Rămâi conectat

Ştirea zilei

Echipamente și aparatură medicală pentru Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud: Licitația de peste 6 milioane de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Spitalul Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziție, în cadrul proiectului „Consolidarea capacității de reacție la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-Cov-2”. Valoarea totală estimată a investiției este de 6.307.249,06, fără TVA.

Obiectivele proiectului

Proiectul propus, prin obiectivul său general, consolidarea capacității de reacţie la criza de sănătate publică cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2 la nivelui Spitalului Orășenesc „Dr. Alexandru Borza” Abrud, realizat prin dotarea cu echipamente medicale și de protecție personală, necesare pentru asigurarea unui tratament corespunzător pacienţilor infectaţi cu COVID-19, pentru diminuarea riscului de contaminare a personalului și a pacienţilor din cadrul spitalului și pentru limitarea răspândirii virusului, precum a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei, va conduce la creşterea capacității de tratare a pacienţilor cu infecţie COVID-19 în cadrul spitalului, la ridicarea nivelului calitativ al actului medical, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament, scăderea numărului de pacienţi COVID-19 redirecționați către alte spitale și scăderea numărului de persoane infectate cu virusul COVID-19, astfel activitatea medicală a spitalului va răspunde în timp util și eficient la criza COVID-19.

Electrica Furnizare Discount
Obiectivele specifice ale proiectului

1. Asigurarea unui tratament corespunzător pacienţilor infectaţi cu COVID-19
2. Achiziţionarea prin proiect de echipamente și aparatură medicală
3. Diminuarea riscului de contaminare a personalului și a pacienţilor din cadrul spitalului
4. Limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia asupra populaţiei
5. Creşterea capacității de tratare și asigurarea unei capacități adecvate de îngrijire si tratament a cazurilor de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul spitalului

LOT 1-ATI
 • Monitor functii vitale 20 buc
 • EKG portabil, 12 canale, 12 derivaţii 6 buc
 • Defibrilator automat extern cu padele 2 buc
 • Pulsoximetru 25 buc
 • Termometre digitale cu infrarosu 10 buc
 • Concentratoare oxigen 5 buc
 • Injectomat 10 buc
 • Laringoscop cu camera video 2 buc
 • Dispozitiv High Flow Oxigenation 2 buc
 • Ecograf multifunctional cu 4 sonde 2 buc
LOT 2 – DIVERSE APARATE MEDICALE
 • Maşina de spalat si dezinfectat instrumentar 3 buc
 • Aspirator chirurgical 2 buc
 • Cărucior tratamete inox 30 buc
 • Saltea antiescare 6 buc
 • Dispenser prosoape hârtie 150 buc
 • Lampa mobile sterilizare cu UV 20 buc
 • Dispozitiv dezinfectie prin nebulizare 10 buc
 • Frigider cu congelator 270-300 L 4 buc
 • Dispeneser gel dezinfectant 150 buc
 • Încălzitor soluţii perfuzabile 4 buc
LOT 3 – LABORATOR
 • Sistem automat de testare RT-PCR pentru COVID-19 si alte virusuri respiratorii cu cartuşe biochip 1 buc
 • Cartuşe pentru sistem automat de testare RT-PCR-3000 teste 1 buc
 • Kituri de recoltare COVID cu 2 bete recoltare pentru secreţie orofaringiana si nasofaringiana 1 buc
LOT 4 – STATIE PRODUCERE OXIGEN
 • Statie producer oxigen cu 4-5 butelii, 50 L/butelie 1 buc
Publicitate

Ştirea zilei

29 iulie – Ziua Imnului Național al României

Publicat

în

29 iulie – Ziua Imnului Național al României

În fiecare an, la 29 iulie, se sărbătorește Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.

La 29 iulie 1848, „Deșteaptă-te române!” a fost cântat pentru prima dată în Parcul Zăvoi din Râmnicu Vâlcea. La originea Imnului Național al României se află poemul patriotic „Un răsunet”, de Andrei Mureșanu, publicat în numărul iunie-iulie 1848 al suplimentului „Foaie pentru minte, inimă și literatură”, pe o melodie culeasă de Anton Pann.Ziua imnului national

Electrica Furnizare Discount

Conținutul profund patriotic și național al poeziei a fost de natură să însuflețească numeroasele adunări ale militanților pașoptiști, pentru drepturi naționale, mai ales din Transilvania, Nicolae Bălcescu numind acest imn „o adevărată Marsilieză românească”.

Imnul a fost intonat în timpul Războiului de Independență, în Primul Război Mondial și la Marea Unire din 1918. A fost, de asemenea, intonat în Al Doilea Război Mondial.

„Deșteaptă-te române!” a fost interzis după instaurarea regimului comunist, timp de aproape o jumătate de secol. A fost cântat, însă, în timpul revoltei de la Brașov, din 15 noiembrie 1987 și în timpul Revoluției din decembrie 1989.

Imediat după Revoluția din decembrie 1989, „Deșteaptă-te române!” a fost ales Imn Național al României, fiind consacrat prin Constituția din 1991. Conform Constituției României, Imnul Național este considerat simbol național, alături de drapelul tricolor, stema țării și sigiliul statului.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Cale liberă pentru MEGAINVESTIȚIA de la Decea. Belgienii au primit ultima aprobare, pentru investiția de 40 de milioane de lei

Publicat

în

După luni de așteptare, belgienii de la Industrial and Logistics Developments NV au primit, în sfârșit, ultima aprobare pentru construirea unuia dintre cele mai mari terminale logistice din Transilvania. Administratorul public al comunei Mirăslău ne-a anunţat că la începutul acestei luni firma belgiană Industrial and Logistics Developments NV a primit și autorizația de construcție pentru porțiunea de teren extravilan și poate începe construcția.

„Suntem bucuroși că s-a finalizat obținerea tuturor actelor pentru începerea construcției acestui terminal. Terminalul logistic de la Decea este o investiție estimată la circa 30-40 de milioane de lei și va crea aproximativ 400 de locuri de muncă”, spune Aurel Mărginean, administratorul public al comunei.

Electrica Furnizare Discount

Terminalul va dispune de un racord la calea ferată a magistralei 300 Teiuș-Războieni, urmând să fie finalizat în termen de 8 luni de la demararea lucrărilor, obiectiv pentru care firma belgiană Industrial and Logistics Developments NV va cheltui nu mai puțin de 2,5 milioane de euro. Pe lângă racordul de cale ferată de 1,6 km până la intrarea în terminal, aici vor fi încă 6 linii de garare cu lungimi utile de 350 – 400 metri. Suprafaţa ocupată de lucrările de cale ferată este de 18.600 mp, pe teren proprietate a domeniului public al comunei Mirăslău, din care 15.000 mp sunt ocupaţi numai cu dispozitivul de linii de incintă.

Administratorul public Aurel Mărginean ne-a mai informat că în toamna lui 2018 aleșii locali au aprobat închirierea prin licitație publică a terenului aflat în proprietatea privată a comunei Mirăslău în suprafață totală de 269.076 de metri pătrați, format din 5 parcele. Durata închirierii este de 49 de ani, cu posibilitatea de prelungire prin acordul părților, iar prețul de pornire a licitației a fost de 0,21 euro/mp/an. După aproximativ o lună, Consiliul Local Mirăslău a aprobat contractul de închiriere a terenului respectiv către Industrial and Logistics Developments NV, la prețul de 0,21 euro/mp/an, respectiv 56.505,96 euro/an și, conform cu contractul încheiat, partea belgiană s-a obligat să achite în avans suma de 339.035,76 de euro, reprezentând chiria pe o durată de 6 ani de folosință a terenului.

Terenul în suprafață de 26,91 ha este situat în partea vestică a localității Mirăslău, în intravilan, la sud de DN 1 – E81 și de Autostrada A10 Sebeș – Turda, iar în documentația luată în calcul investitorul propune amenajarea terenului și a acceselor auto și de cale ferată, pentru înființarea unei zone industriale cu profil mixt, logistic și producție, inclusiv terminal intermodal pentru containere.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Servicii medicale pentru 165 de seniori din Municipiul Blaj: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

Servicii medicale pentru 165 de seniori din Municipiul Blaj: Licitația de peste 150.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria municipiului Blaj a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru servicii medicale, în cadrul proiectului „O viaţă mai bună pentru seniorii din Mica Romă – Municipiul Blaj, judeţul Alba”. Valoarea totală estimată a investiției este de 152.519,40, fără TVA.

Electrica Furnizare Discount

Proiectul presupune infiintarea, licenţierea si dezvoltarea a 3 tipuri de servicii sociale si socio-medicale noi, un Centru de zi, un serviciu mobil de acordare a hranei si un serviciu de asistenta socio-medicala comunitara, pentru 165 de seniori aflati in risc de excluziune sociala si grade diverse de dependenta (a se vedea sectiunea GT din prezenta CF, ponderea de gen si repartizarea acestora pe cele 3 servicii, respectiv pe grade certificate de dependenta), care vor fi administrate unitar de catre Municipiul Blaj prin Serviciul de Asistenta Sociala.

Cei 165 de varstnici vor fi recrutati de catre Unitatea de Monitorizare a Proiectului.

Grupul tinta total direct al proiectului este format din 165 de persoane cu varsta peste 65 de ani / an / timp de 2 ani, care domicialiaza in municipiul Blaj , constituit la nivelul celor trei servicii astfel: Serviciul Centrul de zi pentru persoane varstnice 65 de beneficiari, Serviciul mobil de acordare a hranei 45 de beneficiari, Serviciul de Asistenta conumitara Blaj 55 beneficiari.

Obiectivul specific la care contribuie realizarea serviciilor

Reducerea riscului de excluziune sociala si dependenta pentru un numar de 165 de persoane varstnice domiciliate in municipiul Blaj, incluse intr-un pachet integrat de servicii sociale si socio-medicale care respecta standardele minime de calitate pentru acreditarea serviciilor sociale destinate persoanelor varstnice, si cresterea capacitatii institutioanale a administratiei locale de a aborda problemele sociale si medicale ale acestora, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea unui Centru de zi pentru furnizarea de servicii sociale primare si specializate unui numar de 65 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea Serviciului mobil de acordarea hranei – masa pe roti pentru un numar de 45 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Infiintarea si dezvoltarea Serviciului de asistenta comunitara care va deservi un numar de 55 de persoane varstnice domiciliate in Blaj, in 36 de luni.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea