Rămâi conectat

Ştirea zilei

După numărul declarațiilor de avere publicate, Primăria Alba Iulia are doar 26 de angajați

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria municipiului Alba Iulia a rămas fără angajați. Aceasta este concluzia la care ajungem dacă studiem declarațiile de avere și de interese publicate pe pagina de internet a instituției.

La aproape o lună de când potrivit legii, respectivele declarații trebuiau să fie completate, depuse și publicate, vedem că în afară de primar și viceprimari, doar 26 de funcționari au avut bunăvoința să se conformeze. La Poliția Locală situația este și mai tragică. Aparent, respectivul compartiment are un singur angajat (ceea ce explică faptul că în oraș autoturismele sunt parcate aiurea, unele obiective turistice din Cetate sunt frecvent vandalizate și unele zone din fața blocurilor sunt transformate în crâșme de cartier unde tinerii – mulți sub 18 ani – se relaxează la o bere, fără ca cineva să ia măsuri de respectare a liniștii și ordinii potrivit legii.

Noi ne-am făcut datoria și am semnalat, în urmă cu o săptămână, că ”(1) Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii; (2) Persoanele prevăzute de prezenta lege au obligaţia să depună sau să actualizeze declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese anual, cel mai târziu la data de 15 iunie”, potrivit Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, însă, probabil obișnuiți cu zicala ”câinii latră, caravana trece”, restul până la 545 de persoane care dețin funcții în primărie nu s-au obosit să intre în legalitate.

Poate acum, la ”a doua strigare”, aceștia vor fi mai receptivi. Haideți oameni buni, că nu-i greu! Între două partide de ”Solitaire” și o tură prin piață imposibil să nu găsiți 5-10 minute pentru a completa și declarațiile acelea! La Consiliul Județean Alba problema s-a rezolvat în 24 de ore. Or fi la primărie mai multe averi și e complicat de consemnat sau într-adevăr au dispărut funcționarii?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea