Rămâi conectat

Curier Județean

Elevi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” Aiud, beneficiari ai unui proiect de teatru finanțat prin programul Erasmus+

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Asociația franceză Procédé Zèbre va coordona proiectul „Wim Iuvenis Laboratories”, aprobat în luna iulie de către Comisia Europeană pentru a fi finanțat prin programul Erasmus+. Proiectul include participarea a 9 parteneri din 6 țări europene (Austria, România, Italia, Bosnia, Franța și Germania) pentru o perioadă de trei ani, se arată într-un comunicat de presă trimis, joi, de Primăria Aiud.

”Proiectul va adopta strategii inovatoare pentru a facilita schimbul lingvistic, cultural și artistic, iar scopul este conștientizarea generațiilor tinere cu privire la pericolul ideologiilor extremiste prin reevocarea trecutului”, potrivit sursei citate.

Zece liceeni aiudeni coordonați de doamna prof. Gabriela Gâlea vor participa în luna mai 2019 la Festivalul „Water is Memory” de la Vichy, Franța, iar în iulie anul viitor Aiudul va găzdui un spectacol de teatru.

Cooperarea cu Asociația Procédé Zèbre a început încă din 2016. În ultimii doi ani cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Aiud au fost organizate spectacole de teatru în Cetatea Aiudului și la Colegiul Național „Bethlen Gabor” Aiud, precum și deplasări ale liceenilor aiudeni pentru punerea în scenă a spectacolelor la Bran și la Cluj, se mai arată în comunicat.

[nggallery id=6349]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea