Rămâi conectat

Curier Județean

Elevii militari s-au calificat, pentru a cincea oară consecutiv, la etapa finală a concursului național ”Tinerii dezbat” 2014

Dragoş Suciu

Publicat

în

În perioada 17-18 mai 2014, la Târgu-Mureș, s-a desfășurat etapa regională a concursului național ”Tinerii dezbat” 2014. La competiție au participat 17 licee din județele Alba, Cluj și Mureș. Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” a fost reprezentat de către elevii plutonieri Pavel Aurora, Toma Robert și Grosu Darian pregătiți de către doamnele profesoare Fărcaș Paraschiva și Dura Simina.

Pe parcursul celor trei runde de calificări, elevii au jucat pe două moțiuni (teme) propuse de ARDOR (Asociația Română de dezbateri, Oratorie și Retorică), teme de actualitate pentru societatea românească: ”Uniunea Europeană ar trebui să rezerve locuri în Parlamentul European pentru candidați de etnie romă”, ”Introducerea obligativității votului în România este justificată”.

După o competiție deosebit de strânsă, s/au calificat în finală Colegiul Militar Liceal ”Mihai Viteazul” și Colegiul Național ”Alexandru Papiu Ilarian” Târgu-Mureș. După un meci în care cele două echipe au adus argumente pertinente prin care au reușit să impresioneze asistența, echipa în uniformă a ocupat locul al II-lea calificându-se la etapa națională a competiției ce se va desfășura, la Târgu/Jiu, în perioada 15-16 iunie 2014.

”Tinerii dezbat” este un campionat național de dezbateri educaționale care contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de comunicare și a atitudinilor social-civice democratice necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială. La nivel național, acest concurs este coordonat de către Ministerul Educației Naționale împreună cu partenerii săi, Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), reprezentanta UNICEF în România, Agenția de dezvoltare Comunitară ”Împreună” și Asociația Română de Dezbateri, Oratorie și Retorică (ARDOR).

Rezultatele deosebite ale elevilor colegiului militar albaiulian la această competiție se înscriu în tradiția anilor precedenți, este a cincea participare la etapa națională; cel mai bun rezultat fiind obținut în anul 2012 când echipajul format din Koss Corneliu, Oltean Alexandra și Varga Irimie a obținut locul III.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Aproape 100 de șoferi testați pentru alcool și droguri în Alba, în ultimele 48 de ore: Amenzi de peste 35.000 de lei În ultimele 48 de ore, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea