Rămâi conectat

Ştirea zilei

Ede Sztupi, unul dintre cei mai în vârstă bikeri din România, a încetat din viață. Povestea bărbatului din Cugir, îndrăgostit de motociclete din copilărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ede Sztupi, unul dintre cei mai în vârstă biker din România, a încetat din viață. Peste șase decenii în șaua motocicletei. Mesajul motociliștilor din Cugir

Ede Sztupi a încetat din viață la Cugir, joi, 20 ianuarie 2023, după o îndelungă suferință cauzată de o boală la plămâni. După mai bine de 6 decenii în șaua motocicletei, nea Ede a lăsat un mare gol în sufletul motociliștilor din Cugir și din toată țara.

Considerat unul dintre cei mai vârstnici motocicliști din România, Ede era cunoscut peste tot în țară, fiind prezent la toate întâlnire moto.

Citește și: FOTO / Un bărbat din Cugir, cel mai în vârstă motociclist din țară: “Suntem suflete libere, pur și simplu ne place pe două roți”

Ede, s-a apucat de călărit motoare copil fiind, la 7-8 ani, când tatăl său l-a urcat pentru prima dată în șaua unui Royal Enfeld. Pe vremea aceea nu era nevoie de permis, iar șoselele nu erau așa aglomerate, își amintește Ede. La Cluj, lângă Fabrica de Cărămidă, a învățat Ede să se dea cu motorul, iar în ’70 și-a luat și permisul.

După pensionare, Ede și familia sa s-au retras la Cugir, orășelul de la poalele Drăganei. Deși anii au trecut, aceștia nu au renunțat la pasiunea pentru două roți. La Cugir, s-au alăturat clubului de motocicliști al orașului, Lupii Sigidavei.

Dispariția lui Ede a fost anunțată pe rețeaua de socializare Facebook de bunul său prieten Ghiță Borza, alături de care a pus bazele Clubului Lupii Sigidavei: ”Sztupi Ede, un motociclist înrăit, ai plecat dintre noi. Pe motor vei rămâne în sufletul meu. Dumnezeu să te odihnească în pace, așa cum te alintam eu, „bătrâne” ai fost, ești și vei rămâne în sufletul meu, un motociclist adevărat!”

Un mesaj emoționant a fost postat și pe pagina clubului: ”Astăzi este o zi foarte tristă pentru noi…și poate pentru mulți motociliști din România.

Din păcate Ede Stzupi nu mai este printe noi…am pierdut mai mult decât un membru Lupii Sigidavei Cugir MF, dar întreaga comunitate a pierdut un veteran al motocilismului. 6 decenii călare…un împătimit al mersului pe două roți si poate unul dintre cei mai iubiți.

Cuvintele sunt de prisos…

În seara asta priveghiul va avea loc la Ede acasă, iar mâine seară la capelă la biserica Catolică de pe scăunel.

Revenim cu mai multe informații legate de înmormântare…

Dumnezeu sa te odihneasca in pace! Ai fost si vei ramane mereu in sufletele noastre, un motocilist adevărat!  RIDE IN PEACE Bătrâne!!!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Adolescentă de 19 ani din Cugir agresată în scara unui bloc de un tânăr: Cugireanul, reținut de polițiști Polițiștii din Cugir au reținut un tânăr de 19 ani din oraș după ce acesta ar fi agresat, în scara unui bloc, o tânără de aceeași vârstă. A deranjat liniștea și ordinea publică. La data de 23 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea