Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Echipele Liceului,, Horea, Cloșca și Crișan” Abrud și Colegiului Național Militar,,Mihai Viteazul” Alba Iulia-calificate la etapa națională a concursului,,Geomondis”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipele Liceului,, Horea, Cloșca și Crișan” Abrud și Colegiului Național Militar,,Mihai Viteazul” Alba Iulia-calificate la etapa națională a concursului,,Geomondis”

Facultatea de Geografie Cluj Napoca alături de asociaţia studenţilor „EGEA Cluj-Napoca” au organizat sâmbătă 09.04.2022 ediţia a XI-a a Concursului “Geomondis” – Etapa regională.

La etapa regională-Cluj Napoca s-au înscris licee din regiunea de dezvoltare N-V, la care s-au adăugat județele Alba și Mureș, cu echipe de câte 4 elevi, din ani diferiţi de studiu (a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a).

Echipele au participat atât la probe teoretice ( scrise și orale), cât și practice, unde și-au dovedit capacitățile și cunoștințele geografice acumulate, dar și spiritul de competiție și inventitate.

Geografia, generos domeniu al cunoașterii, este o știință în care colaborarea și spiritul de echipă sunt atuuri importante în demersul cercetării sau studiului diferitelor fenomene, deopotrivă naturale și sociale.

Astfel, liceenii participanți, viitori studenți, vor folosi, cu siguranță, deprinderile dobândite fie în studiul Geografiei, fie în diverse alte domenii spre care se vor îndrepta. Asta pentru că Geografia este o știință fundamentală cu rol esențial în formarea deopotrivă a unei culturi generale de bază, pe care fiecare membru al societății trebuie să o dețină, dar și a unor abilități practice, utilizabile în viața de zi cu zi, în variate ramuri și zone de activitate.

După o competiție echilibrată s-au detașat echipele Liceului,,Horea Cloșca, și Crișan” Abrud și Colegiului Național Militar,,Mihai Viteazul” Alba Iulia, care în final au ocupat în această ordine pe podiumul de premiere.

Merită amintită componența echipei câștigătoare: Bota Ariana-cls. a IX-a, Faur Ștefan-cls. a X-a, Tomuș Tudor-cls. a XI-a și Sicoe Ciprian-cls a XII-a.

Fiecare dintre cei 4 elevi, membri ai echipei câștigătoare a locului I, beneficiază de câte un loc bugetat pentru admiterea în anul I la Facultatea de Geografie a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Totodată, primele 2 echipe clasate s-au calificat la Etapa Națională a concursului (Iași, 13-15 mai 2022).

Drum bun spre Iași, castigatorilor!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

RADARE de WEEKEND în județul Alba: Drumurile monitorizate de Poliţia Rutieră în perioada 27-28 aprilie 2024 Inspectoratul de Poliție Județean Alba a comunicat amplasarea radarelor pe drumurile din județ, în perioada 27-28 aprilie 2024. Citește și: Codul Rutier 2024: Trusa de prim-ajutor sau triunghiurile reflectorizante nu or să mai fie obligatorii pentru o anumită categorie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea