Rămâi conectat

Cultură Educație

Echipa ”As” de la Liceul de Arte “Regina Maria” lansează proiectul “Arta pentru juniori”, finanțat de YouthBank

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

sigla youthbankMiercuri, 14 mai, la Liceul de Arte “Regina Maria” va avea loc lansarea proiectului “Arta pentru juniori” proiect al echipei „As”, formată din elevi ai liceului și finanțat de Fundația Comunitară Alba prin Programul YouthBank.

Liceenii din echipa de proiect și-au propus schimbarea atitudinii comunității față de nevoia de exprimare, atenție și afecțiune a copiilor din centre de plasament. Proiectul dorește să stimuleze comunicarea și exprimarea prin artă, copiii arătând comunității lumea prin ochii lor. Valoarea grantului primit este de 1.564 lei, iar organizația gazdă a proiectului este Asociaţia Despărţământul „Eugen Hulea” Astra Alba Iulia.

Proiectul „Arta pentru juniori” consta in imbogatirea informatiilor si a creativitatii copiilor. Am ales sa promovam arta deoarece prin artă ne putem exprima mai bine şi ne putem cunoaşte unul pe celălalt în mediul creat de artă. Am ales centrele de plasament deoarece exista multi copii talentati, care ar dori sa isi imbogateasca cunostintele si tehnicile de lucru specifice domeniului artistic”, spun cei implicați în proiect.

Echipa „As”, formata din Carnat Alexandra, Latca Ana, Rosca Raluca, Stefan Elena, va merge la centre si le va oferi copiilor sprijinul si materialele necesare, achizitionate in urma finantarii primite. Centrele în care vom desfăşura activităţi sunt: Centrul Ansberg, Centrul Iulia si Asezamantul Sf. Vasile cel Mare.

Centrele au fost incantate de propunerea noastră deoarece copiii au nevoie de exemple pentru a se implica şi a îndrăzni să cerceteze domeniul artistic. In plus, pe data de 1 Iunie vom realiza un stand, unde vom crea picturi pe fata si vom expune lucrarile realizate impreuna cu copii de la orfelinate. La fiecare centru vom avea o tematica diferita specifică activităţilor desfăşurate:  „Zâne şi piraţi “, „Ferma animaluţelor” si „Tom si Jerry”. Vom derula jocuri cu copiii pentru a ne cunoaste mai bine. Vom avea câte o întâlnire la fiecare centru. Rezultatele asteptate sunt bucuria si informatiile pe care le vor primi copiii. Speram ca acest proiect sa fie pe gustul lor şi să le aducă bucurie în suflet”, a precizat reprezentantul echipei ”As”.

Principalii parteneri locali ai Fundatiei Comunitare Alba in programul YouthBank sunt Consiliul Local si Primaria Municipiului Alba Iulia, Dacia Market si Giro, iar partener national este Asociatia pentru Relatii Comunitare.

Profesoara coordonatoare este Nicoleta Apostol, care mereu a fost alaturi de noi, ne-a sprijinit si ne-a oferit sfaturi legate de implementarea proiectului şi derularea activităţilor propriu-zise. Catalin Ioaniciu, membru al echipei YB Alba, ne sprijina in realizarea activităţilor propuse. Le multumim inca o data Fundatiei Comunitare Alba si voluntarilor YouthBank, pentru acest program si pentru ca sprijină tinerii”, a mai spus reprezentantul elevilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea