Rămâi conectat

Actualitate

Elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” – manageri pentru o zi

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 4 aprilie 2012, în cadrul proiectului „Elevul de azi, antreprenorul de mâine”, la Alba Mall a avut loc ce-a de-a VI-a ediţie a Târgului local al firmelor de exerciţiu, organizat de Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” împreună cu Consiliul local Alba Iulia. În cadrul acestuia,  elevii au simulat activitatea unor firme, urmărindu-se exersarea limbajului de afaceri prin derularea de tranzacţii, realizarea schimbului de informaţii si experienţă  între persoane din domeniul economiei şi elevi, precum şi dezvoltarea spiritului antreprenorial. Zeci de elevi, vizibil entuziasmaţi şi mulţumiţi de ceea ce au reuşit să facă,  au fost pentru o zi manageri generali ai unor firme „înfiinţate” chiar de ei. Astfel, elevii şi-au intrat repede în rolul de promotori, arătându-şi cunoştinţele şi creativitatea în domeniul economic prin concursul ce s-a derulat la acest eveniment. Au fost acordate premii în valoare de 2500 de lei în cadrul celor 5 secţiuni. Astfel ocupanţii locurilor I pe secţiuni au fost următorii: secţiunea Stand – firma „Royal Festival” (300 de lei), secţiunea Catalog – „Youme Tour” (150 de lei), Materiale promoţionale – „Souvenir”, Cel mai bun negociator – „Karmina” (200 de lei) şi Cele mai multe tranzacţii – Hotel „Kapital” (200 de lei). Premiul cel mare, în valoare de 600 de lei a fost câştigat de firma „Flory Group”, fiind desemnată „Cea mai bună firmă”. „Este o metodă modernă de învăţare legată de specificul liceului. Nu suntem la primul eveniment de genul acesta, este o continuare a altor activităţi „firma de exerciţiu – metoda modernă de învăţare” sau „firma de exerciţiu – rampă de lansare în carieră”, proiect cofinanţat din fonduri structurale. Este o mai bună legătură între activitatea practică şi cea teoretică”, ne-a declarat domnul Ioan Marinescu, directorul Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia.
„A fost o activitate frumoasă, primul târg la care am participat. Astăzi, am intrat în rolul de manager general la firma „Hotel Kapital”  care a avut ca obiect de activitate – hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare. Am tranzacţionat 111 pachete turistice, drept pentru care am reuşit să luăm premiul I la secţiunea tranzacţii. A fost o ocazie unică, prin care am învăţat multe şi ne-am străduit să ne deosebim de ceilalţi prin ţinuta reprezentativă pe care am purtat-o astăzi,” ne-a declarat Denisa Negru, elevă în clasa a XI-a E la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian”.
Aşadar, Colegiul Economic “Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia rămâne un loc al  formării şi al profesionlismului, un loc care pregăteşte viitorii economişti ai societăţii de mâine.
Alexandra MATEŞ

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Vagoane suplimentare la unele trenuri în minivacanța de 1 Mai și Paști 2024 Din cele 20 de trenuri introduse temporar spre litoral, niciunul nu oprește în județul Alba *Călătoria cu trenurile CFR de la Oradea la Mangalia, lungă „cât o zi de post”! În perioada 30 aprilie/1 mai – 6/7 mai, cu prilejul minivacanței de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea