Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Economia se prăbuşeşte, cheltuielile cu bunuri şi servicii cresc!

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În luna august, cheltuielile cu bunuri şi servicii au crescut cu 15,4%, la 2,5 miliarde lei, asta în timp ce guvernul strânge cureaua pentru bugetari, pensionari, tineri, persoane defavorizate şi multe alte categorii sociale. Adevărul este că actuala putere taie bani de la populaţie pentru a-i direcţiona spre buzunarele clienţilor politici. Oamenii sunt minţiţi, batjocoriţi şi condamnaţi la sărăcie, în vreme ce PDL prosperă! E o realitate că actuala putere cheltuieşte mai mult pentru propriile interese decât pentru românul de rând. Aşa cum vedem cu toţii, cheltuielile cu bunuri şi servicii au fost tăiate doar pe hârtie, pentru a-i păcăli pe reprezentanţii FMI. În timp ce guvernarea PDL şi clientela sa trăiesc bine din bani publici, producţia industrială, principalul motor al economiei, se prăbuşeşte. Datele INS arată că, în august, producţia industrială a scăzut cu 7,1%, vânzările sunt mai mici cu 3,6% şi comenzile au scăzut cu 0,6%. Asta după ce şi în iulie au scăzut, faţă de luna anterioară: producţia – cu 1,8%, vânzările – cu 4,2% şi comenzile – cu 8,1%. Ce face Guvernul? Continuă să asiste pasiv la acest declin continuu şi să pună totul pe seama evoluţiei economiei europene. Problema e că în România economia e în scădere, în timp ce pe piaţa europeană, cea către care România exportă preponderent, există peste tot creştere. Prin urmare, ca la noi, la nimeni! De ce se întâmplă acest fenomen? Pentru că economia românească nu este susţinută sub nicio formă de cei care ar trebui să o facă: nu există stimulente pentru investitori, piaţa internă este sugrumată, iar puterea nu manifestă niciun interes pentru alte pieţe cu potenţial (de exemplu, ţările BRIC). Aşa se face că România devine tot mai puţin atractivă pentru investitori şi Guvernul îşi dovedeşte încă o dată incompetenţa. Corupţia, instabilitatea fiscală şi suprataxarea sunt principalii factori care îi alungă pe investitori. Spre exemplu, dacă în România impozitul pe profit este de 16%, în Bulgaria este de doar 10 procente. Şi TVA este mai mică în Bulgaria – 20%, faţă de 24% în România. În plus, autorităţile de la Sofia au redus birocraţia – timpul necesar pentru înfiinţarea unei firme este de cel mult o săptămână, de două ori mai puţin decât în România – iar capitalul iniţial pentru înfiinţarea unei firme a fost redus la două leva (aproximativ un euro), în condiţiile în care nivelul anterior era 5.000 de leva. În România, capitalul iniţial pentru înfiinţarea unei firme este de 200 de lei.
În 2009, România era pe locul 40 în clasamentul Forbes al celor mai bune ţări pentru afaceri, dintr-un total de 134 de state. Dar, „reformele” pedeliste au făcut ca ţara noastră să coboare pe locul 44 în clasamentul de anul trecut şi pe locul 52 în cel din acest an. Şi atunci ne întrebăm: care a fost efectul reformelor pedeliste? Nicidecum redresarea ţării, ci prăbuşirea ei!
Din Uniunea Europeană, doar Grecia este considerată mai periculoasă pentru afaceri decât ţara noastră. La capitolul „povară fiscală” stăm chiar mai prost, locul 111, iar la libertate monetară ne plasăm pe poziţia 78. Şi, din păcate, nu avem şanse ca în următoarea perioadă să se schimbe ceva în bine în ţara noastră!
PSD Alba susţine că actuala putere cheltuieşte mai mult pentru propriile interese decât pentru românul de rând. Adevărul este că Puterea taie bani de la populaţie pentru a-i direcţiona spre buzunarele clienţilor politici. Oamenii sunt minţiţi, batjocoriţi şi condamnaţi la sărăcie, în vreme ce PDL prosperă!
O altă „şopârlă” aruncată albaiulienilor de PDL este aceea că cel care a fost nominalizat de USL pentru a candida la Primăria Alba Iulia, Călin Potor, ar bate la uşa PDL. Nimic mai fals, însă ne-am dat seama că Potor contează pentru gaşca portocalie, care cu siguranţă va încerca să-l atace şi pe viitor. Călin Potor s-a lămurit de PDL demult şi el are toată susţinerea noastră, convinşi fiind că el are prima şansă la Primăria Alba Iulia, indiferent de câte „şopârle” vor mai arunca pedeliştii!
dr. Ioan DÎRZU,
preşedintele PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea