Rămâi conectat

Ştirea zilei

Eleganţă şi bun gust la ediţia din acest an a Zilelor oraşului Alba Iulia

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Ediţia din acest an a Zilelor oraşului Alba Iulia propune un nou concept de desfăşurare. Va fi o ediţie mai elegantă, mai culturală (dacă-mi este permisă o astfel de expresie), o ediţie în care participanţii sunt invitaţi să fie şi „actori” nu doar spectatori. Programul celei de-a VIII-a ediţii a Zilelor oraşului a fost prezentat ieri de principalii „vinovaţi”: primarul Mircea Hava, directoarea Teatrului de Păpuşi „Prichindel” – Ioana Bogăţan şi Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Alba Iulia. Vă putem spune că este prima ediţie la care vor participa cu evenimente şi trupe de teatru sau muzicieni din afara ţării, din Franţa şi Germania. S-a renunţat la vechiul concept cu terase cu mici şi bere amestecate cu spaţiile destinate momentelor artistice. Desigur că micii şi berea nu vor lipsi, dar spaţiul destinat lor este pe platoul de lângă Pavilionul Expoziţional al CJ Alba, iar spaţiul destinat evenimentelor artistice va fi ce al Şanţurilor de Sud ale Cetăţii Alba Carolina. Nu vor lipsi de aici câteva terase cu sucuri şi alte produse care „nu-şi dau aere”. Însă marea noutate este organizarea Zilelor oraşului ca un festival de artă stradală cu mimi, cu acrobaţi, cu muzicanţi, cu dansatori, cu jocuri de artificii, cu spectacole laser, cu jonglerii cu foc, cu parade, cu expoziţii cu momente destinate special copiilor (care se vor desfăşura într-un spaţiu special destinat tot în Şanţurile de Sud), cu pictori, cu concursuri, cu tot ce trebuie pentru ca albaiulienii să se simtă foarte bine. Concertele, care nu vor lipsi, vor fi susţinute de Mandinga, Loredana Groza, DJ Project, Sensor. Multe dintre momentele artistice se petrec la aceeaşi oră, dar se vor repeta pe parcursul tuturor zilelor evenimentului pentru a da posibilitatea spectatorilor să aleagă ce anume doresc să vadă şi pentru a crea atmosfera de  bucurie şi varietate care se doreşte pentru această ediţie.
Zilele oraşului vor avea loc în perioada 27-29 mai şi sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local Alba Iulia în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia, Muzeul Unirii din Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba, Asociaţia Alma Art şi Asociaţia RYMA.
Mai multe amănunte despre programul evenimentului şi despre momentele speciale puteţi afla din ediţiile viitoare ale ziarului nostru.
Anca DINICĂ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mark Hancheș, mândria Școlii Gimnaziale Ciugud: A luat 10 la matematică, la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze matematică-informatică la HCC Mark Hancheș este mândria Școlii Gimnaziale Ciugud. Tânărul a luat 10 la matematică la Evaluarea Națională 2024 și vrea să studieze mai departe matematică-informatică la HCC. Citește și: FOTO | Țupu Miruna și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea