Actualitate
Elevii încep cursurile mai repede în toamnă. Structura completă a anului școlar 2017-2018
Potrivit datelor publicate în Monitorul Oficial, anul acesta elevii vor începe școala mai devreme. Astfel, în anul şcolar 2017 – 2018, şcoala va începe pe data de 11 septembrie 2017 şi se va încheia pe 22 iunie.

Iată programul complet al orelor de curs: Primul semestru Cursuri – luni, 11 septembrie 2017 – vineri, 22 decembrie 2017
În perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2017, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar sunt în vacanţă.
Vacanţa de iarnă – sâmbătă, 23 decembrie 2017 – duminică, 7 ianuarie 2018
Vacanţa intersemestrială – sâmbătă, 3 februarie 2018 – duminică, 11 februarie 2018
Al doilea semestru
Cursuri – luni, 12 februarie 2018 – vineri, 6 aprilie 2018
Vacanţa de primăvară – marţi, 10 aprilie 2018 – duminică, 22 aprilie 2018
Cursuri – luni, 23 aprilie 2018 – vineri 22 iunie 2018
Vacanţa de vară – sâmbătă, 23 iunie 2018 – duminică, 9 septembrie 2018.
Sursa: evz.ro

Actualitate
Nou pachet social pentru românii cu venituri mici. „Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare”
Nou pachet social pentru românii cu venituri mici. „Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare”
Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat faptul că marți va avea loc o ședință a coaliției, infirmând existența unei tensiuni între partide, în contextul absenței acestuia la ceremoniile de luni dedicate Zilei Marinei Române.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre pregătirea unui nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populaţiei, că este obligatoriu, după ce va fi analizată puterea de cumpărare, în urma datelor INS. Despre compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibil, liderul PSD a spus că acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi nu crede că mai este oportun.
”Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri”, a spus Ciolacu, precizând că important este trendul.
Liderul PSD a mai spus că influenţa în preţurile alimentelor se datorează şi secetei. ”Iarăşi este o emoţie, fiindcă totuşi mâncăm din producţia din primăvară, dar o să se regleze”, a mai spus el.
Despre păstrarea măsurii privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, Marcel Ciolacu a arătat că nu a avut această discuţie.
Întrebat dacă impactul aceste măsuri a fost unul bun, el a răspuns: ”A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţie”. ”În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, a spus el.
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că partidul susţine ”cu certitudine” o ”reglementare” a tarifelor la energie pentru consumatorii casnici şi pentru instituţiile publice, precum şcoli, spitale aflate în subordinea autorităţilor locale. El anunţă că PSD va face propuneri în acest sens în următoarea perioadă.
”Vom veni cu variantă într-o perioadă scurtă de timp. E o discuţie – dacă doriţi, nu am nicio problemă – e de ore. Suntem într-o situaţie creată de fostul Guvern de dreapta unde trebuie să găsim soluţiile cele mai bune. Sperăm să avem capacitatea de a veni. Există şi zona de reglementare, poate o semi-reglementare.
Cu certitudine, atât eu cât şi specialiştii Partidului Social Democrat dorim o reglementare în zona casnică şi nu numai; în zona administraţiei locale şi aici mă refer în primul şi în primul rând la spitale, şcoli, grădiniţe şi sistemul de încălzire”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri, într-o conferinţă la Bistriţa, întrebat fiind care este varianta susţinută de PSD în ceea ce priveşte compensarea preţului la energie.
Sursa: romaniatv.ro
Actualitate
Lucruri pe care ar trebui să le știi despre piscinele din fibră de sticlă, înainte să faci achiziția (P)
Cu fiecare sezon de înot, piscinele din fibră de sticlă devin din ce în ce mai populare. Încă de la debutul lor la sfârșitul anilor ’60, piscinele din fibră de sticlă au bulversat piața, oferind o alternativă mai „verde” la piscina tradițională. Imaginează-ți o piscină care necesită jumătate din întreținerea piscinelor normale, se instalează mai repede și durează mai mult. Aceasta este, pe scurt, o piscină fibră de sticlă. În acest articol, răspundem la cele mai frecvente întrebări despre piscina fibră de sticlă și îți spunem tot ce trebuie să știi înainte de a cumpăra.
Ce este o piscină fibră de sticlă?
Piscinele din fibră de sticlă sunt „piscine dintr-o singură bucată”. Ele sunt pre-fabricate dintr-o matriță într-o fabrică și sunt expediate la locație.
Și, în caz că te întrebi, piscinele din fibră de sticlă nu sunt făcute doar din fibră de sticlă.
Piscina este compusă din mai multe straturi care adaugă rezistență și suport. Straturile fuzionează împreună pentru a forma o carcasă din fibră de sticlă rezistentă și flexibilă.
Piscinele din fibră de sticlă sunt disponibile într-o varietate de forme, de la dreptunghiuri și cercuri până la forme combinate cu scaune și trepte încorporate.
Ce întreținere are nevoie o piscină fibră de sticlă?
Dintre toate tipurile de piscină exterioară, piscinele din fibră de sticlă necesită cea mai puțină întreținere. Și cu o marjă mare.
Vorbim de mai puțin de jumătate din lucrările de întreținere pe care ar trebui să le faci pentru beton sau vinil.
Și totul se datorează acoperirii cu gel impermeabil de pe suprafața tuturor piscinelor din fibră de sticlă. Acest strat creează un strat neporos care face aproape imposibilă absorbția apei sau a substanțelor chimice – o problemă frecventă în cazul piscinelor din beton și vinil.
În plus, stratul de gel acționează, de asemenea, ca un scut împotriva algelor din piscină și a micro-deșeurilor. Deoarece este în mare parte neporos, este mai greu pentru contaminanți precum algele să se agațe de pereți și să se răspândească.
Concluzie: Cu o piscină din fibră de sticlă, nu trebuie să periați, să speli sau să adăugați substanțe chimice la fel de mult ca în cazul unei piscine din beton sau vinil.
Din ce sunt făcute piscinele din fibră de sticlă?
Piscinele din fibră de sticlă sunt alcătuite din 6 straturi diferite. Am menționat deja de câteva ori stratul de gel al piscinelor din fibră de sticlă. Și, deși este cu siguranță unul dintre cele mai proeminente straturi ale piscinei, există cel puțin încă 5 straturi în spatele acestuia. Și fiecare strat este realizat dintr-un material diferit care se combină cu celelalte pentru a forma carcasa piscinei.
Cât durează piscinele din fibră de sticlă?
Piscinele din fibră de sticlă durează mai mult de 30 de ani, cu ușurință.
Mai devreme am menționat că piscinele din fibră de sticlă au apărut abia în anii ’60. Ei bine, multe dintre aceste piscine sunt folosite și astăzi.
Desigur, în ciuda durității lor, o piscină de fibră de sticlă necesită o anumită întreținere. Deși nu trebuie să fie refăcută sau căptușită din nou, ea are nevoie de o înlocuire a stratului de gel la fiecare 15 ani.
Din fericire, acest lucru este incredibil de ieftin în comparație cu întreținerea necesară pentru piscinele din beton și vinil.
Și, din acest motiv, este ușor să păstrezi o piscină fibră de sticlă în familie timp de zeci de ani, deoarece necesită doar puțină întreținere pentru a-și face treaba.
Ce tip de piscină este cel mai puternic?
Piscinele din fibră de sticlă sunt cele mai durabile și mai rezistente la deteriorări.
Piscinele din beton arată frumos și pot lua o multitudine de forme. Dar sunt susceptibile la o problemă foarte supărătoare: fisurile. În cele din urmă, tencuiala de pe pereții unei piscine din beton va începe să se crape din cauza anilor de expunere la substanțe chimice, a mișcării solului și a uzurii generale.
Dar cu o piscină fibră de sticlă, nimic din toate acestea nu reprezintă o problemă. Și totul se datorează structurii lor unice cu 6 straturi pe care am menționat-o mai devreme.
Piscinele din fibră de sticlă sunt flexibile în comparație cu piscinele din beton și, din acest motiv, sunt aproape imune la crăpare. Orice fisuri care apar sunt doar fisuri de suprafață pe stratul de gel. Toate acestea sunt ieftin de reparat și, de obicei, apar doar la fiecare 10 ani sau cam așa ceva.
Și, deoarece stratul de gel al piscinelor din fibră de sticlă este, de asemenea, neporos, oferă mai multă protecție împotriva deteriorării chimice și a apei.
Actualitate
COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore
COVID 16 august 2022, în România: 3.600 de cazuri noi de coronavirus și 15 decese, în ultimele 24 de ore
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.600 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 1.346 mai multe față de ziua anterioară. 693 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 176 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.975 cu 235 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 280 persoane, cu 1 mai puțin față de ziua anterioară. Din cei 280 pacienți internați la ATI, 247 sunt nevaccinați, scrie Mediafax.
Din totalul pacienților internați, 555 sunt minori, 552 fiind internați în secții, cu 59 mai mulți față de ziua anterioară și 3 la ATI, cu 2 mai mulți decât în ziua anterioară. Până astăzi, 66.375 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. În intervalul 15.08.2022 (10:00) – 16.08.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 18 decese (8 bărbați și 10 femei), dintre care 3 raportate anterior intervalului de referință.
Dintre cele 18 decese, 2 au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 2 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 3 la categoria de vârstă 70-79 de ani și 10 la categoria de vârstă peste 80 de ani. Toți pacienții decedați prezentau comorbidități și 6 erau vaccinați. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 2.288 teste RT-PCR ( 1.397 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 891 la cerere) și 12.060 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.374.705 teste RT-PCR și 11.015.304 teste rapide antigenice.
-
Opinii - Comentariiacum 7 ore
Mesaje de SFANTA MARIA 2022. Urări şi felicitări pe care le poţi transmite persoanelor care îşi serbează onomastica
-
Opinii - Comentariiacum 22 de ore
Mesaje de Sfânta Maria Mare: URARI și FELICITARI pentru sărbătoriți, de Adormirea Maicii Domnului
-
Actualitateacum 23 de ore
Au plecat în vacanță la Cracovia și au ajuns în Craiova: Cum s-a terminat odiseea celor doi turiști italieni
-
Actualitateacum 23 de ore
Directorul general al Pfizer, infectat cu Covid-19: Era vaccinat cu patru doze
-
Curier Județeanacum 24 de ore
FOTO| Momente emoționante la ISU Alba: Plutonierul adjutant șef Nițescu Cristian, ultima dată în formație, la trecerea în rezervă
-
Actualitateacum 22 de ore
Tichete sociale în valoare de 500 de lei pentru elevi. Când se depun cererile și care sunt condițiile
-
Ştirea zileiacum 22 de ore
INCENDIU la Câmpeni: 60 de metri pătrați de deșeuri au fost cuprinse de flăcări. Au intervenit pompierii cu o autospecială
-
Actualitateacum 20 de ore
Cum va fi VREMEA în luna august și începutul lunii septembrie 2022. Prognoza METEO pe PATRU săptămâni