Rămâi conectat

Actualitate

După modelul de la Alba Iulia, Dorin Nistor vrea să reconstruiască Sebeşul cu fonduri europene nerambursabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Nicolaie Moldovan, expertul care a adus pentru Alba Iulia peste 200 de milioane de euro din fonduri europene, îşi declară sprijinul pentru candidatura lui Nistor la Sebeş

  “Dăncilă Alexandru nu a făcut nimic pentru Sebeş, timp de 12 ani, cât a fost primar, viceprimar şi consilier. Nu a reuşit să atragă niciun euro din fonduri europene şi a preferat să cheltuie banii din bugetul local, constituit din taxele şi impozitele plătite cu greu de locuitorii municipiului.
Sebeşul nu mai are nevoie de un astfel de `gospodar` total depăşit de vremurile pe care le trăim.
Eu voi înfiinţa o Direcţie de Programe pe modelul celei de la Alba Iulia, care nu va face altceva decât să scrie şi să depună proiecte europene. Cu aceşti bani, vom reconstrui Porţile oraşului, vom reabilita oraşul istoric şi Cetatea. Vom pune în valoare şi vom căuta soluţii pentru restaurarea Bisericii Evanghelice, al cărei altar e cel mai mare din sud-estul Europei.
Vom căuta soluţii de restaurare şi punere în valoare a arhitecturii civile deosebite, cum ar fi Casa Muzeului `Ioan Raica`, denumită în trecut Casa Zapolya, clădire în care însuşi voievodul Mihai Viteazu a petrecut o noapte. Ne propunem şi să restaurăm Baia Populară, pe care eventual o vom transforma în bibliotecă.
Deoarece Sebeşul este singura localitate care nu are un monument al eroilor români şi germani, vom căuta soluţii pentru construirea unui astfel de monument.
Odată cu mutarea traficului de tranzit pe autostradă, vom transforma centrul Sebeşului în zonă pietonală. Vom găsi o soluţie pentru a amenaja şi o piaţetă în care vom organiza evenimente, precum şi anumite târguri şi expoziţii. De asemenea, avem în vedere să găsim investitori care sunt interesaţi să realizeze un cinematograf modern în Sebeş.
Trebuie să facem din Sebeş un oraş mai frumos, mai ospitalier, pentru a-i primi cum se cuvine pe toţi cei care trec pe la noi. Aşa cum am spus la început, vom realiza majoritatea acestor obiective cu fonduri europene. Voi cultiva legături cât mai strânse cu Alba Iulia, unde prietenul şi colegul meu politic, Mircea Hava a demonstrat că, dacă există voinţă şi simţ practic, se pot realiza multe pentru comunitate.
Nicolaie Moldovan – unul dintre cei mai mari experţi în atragerea fondurilor europene pe care îi are judeţul Alba este, de asemenea, unul din oamenii care mă vor ajuta să pun Sebeşul pe direcţia corectă. Recent, domnia sa şi-a exprimat public sprijinul pentru candidatura mea la Primăria Municipiului Sebeş şi îi mulţumesc pentru asta.
“Stimaţi cetăţeni ai Municipiului Sebeş,
Fondurile nerambursabile sunt marea şansă a dezvoltării Sebeşului, dezvoltării solide şi de durată. Lucrez în domeniul finanţărilor externe de peste 10 ani. Am făcut parte din echipe de proiecte care au adus Municipiului Alba Iulia peste 200 de milioane de euro. Ce au însemnat fondurile nerambursabile la Alba Iulia? Doar în ultimii 4 ani, peste 75 km reţele de apă potabilă şi canalizare, 57 de km de străzi urbane modernizate, peste 8.000 de locuri de parcare, peste 170.000 mp2 zone verzi, aşezăminte sociale moderne, producţie de energie verde etc. Cetatea Alba Carolina a fost inclusă într-un proces amplu de transformare şi punere în valoare, având ca sursă fondurile europene, guvernamentale sau private. Azi a devenit o destinaţie apreciată de albaiulieni şi din ce în ce mai atractivă pentru turişti.
Primăria a fost cel mai mare investitor al vremurilor de criză economico-financiară în municipiul Alba Iulia. Sursa investiţiilor: fondurile nerambursabile. Peste 1.500 locuri de muncă au fost menţinute sau create suplimentar, între 2009-2012.
Dorin Nistor este cel care a înţeles că lecţia despre fonduri europene şi experienţa Primăriei Alba Iulia trebuie învăţată şi de administraţia locală din Sebeş. Ea trebuie aplicată în folosul sebeşenilor.
Dorin Nistor are sprijinul lui Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia. Îl are şi pe al meu. Mă voi alătura oricărui demers al administraţiei locale Sebeş, conduse de Dorin Nistor şi echipa sa, orientat spre atragerea de fonduri externe în comunitate.
Nicolaie MOLDOVAN – expert fonduri nerambursabile

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cât de mult alcool consumau românii acum 150 de ani: Ţăranii dădeau vin şi ţuică până şi copiilor mici

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cât de mult alcool consumau românii acum 150 de ani: Ţăranii dădeau vin şi ţuică până şi copiilor mici Acum mai bine de o sută de ani, consumul abuziv de alcool făcea ravagii în satele româneşti. Rapoartele medicale ale vremii arată că în anumite regiuni peste 20% dintre localnici erau atinşi de alcoolism iar vinul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea