Rămâi conectat

Actualitate

După o serie de acuzații, Apple recunoaște că încetinește în mod intenționat modelele vechi de iPhone

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania Apple este acuzată cu dovezi concrete că încetinește, în mod intenționat, funcționarea modelelor mai vechi de iPhone. O testare sintetică a performanței procesorului de pe modelele mai vechi de iPhone arată clar că performanța acestora se degradează în timp și că acest lucru este făcut deliberat din proiectarea telefoanelor.

Total necaracteristic pentru Apple, care de regulă nu își pierde timpul cu astfel de acuzații, compania americană a răspuns și a făcut-o în doar câteva ore de la apariția pe Reddit a unui topic pe tema încetinirii intenționate a iPhone-urilor.

Apple recunoaște, pentru prima oară după ani de teorii conspiraționiste în acest sens ale utilizatorilor, că reduce în mod intenționat performanța procesorului. Compania americană spune că face acest lucru pentru a evita problemele pe care bateriile bazate pe litiu le pot cauza în urma deteriorării în timp. Acest tip de baterii se deteriorează, în mod special în cazul unui dispozitiv folosit și reîncărcat zilnic, cum este smartphone-ul, ajungând să înmagazineze din ce în ce mai puțină energie cu fiecare încărcare.

Justificarea celor de la Apple are logică, până la un punct, însă coincidența face ca această încetinire intenționată a performanței să fie un motivator important pentru ca utilizatorii să cumpere un model nou. Apple spune că încetinirea se face după un an de folosire și că a început să-și încetinească propriile telefoane abia de anul trecut. Încetinirea, conform companiei americane, se face pentru modelele iPhone 6, iPhone 6S, iPhone SE și iPhone 7.

Dincolo de răspunsul oficial dat de Apple și de teoriile conspiraționiste, de cealaltă parte, se ridică o serie întreagă de semne de întrebare care nu fac decât să nemulțumească utilizatorii. Ce spune faptul că un telefon care costă între 700 și peste 1.000 de euro are nevoie fie încetinit după doar un an de funcționare? De ce Apple nu alege alte soluții pentru această problemă – o baterie mai mare sau simplificarea procesului de schimbare a bateriei? De ce la telefoanele altor producători, care folosesc același tip de baterie, nu s-a observat această încetinire în timp?

Sursa: profit.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea