floriilor (sau Floriile) este o sărbătoare creștină fără dată exactă, comemorată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea