Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

După modelul de la Bucureşti, încep revocările şi în Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marţi, 10 iulie, de la ora 13.00, Consiliul Local Alba Iulia se va întruni în şedinţă extraordinară, convocată la solicitarea grupului de consilieri USL, pentru dezbaterea şi aprobarea unui Proiect de Hotărâre ce prevede revocarea din funcţie a viceprimarului Paul Voicu.

Cererea de convocare a şedinţei a fost sermnată de 7 consilieri USL: Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan şi Ovidiu Jidveian de la PSD respectiv Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi Rareş Buglea din partea PNL. În aceeaşi şedinţă va fi ales şi noul viceprimar care va fi propus de social-democraţi.

„Revocarea este făcută în baza Legii 215/2001 şi se merge pe ideea revocării mandatului acordat de consilieri deoarece viceprimarul în funcţie trebuie să fie expresia majorităţii voinţei consilierilor locali”, a declarat liderul social-democrat Ovidiu Jidveian.

„Având în vedere că suntem într-o situaţie de criză în care instituţia viceprimarului trebuie să fie o structură funcţională care să se bucure de încrederea cetăţenilor prin legitimitatea susţinerii politice în cadrul Consiliului Local solicităm punerea de îndată în aplicare a prezentului proiect de hotărâre”, se arată în cererea depusă de USL.

O acţiune similară se prefigurează şi la Consiliul Judeţean Alba, deoarece, potrivit preşedintelui PSD Ioan Dîrzu în aceste zile se discută şi despre revocarea vicepreşedintelui CJ Alin Cucui şi o decizie în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.

Rezultă astfel că, în urma negocierilor care au continuat în interiorul USL, se formează o nouă majoritate sau, mai bine spus, se revine la situaţia existentă înainte de şedinţele de constituire a Consiliului Local şi Consiliului Judeţean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea