După modelul de la Bucureşti, încep revocările şi în Alba

Marţi, 10 iulie, de la ora 13.00, Consiliul Local Alba Iulia se va întruni în şedinţă extraordinară, convocată la solicitarea grupului de consilieri USL, pentru dezbaterea şi aprobarea unui Proiect de Hotărâre ce prevede revocarea din funcţie a viceprimarului Paul Voicu.

Cererea de convocare a şedinţei a fost sermnată de 7 consilieri USL: Vasile Crişan, Bogdan Medrea, Horațiu Clepan şi Ovidiu Jidveian de la PSD respectiv Vasile Petric, Daniel Zdrânc şi Rareş Buglea din partea PNL. În aceeaşi şedinţă va fi ales şi noul viceprimar care va fi propus de social-democraţi.

ELIT

„Revocarea este făcută în baza Legii 215/2001 şi se merge pe ideea revocării mandatului acordat de consilieri deoarece viceprimarul în funcţie trebuie să fie expresia majorităţii voinţei consilierilor locali”, a declarat liderul social-democrat Ovidiu Jidveian.

„Având în vedere că suntem într-o situaţie de criză în care instituţia viceprimarului trebuie să fie o structură funcţională care să se bucure de încrederea cetăţenilor prin legitimitatea susţinerii politice în cadrul Consiliului Local solicităm punerea de îndată în aplicare a prezentului proiect de hotărâre”, se arată în cererea depusă de USL.

Mihail David - 2020

O acţiune similară se prefigurează şi la Consiliul Judeţean Alba, deoarece, potrivit preşedintelui PSD Ioan Dîrzu în aceste zile se discută şi despre revocarea vicepreşedintelui CJ Alin Cucui şi o decizie în acest sens va fi luată în cel mai scurt timp.

Rezultă astfel că, în urma negocierilor care au continuat în interiorul USL, se formează o nouă majoritate sau, mai bine spus, se revine la situaţia existentă înainte de şedinţele de constituire a Consiliului Local şi Consiliului Judeţean.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

14 Comentarii

Costel* 6 iulie 2012 at 15:47

Nu va fie frica unu cate unu … pica …

alex 6 iulie 2012 at 16:21

nu vad nici un motiv de incantare, la modul cum se intampla toate acestea. fara sa fiu simpatizant cu unii sau cu altii, pot spune ca ma ingrijoreaza foarte serios ceea ce vad in ultima vreme. bine-ar fi, dar mai nu cred sa ma insel.

kk 6 iulie 2012 at 16:31

Bine ca nu te-au ingrijorat EXACT aceleasi manevre pe care le-a facut PDL cand a fost la putere/guvernare. Atunci de ce ai tacut malc si le vezi abia acum? Cat depre Paul Voicu care se stie ca este cercatat penal de catre DNA nici nu stiu cum de au mai si indraznit sa-l propuna viceprimar cei de la PDL. Poate din cauaza ca stie prea multe de colonelul Hava.

alex 6 iulie 2012 at 17:54

au fost ceva mai subtili 😀

astory 6 iulie 2012 at 15:59

Jenant. Nici macar o invitatie sau un document oficial nu-s in stare sa redacteze, si vor functii. Analfabetii dracului!

Costel* 6 iulie 2012 at 16:04

@ astory, sigur daca era vorba despre un PDL-ist acesta era plin de succesuri si destept ca „EBA” … asa e PDL-istii …

nesimtirea 6 iulie 2012 at 16:36

Un vice mai sters si fara nici o activitate, ca Paulica, nu a existat in oricare dintre etapele activitatii Primariei Alba Iulia. Doar pt ca esti un yess mann bine ancorat la pulpana starostelui sef, nu e suficient pt a fi numit vice la nemurire.
Mai esti si anchetat, cu averea la sechestru si ai tupeu sa candidezi ? Ori esti DUS, ori TE DUC altii, la fel ca tine.

Ciocoii 6 iulie 2012 at 16:45

Asta e lupta pt ciolan…jejejeej…rusine sa va fie tuturor politicienilor.Bani,bani shi numai bani,asta visatzi voi zi shi noapte.Va bateti jok de poporul asta.o sa ramaneti numai voi in tzara asta,sa vindeti totul intre voi ca shi cum arº fi un jok de cartzi.ROMANII MEI DRAGI…singura poarta de iesire din criza e poarta de la otopeni.

Colonelul 7 iulie 2012 at 5:45

Colegul meu colonelul Hava nu va trce prin poarta de iesire de la Otopeni ci va trece pe la DNA. Mai multi colegi de echipa au inceput deja sa treaca amu, amu, dosarul este gros, probe multe, s-a imputit branza pentru Zeus de Alba Iulia!

ponta 6 iulie 2012 at 17:04

jegurile au nevoie de o singura terapie!soda caustica!
ceea ce se intimpla acum in CL,este ceva ingrijorator,ce ne arata cine sint de fapt…..alesii nostri. niste „ageamii”in ale administratiei,necopti si amatori de cluburi de noapte! mai mult nu pot!o sa veteti ce urmeaza.

halva 6 iulie 2012 at 17:33

Bou ala de halva trebuia sa gandeasca ca-i dau penalii muimuita si trebuia sa faca pe dracu-n patru sa-i „lipeasca” pe aia de la pp oare de cand face politica nu stie ca mafia si banditismul vine de la penali si de la rosii?Sa rezolve problema negociind si facand alianta cu pp (daca or vrea astia ,acum?)si nu va depinde niciodata de bestiile usl ca 9 consilieri pdl si 2 pp sunt intotdeauna 11 contra 9 cat au belitii asa ca du-te halva si „reguleaza” problema ca de nu esti belit ca si Base(chiar halva n-ai gandit ca penalii cu care te-ai aliat sunt din usl si-l vor jos pe Base si inplicit pdl…fara cuvinte)

HH 6 iulie 2012 at 21:56

FORMIDABIL, SUCCES USL !

ANI 6 iulie 2012 at 23:13

HAI USL !!!!!!!!!!INTRA IN ACTIUNE.

Pe surse 8 iulie 2012 at 2:27

E vom vedea acum daca va functiona. Si dna cun functioneaza schimbarile

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...