Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Eliberat din arest în luna noiembrie 2011, inspectorul şef adjunct al ITM Alba se întăreşte cu funcţia de purtător de cuvânt al instituţiei

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cercetat penal pentru că a condus băut, fără permis şi fugă de la locul accidentului, Zsolt Gabor Calman, adjunctul ITM Alba înfloreşte profesional

Începând de luni, 16 ianuarie, directorul adjunct Zsolt Gabor Calman este noul purtător de cuvânt al ITM Alba. În urma deciziei semnate de şeful instituţiei, jr. Dorel Aurel Fit, tânărul UDMR-ist va ocupa în plus şi funcţia de purtător de cuvânt

În urmă cu doar două luni, în noaptea de 8 spre 9 noiembrie în jurul orei 3.00, Calman Gabor Zsolt, de 32 de ani, aflat la volanul autoturismului său marca BMW a refuzat să oprească la semnalul unui echipaj de poliţie, care a declanşat procedura de urmărire, pe Bulevardul Horea. Aflat, după cum ulterior şi-au dat seama poliţiştii, sub influenţa băuturilor alcoolice, Zsolt a pierdut controlul volanului în sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Moţilor şi a intrat într-un copac şi apoi în gardul unei case, obstacole care insă nu i-au oprit goana. Mai multe echipaje de poliţie aflate în teren au fost mobilizate pentru oprirea fugarului, astfel că în urma unei urmăriri spectaculoase BMW-ul a fost oprit la intersecţia străzilor Calea Moţilor cu Ştefan cel Mare. După identificarea şoferului, poliţiştii au realizat faptul că acesta avea permisul de conducere reţinut din data de 10 iulie 2011, pentru conducere sub influenţa alcoolului. Mai mult chiar, cu 4 ani în urmă, în iulie 2007 acesta a mai fost sancţionat de poliţişti, pentru aceeaşi infracţiune.

Adjunctul ITM Alba a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fiind condus sub escortă la Spitalul Judeţean Alba pentru recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Una dintre ele a indicat 1,50 g/l alcool în sânge, iar cealaltă 1,60. Procurorii au emis ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore iar a doua zi Curtea de Apel Alba Iulia a emis pe numele adjunctului de la ITM Alba un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 20 de zile.

Magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia au considerat că avocatul reprezintă un pericol public şi au admis propunerea procurorilor de arestare preventivă. Nici el şi nici cei şapte avocaţi (între aceştia s-au aflat Doina Scutea, Ioan Bleahu, Alexandra Culcea, Mircea Crişan, Octavian Hârceagă) care i-au pledat cauza în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia nu se aşteptau ca măsura să fie atât de dură.
Şase zile mai târziu, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a admis recursul avocatului Calman Gabor Zsolt împotriva hotărârii Curţii de Apel Alba Iulia prin care s-a dispus arestarea sa şi a fost pus în libertate.

Dosarul se afla încă în faza de cercetare penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia
Faţă de Calman Gabor Zsolt cercetările sunt continuate în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană cu permisul suspendat şi părăsirea locului accidentului produs ca urmare a săvârşirii unei infracţiuni.
Conform declaraţiei din 9 noiembrie a purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Chicea Mihaela, directorul adjunct al ITM Alba riscă o pedeapsă cu închisoarea de pană la 7 ani.

Propus şi susţinut pentru funcţia de adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba de către UDMR, avocatul Calman Zsolt Gabor a mai fost arestat în anul 2000, când în urma unei altercaţii într-o discotecă din Aiud i-a “cauzat celuilalt tânăr o plagă tăiată cu leziuni vasculare la nivelul venei jugulare, urmate de hemoragie” (citat din referatul procurorilor), adică i-a tăiat gâtul cu un ciob de sticlă, tânărul rănit, tatăl unui copil de 9 ani, decedând la scurt timp. Zsolt a fost însă achitat atunci de instanţa de judecată pentru aceste acuzaţii.
Tânărul avocat a divorţat recent de soţia să iar fetiţa cuplului a rămas în îngrijirea mamei, situaţie care se pare că l-a afectat serios din punct de vedere emoţional.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Floriile 2024. Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice 2025, 2026. Obiceiuri, tradiții și superstiții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Floriile 2024 • Când pică Floriile în următorii ani: Duminica Floriilor Ortodoxe și Catolice în 2024, 2025. Floriile ortodoxe 2024 sunt în 28 aprilie, iar Floriile catolice 2024 în 24 martie. Paștele Ortodox 2024 este în 5 mai, iar Paștele Catolic 2024 în 31 martie. În Duminica Floriilor, românii ortodocși sărbătoresc Intrarea Mântuitorului în Ierusalim, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea