Rămâi conectat

Ştirea zilei

Elevi şi profesori din Gârda în vizită la „Ambasada moţilor”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Se spune că oamenii se aseamănă în natura lor, şi că  obiceiurile îi diferenţiază. Veniţi din Ţara Moţilor, am ajuns tot în Ţara Moţilor. O casă tipic ardelenească, ce pare să cuprindă în ea tot ce are mai frumos moţul: sufletul curat. Aici am regăsit ceea ce am crezut că am lăsat în curtea casei noastre.
Oamenii din ziua de azi încearcă să se facă cunoscuţi prin etalarea hainelor de firmă, a maşinilor şi a averilor. Ei cred că aceste lucruri  îi fac tari, când de fapt tăria unui popor stă  în sufletul lui. Domnul deputat Corneliu Olar a dovedit că are un suflet autentic moţesc şi că nu şi-a uitat  rădăcinile. Am fost plăcut surprinşi de faptul că acesta s-a ocupat de noi foarte mult, ca o adevărată gazdă primitoare. A demonstrat faptul că este un om de valoare înainte de a fi un om de succes. În seara zilei de 29 aprilie, când am ajuns, am fost aşteptaţi cu cântece de pe Valea Arieşului. Ne-a plăcut în mod deosebit primirea pe care am avut-o şi mâncarea tradiţională.  Dimineaţa am plecat, după un orar bine stabilit, având însoţitori. La Grădina Zoologică ne-a plăcut foarte mult. Apoi am fost la  Palatul Parlamentului, unde copiii au fost deosebit de impresionaţi. După ce am vizitat acest obiectiv, la ora 15.00 am fost duşi la Circul de stat – Globus, unde am fost la fel cu toţii deosebit de plăcut surprinşi. Nu ne aşteptam ca acesta să fie aşa de bine pregătit. Fastuos, senzaţional, grandios, extraordinar sunt atribute care parcă nu au puterea să cuprindă şi să definească ceea ce se întâmplă acolo. A fost un spectacol educativ care împleteşte în mod armonios adevărul istoric cu magia mitului. Apoi am fost la o mică plimbare cu metroul, lucru spectaculos pentru puii de moţi din Gârda.
Reîntorşi la Ambasada moţilor, am fost primiţi din nou cu mult drag şi am petrecut până în zori. Ne-am despărţit cu greu de acest loc unde ne-am simţit foarte bine, şi îi mulţumim domnului deputat Corneliu Olar că ne-a făcut această invitaţie la Ambasada moţilor,  dovedind încă o dată faptul că este un om de valoare, care are timp pentru a-şi arăta sufletul şi că iubeşte obiceiurile şi tradiţiile poporului român şi că e conştient de faptul că viaţa ţine de biologic, de efemer, de trecător, în timp ce sufletul ţine de eternitate, şi că cel mai important este să ţii mai mult la suflet. (prof. Miclea Sonia, înv. Danciu Livia, instit. Barna Teodora, prof. Paşca Ana, Şcoala. cu cls. I-VIII ,,Emil Racoviţă”, Gârda de Sus, jud. Alba)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea