Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Echipa Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, calificată la turneul final universitar

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Echipa de fotbal a Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia s-a calificat la turneul final al campionatului universitar ce va avea loc la Oradea, în 18-21 mai.

Felicit studenții care au participat la cele două jocuri. Sper ca la Oradea măcar să reedităm ce s-a întâmplat în 2019. Acum vrem să jucăm din nou finala, dar să devenim campioni universitari„, a spus Vasile Ursu.

Având în componență fotbaliști care activează în Liga 3, la CSU Alba Iulia, Metalurgistul Cugir sau CSM Unirea Alba Iulia, dar și din Liga 4, cei mai mulți de la Viitorul Sântimbru (5), echipa din Cetatea Marii Uniri nu a avut emoții în etapa eliminatorie. Elevii lui Vasile Ursu și Răzvan Rusu au remizat la Bacău, scor 0-0 și au câștigat net, scor 6-0 pe „Cetate”, terenul 2, goluri Robert Borșai și Andrei David – câte 3.

Universitatea „1 Decembrie 1918” a fost vicecampioană națională în 2019, iar la Oradea va face parte din Grupa B, alături de echipe din Tg. Jiu, Iași și Arad.

Meciurile vor fi, în ordine, cu Univeritatea de Științele Vieții din Iași (joi, 18 mai, ora 17.30), Universitatea Constantin Brâncuși din Tg Jiu (vineri, ora 12.30) și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad (sâmbătă, 20 mai, ora 11.00

Pentru al doilea an consecutiv, Universitatea din Oradea în parteneriat cu Federația Sportului Școlar și Universitar, Federația Română de Fotbal (și Universitatea Politehnică din Timișoara, (re)devine, în perioada 18-21 mai 2023, cu ocazia desfășurării turneului final al celei de-a VII-a ediții a CNUF, polul fotbalului universitar masculin din România.

Lotul: Luis Spînu, Sergiu Bistraie, Alex Sîntoma – Andrei Bârdea, Mihai Dehelean-Mih, Vlad Domșa, Alexandru Albu, Denis Cunțan, Paul Haj, Răzvan Rădoi, Robert Borșai, Florin Popa, Cosmin Olălău, Andrei Moldovan, Ștefan Bakcsi, Andrei Anghel, Flavius Budin, Andrei Sfetcu, Darius Sbuchea, Teodor Amihăesei, Andrei David, Darius Trifu, Robert Nicola, Sebastian Stan.

Antrenori sunt Vasile Ursu (conf.univ.dr.) și Răzvan Rusu (lect.univ.dr.), iar delegat… Mihai Dăscălescu (președintele secției de fotbal a CSM Unirea Alba Iulia)

La startul competiției s-au înscris 14 selecționate universitare reprezentând 10 centre universitare, două dintre acestea, Universitatea de Vest din Timișoara, campioana României și a Europei în 2022 și Universitatea din Oradea, în calitate de echipă gazdă, sunt calificate direct la turneul final de la Oradea.

În urma rezultatelor menționate, tabloul turneului final de la Oradea a fost completat, alături de cele două echipe calificate din oficiu (Oradea și Timișoara), de alte 6 selecționate universitare, reprezentante ale centrele universitare: Alba Iulia, Arad, București, Iași, Ploiești și Târgu Jiu. Echipele calificate la turneul final au fost repartizate, prin tragere la sorți, în două grupe, A și B, cu 4 echipe în fiecare grupă.

În grupa A, au fost repartizate Universitatea de Vest din Timișoara (campioana României în 2017 și 2022; vicecampioană în 2018 și campioana europeană în 2022), Universitatea din Oradea, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și UNEFS din București. Jocurile se vor disputa pe terenul din complexul sportiv al Universității din Oradea.

În grupa B, se vor întâlni: Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu (campioană a României în 2017), Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia (vicecampioana României în 2019), Universitatea de Științele Vieții din Iași și Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Jocurile se vor disputa pe terenul din complexul sportiv al LPS Bihorul Oradea.

Față de edițiile precedente, la ediția actuală, fiecare selecționată universitară va putea avea, concomitent în teren, maxim 3 jucători profesioniști (Ligile 1-3).

 

Duminică, 21 mai sunt prevăzute finala mică (ora 9.00, va opune locurile doi din grupe),n finala mare (ora 11.00, locul întâi din grupe) și festivitatea de premiere (ora 13.00) . Echipa câștigătoare a finalei mari va fi declarată campioană a României în 2023 și va reprezenta mediul universitar românesc la Jocurile Europene Universitare din Albania, în luna iunie, 2023.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea